Reacties voor: Intuit en Mophie werken aan betaaloplossing voor de iPhone

De bedrijven Intuit en Mophie bundelen hun krachten om een iPhone creditcardlezer te maken. Hiermee kun je op afstand afrekenen.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Volgens mij kon dit al…

    In de VS betaalde ik mijn IPad al met een creditcard in de Apple Store aan een medewerker die met zijn IPhone midden in de winkel mijn creditcard door zijn IPhone heen haalde. Piep, piep in 5 seconden betaald.

  2. Bestaat allang.. koop maar wat in apple stores in de usa en je credit card gaat door de iphone heen en je bon wordt gemaild..

  3. Mooie en eigenlijk logische ontwikkeling. Toch ben ik bang dat veel mensen het niet vertrouwen als er bv op de markt met een iPhone moet worden afgerekend. En de creditcard moet natuurlijk aangevuld worden met je bankpas.

  4. Veiligheid zal een groot issue zijn. Voornamelijk omdat deze lezer in het bezit van de verkoper is, en dus gemakkelijk gemodificeerd kan worden om bijvoorbeeld te skimmen. Dit zal bij grotere bedrijven minder een rol spelen, maar op de markt zou ik voorzichtig zijn.

  5. Origineel geplaatst door Heiko
    Veiligheid zal een groot issue zijn. Voornamelijk omdat deze lezer in het bezit van de verkoper is, en dus gemakkelijk gemodificeerd kan worden om bijvoorbeeld te skimmen.

    dacht precies hetzelfde, een verkeerde app via jailbreak en skimmen maar.

  6. @Heiko: En bij welk pinkastje is dat niet zo? Of neem jij altijd je eigen pinkast mee als je bij de supermarkt gaat afrekenen?

  7. En vergeten ze nu dat de magneetstrip (in elk geval in Europa) steeds minder belangrijk wordt (en misschien verdwijnt) ten faveure van de aanwezige chip? Ik moet steeds vaker de korte kant van mijn creditcard in een sleufje steken in tegenstelling tot het bekende swipen over de lange kant.

  8. Origineel geplaatst door Heiko
    Veiligheid zal een groot issue zijn. Voornamelijk omdat deze lezer in het bezit van de verkoper is, en dus gemakkelijk gemodificeerd kan worden om bijvoorbeeld te skimmen. Dit zal bij grotere bedrijven minder een rol spelen, maar op de markt zou ik voorzichtig zijn.

    En wat dacht je van mobiel pinnen, of pinnen in de winkel/aan de deur…. skimmen kan natuurlijk ook de de eigenaar van de winkel gebeuren…

    Bij sommige tankstations kan je alleen met je creditcard betalen als je ook je legetimatie afgeeft.

    Bij veel tankstations, kunnen ze bijvoorbeeld ook je cvc code opschrijven/onthouden zijn maar 3 cijfers…
    Het creditcardnummer en cvc zijn voldoende om poen te pikken.

    Vertrouwen in de mensen speeld ook een grote rol in het leven.

    Als ik bij de supermarkt met 100 euro betaal, kan de kassiere ook zeggen dat het een tientje was, haar woord tegen het mijne…

    Hoe bewijs ik dat ik 100 gaf en niet 10???

  9. Dan lijkt “bumpen” met Paypal me toch stukken eenvoudiger.

  10. Wederom een foeilelijke interface.

  11. Dan liever Square! https://squareup.com/
    De kaartlezer is zo groot als een cashewnoot, het kost helemaal niks en het lijkt me verder net zo handig!

    @Rian
    Idd, terwijl de interface van Square zo strak, mooi en simpel mogelijk is. Is bedacht door de maker van twitter, kom ik net achter.

  12. @Remco
    Nee hoor, daar heb je gelijk in. Maar het is ook een vertrouwenskwestie. De drempel om dit apparaat aan te schaffen is nog lager, waardoor ik extra voorzichtig zal zijn.

    @DennisV1984
    Je cvc achterlaten bij een tankstation? Dat is wel erg veel vertrouwen. Maar inderdaad, het geeft aan dat iedereen hier anders mee om gaat.

  13. Fijn dat je straks op steeds meer plaatsen zo kunt betalen. Gelukkig zijn creditcards goed verzekerd, dus maak me nergens druk om.

  14. Er bestaat al een systeem waarmee je nog veel sneller kan betalen, zonder dat je een of andere pin in moet geven of handtekening. Het is buitengewoon veilig, kan niet geskimt worden, biedt gegarandeerde privacy, is niet onderhevig aan draadloze ontvangstproblemen of uitvallen van electriciteit en kan NU al overal worden toegepast, van de ouderwetse kauwgomballenautomaat tot het hippe, prijzige restaurant. Kortom, het biedt ongeevenaarde voordelen ten aanzien van dergelijke electronische betaalsystemen. Cash geld.

  15. Origineel geplaatst door alchemist: Er bestaat al een systeem waarmee je nog veel sneller kan betalen, zonder dat je een of andere pin in moet geven of handtekening. Het is buitengewoon veilig, kan niet geskimt worden, biedt gegarandeerde privacy, is niet onderhevig aan draadloze ontvangstproblemen of uitvallen van electriciteit en kan NU al overal worden toegepast, van de ouderwetse kauwgomballenautomaat tot het hippe, prijzige restaurant. Kortom, het biedt ongeevenaarde voordelen ten aanzien van dergelijke electronische betaalsystemen. Cash geld.

    Tegenwoordig zijn er steeds meer parkeerautomaten waar je alleen met chipknip kan betalen. Dus aan alleen cash heb je niet zoveel.

  16. Voor parkeren hebben we in Belgie parkeren via sms of via web. http://www.4411.be

  17. @Heiko:
    Natuurlijk laat ik mijn cvc niet vrijwillig achter, maar ik was laatst bij een tankstation waar de de creditcard door de monitor sliden, en die meneer kijkt netjes op de creditcard of die wel een handtekening heeft, die staat 1 cm van de cvc code af…. Of keek hij nou niet naar mijn handtekening… :-/ op de bon stond mijn creditcard nummer, dus bon kopie uitdraaien, cvc van 3 cijfers onthouden, en hup, internetporn….

  18. “Klanten willen dingen op hun telefoons doen, die ze gewend zijn om op hun computers te doen”, zegt Mary Lunneborg van Intuit… Wie heeft er dan een kaartlezer aan z’n computer hangen… en neemt die desktop ook mee naar de markt?

  19. Dit zou natuurlijk helemaal ideaal zijn in de horeca! Je terminal om bestellingen op te nemen en pin in 1!

  20. Origineel geplaatst door Gijz
    “Klanten willen dingen op hun telefoons doen, die ze gewend zijn om op hun computers te doen”, zegt Mary Lunneborg van Intuit… Wie heeft er dan een kaartlezer aan z’n computer hangen… en neemt die desktop ook mee naar de markt?

    Uhmm de meeste winkeliers (en ja marktkoopmannen) hebben een kaart lezer aan hun computer hangen. Volgens mij kijk jij teveel vanuit de consument kant :{ . Kan jij ook niets aan doen aan die kortzichtigheid 🙂 .

  21. Sinds wanneer kan je op de markt afrekenen met een creditcard? 😀

  22. Stel dat je elke 2 jaar een nieuwe iPhone hebt:

    €180,- + 24 x €12,95 + (elke maand ± 10 transacties) 24 x 10 x €0,32 = €567,60 per 2 jaar = €283,80 per jaar = €23,65 per maand

    En dan heb je altijd zo’n lelijke toeter aan je telefoon hangen. Nee, dankje… ik wacht wel tot de iPhone 5 met betaalchip.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.