Apple geeft vierde beta van iOS 10.3.2 vrij, ook macOS Sierra, watchOS en tvOS

Apple heeft de vierde beta van iOS 10.3.2 vrijgegeven. Deze nieuwe versie bevat de nodige bugfixes en verbeteringen voor alle toestellen die geschikt zijn voor iOS 10.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Zoals wel vaker op maandagavond heeft Apple ook nu weer een nieuwe beta vrijgegeven. De vierde beta van iOS 10.3.2 is nu beschikbaar, een week na de derde beta. iOS 10.3.2 bevat bugfixes en zorgt ervoor dat je iPhone, iPad en iPod touch stabieler draait. Na deze vierde beta komt de publieke release van iOS 10.3.2 weer een stuk dichterbij.

Widgets op een iPhone in iOS 10.

Update 25-04-2017: De vierde beta van iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 zijn nu ook te downloaden voor publieke betatesters.

iOS 10.3.2 beta 4

Apple wil er alles aan doen om van iOS een veilig en stabiel besturingssysteem te maken en komt daarom regelmatige met nieuwe releases. Soms gaat het om grote nieuwe versies met veel nieuwe functies, maar vaak gaat het om kleine updates waarin de nodige problemen verholpen zijn. iOS 10.3.2, de versie die momenteel getest wordt, is een voorbeeld van die laatste categorie. iOS 10.3.2 is de laatste weken al flink getest door ontwikkelaars en publieke testers, maar vandaag heeft Apple wederom een nieuwe beta vrijgegeven.

Bekijk ook

iOS 10.3.2 komt ook naar oudere 32-bit iPhones en iPad

Heb je een iPhone 5, iPhone 5c of iPad 4e generatie? Dan kun je straks gewoon weer updaten naar iOS 10.3.2. De tweede beta voegt ondersteuning toe voor deze oudere 32-bit toestellen.

iOS 10.3.2 komt naar alle voor iOS 10-geschikte toestellen, in tegenstelling tot wat de eerste beta deed vermoeden. Deze eerste beta was niet beschikbaar voor 32-bit toestellen zoals de iPhone 5 en iPhone 5c, maar met ingang van de tweede testversie doen ook die toestellen weer mee. iOS 10.3.2 bevat oplossingen voor problemen, maar het is nog steeds niet duidelijk welke problemen er opgelost worden. De update zou ook te maken kunnen hebben met een betere beveiliging. Mocht je iOS 10.3.2 zelf al testen en op wijzigingen gestuit zijn, laat het dan gerust weten in de reacties.

De vierde beta van iOS 10.3.2 is nu te downloaden voor ontwikkelaars. De publieke testers kunnen waarschijnlijk morgen aan de slag met deze versie. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De definitieve versie van iOS 10.3.2 wordt snel verwacht.

macOS Sierra 10.12.5 beta 4

Naast beta 4 van iOS 10.3.2, heeft Apple ook macOS Sierra 10.12.5 beta 4 uitgebracht. In deze versie worden er ook bugs en problemen opgelost, maar ook hier geldt dat het nog onduidelijk is om welke problemen het gaat. De afgelopen tijd heeft Apple meerdere bugfixupdates voor de Mac uitgebracht, onder andere voor verbeteringen van de nieuwste MacBook Pro. De huidige versie voor de Mac, macOS Sierra 10.12.4, bevatte wel een nieuwe functie. Dankzij die versie kun je gebruikmaken van Night Shift op de Mac.

Bekijk ook

Zo werkt de avondmodus Night Shift op de Mac

Night Shift, de functie om het beeldscherm minder blauw te laten kleuren, is er ook op de Mac. Zo zorg je ervoor dat het beeldscherm in de avond rustiger is voor je ogen. In deze tip lees je hoe je Night Shift op de Mac gebruikt.

De vierde beta van macOS Sierra 10.12.5 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Publieke testers kunnen waarschijnlijk snel aan de slag met deze nieuwste beta. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. macOS Sierra 10.12.5 komt ergens de tijd beschikbaar.

watchOS 3.2.2 beta 4

Voor Apple Watch-gebruikers is de update naar watchOS 3.2.2 in aantocht. Na watchOS 3.2 gaan we rechtstreeks naar watchOS 3.2.2, want Apple heeft watchOS 3.2.1 overgeslagen. Wat de exacte reden hiervan is, is onduidelijk. mogelijk wil Apple de versienummers van iOS en watchOS enigszins gelijk houden, waardoor watchOS 3.2.2 tegelijk uitkomt met iOS 10.3.2. Van watchOS 3.2.2 is nu de vierde beta voor ontwikkelaars beschikbaar. Net als bij iOS en macOS, moet watchOS 3.2.2 de nodige bugs en problemen oplossen. De exacte bugfixes zijn echter nog niet duidelijk, maar nieuwe functies hoef je niet te verwachten. In watchOS 3.2 werd er wel een nieuwe functie toegevoegd, namelijk de Theaterstand. Hiermee zorg je ervoor dat je andere mensen in de bioscoop of theater niet lastigvalt met een oplichtend Apple Watch-scherm.

Bekijk ook

Zo werkt de Theatermodus op de Apple Watch

Met de Theatermodus op de Apple Watch zorg je ervoor dat het scherm niet hinderlijk oplicht en dat het geluid uitgezet wordt in het theater, in de bioscoop en tijdens een avondje sterrenkijken. In deze tip lees je hoe je deze stand activeert.

De vierde beta van watchOS 3.2.2 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. Zoals gebruikelijk is de beta niet beschikbaar voor publieke testers. Die moeten helaas wachten tot over een paar weken, zodra watchOS 3.2.2 voor het grote publiek beschikbaar komt.

tvOS 10.2.1 beta 4

tvOS 10.1
Gek genoeg heeft Apple voor de Apple TV wel een .1-update klaar staan, want voor de vierde generatie Apple TV is tvOS 10.2.1 in ontwikkeling. Deze versie moet ook bugs en problemen oplossen, maar naar de exacte bugs kunnen we alleen nog maar gissen. Momenteel zit er een bug in tvOS waardoor mapjes donkerder weergegeven worden, net als bij het updaten van een tvOS-app. Ook heeft het automatische toetsenbord nog wat problemen, waardoor de Apple TV vastloopt bij het eerste gebruik.

Of Apple deze bugs met ingang van tvOS 10.2.1 daadwerkelijk verholpen heeft, weten we over enkele weken. Voor nu kunnen ontwikkelaars de vierde beta van tvOS 10.2.1 downloaden. Deze update komt niet voor publieke testers beschikbaar en verschijnt waarschijnlijk tegelijk met iOS 10.3.2, watchOS 3.2.2 en macOS Sierra 10.12.5. Dat is waarschijnlijk over een paar weken het geval.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 25 april: Beta 4 van iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 zijn er nu ook voor publieke testers.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.