Reacties voor: Dit concept van iOS 11 ziet eruit als watchOS

Vind jij dat iOS toe is aan een nieuw ontwerp? Dit concept van iOS 11 combineert watchOS, het besturingssysteem van de Apple Watch, met iOS. Zo krijgt het besturingssysteem een heel andere look.
Lees het complete artikel → Dit concept van iOS 11 ziet eruit als watchOS
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Doet me denken aan een jailbreak tweak die een soortgelijke effect geeft aan de homescreen. Dit concept is echter wel veel uitbreider.

  2. voor mij pure onzin , ik zit niet te wachten op een nieuwe lay-outs wat hetzelfde doet.
    een ronde opstelling in een rechthoekig scherm is een waste of space.
    daarom was ik klaar met windows elke keer weer een nieuw (onstabiel) besturings systeem dat hetzelfde doet.
    iets nieuws ok maar dan wel iets zinnigs.

  3. Ik heb een tweak gehad die dit deed.. Werkte totaal niet.. Veel te veel van die icoontjes en telkens weer zoeken naar de juiste

  4. Vanuit design kennen we de gedachte “Form follows function”. In deze video zie je dat absoluut niet. Een ronde UI in een vierkante vorm-factor. Nee, dat klopt niet.

    Desondanks ben ik wel erg te spreken over verandering. Apple moet zeker proberen te spelen met de mogelijkheden en ben zeker te porren voor wat anders. Wat? Geen idee. De iPhone heeft ook 20 jaar op zich laten wachten, als we kijken vanaf het eerste degelijke mobiele telefoon OS.

    Zit er dan helemaal niks in de video wat nuttig is? Zeker wel, heel veel punten waar ik zeker wat in zie zitten. Laat ik beginnen met de URL-balk bij Safari onderin plaatsen.

    Leuk, Apple, dat je met reachability ben gekomen, maar als je de URL balk onderin had geplaatst had niemand dat erg gevonden. Esthetisch staat het niet eens verkeerd. Maar waar ik de meeste kansen in zie: Iemand opgevallen dat het snapchat icoontje oplicht op de homebutton bij het ontvangen een notificatie? Geniaal gebruik gemaakt van die ruimte, mochten we die ruimte niet inzetten voor volledig scherm, i.p.v. alleen een cirkel.

    Ja, kom maar is met wat nieuws, Apple.. 🙂

  5. @Sander: De homebutton functie vind ik ook geniaal en ik vind het niet raar als Apple later dat zal implementeren. Het lijkt wel een beetje op Touchbar maar dan simplefied.

  6. Dit is zo slecht dat het pijn doet aan mijn ogen. Maak dan ineens een ronde iPhone.

  7. Vind het inderdaad jammer dat het misschien wel veranderd, vind het opstarten wel ontzettend mooi.

  8. Alsjeblieft niet vind het waardeloos dit!

    Gewoon lekker laten zoals het is of de gebruiker laten kiezen

  9. De feature die Apple moet toevoegen aan iOS 11 is een manier voor ontwikkelaars om functies aan het besturingssysteem toe te voegen, soortnaam tweaks. Met een mobiel kan je veel meer maar zoals iOS nu is kunnen we maar van een paar functies genieten…

  10. Sommige uitgelekte previews kunnen volgens mij onder de noemer “hoax” of “nepnieuws” geplaatst worden.

  11. @Leo: dit is een concept. De creativiteit van een designer dus. Geen leak… Staat er duidelijk bij.

  12. Gemengde gevoelens hierbij.
    Er zitten een aantal briljante ideeën in, zoals de adresbalk in safari boven het toetsenbord, schrijven om te zoeken naar een app/document/etc, draadloos opladen met een andere iPhone.

    Maar het idee van een ronde user interface is niet functioneel en handig. Neem bijvoorbeeld het volume aanpassen door te moeten schuiven in een cirkel… onhandig.
    Ik vind de ronde interface op de watch ook niet handig werken. te minuscuul en verschillende formaten van iconen maakt het beeld er niet rustiger op.

    Wel knap gemaakte video.

  13. Als dit het wordt blijf ik op ios 10 tot de se de geest geeft, verschrikkelijk waardeloos!

  14. Dit roept maar één vraag op: Warum?

  15. 1 woord: NEE!

  16. Die ui gaat het zeker worden, als Apple een Apple vorming model uitbrengt, met ruimte voor jr pink en wijsvinger op de plek van het hapje, links en rechtshandig te gebruiken , scherm reachabillity volledig met de duim, als je er 2 precies op elkaar legt, wisselen ze data en energie uit.
    Opladen puur draadloos, geen connector meer aanwezig (alleen Bluetooth of WiFi voor audio) met een mooi gestileerde “fruitmand” als oplaaddok.

  17. De tijd heeft ons geleerd dat gebruikers te grote veranderingen aan de UI die ze gewend zijn, niet prettig vinden…. dit is een les die te leren valt van Microsoft …

    Dit is iets dat apple zeker in het oog moet houden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.