Intuit en Mophie werken aan betaaloplossing voor de iPhone

De bedrijven Intuit en Mophie bundelen hun krachten om een iPhone creditcardlezer te maken. Hiermee kun je op afstand afrekenen.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

Je staat op de markt en wil graag een bosje tulpen afrekenen. Helaas heb je geen contact geld op zak. Gelukkig heb je wel je creditcard bij je en kun je met de creditcardscanner gemakkelijk betalen. Dit wordt de toekomst, als het aan Intuit en Mophie ligt. De bedrijven bundelen hun krachten om een iPhone creditcardlezer te maken.

Mophie maakt accessoires voor de iPhone, terwijl Intuit gespecialiseerd is in financiële applicaties. Mophie komt met de Marketplace Credit Card Reader, terwijl Intuit onlangs GoPayment versie 3.0 lanceerde in de App Store. Samen zijn ze te gebruiken om op afstand te betalen.

Betaling GoPayment“Klanten willen dingen op hun telefoons doen, die ze gewend zijn om op hun computers te doen”, zegt Mary Lunneborg van Intuit.

De Marketplace Credit Card Reader is een grijs verlengstuk, die aan de iPhone te bevestigen is. Een magnetische creditcardlezer leest de creditcards. De informatie van de creditcards wordt niet op je telefoon opgeslagen. Dit kan ook niet, want de informatie is versleuteld. De lezer werkt met de iPhone 3G en 3GS. Een iPhone 4-versie is in de maak.

Met de GoPayment-applicatie kunnen mensen gemakkelijk betalen. De applicatie synchroniseert de transacties met QuickBooks voor de Mac. Klanten krijgen een bon via e-mail of SMS binnen. En een handtekening zetten? Dat kan op het scherm van de iPhone.

De zogenaamde ‘Complete Credit Card Solution’ kost 180 dollar. De mobiele app is gratis, maar het maandelijkse abonnement bij Intuit kost 12,95 dollar per maand. De transactiekosten bedragen 30 tot 34 dollarcent per transactie. Voorlopig alleen nog in de VS beschikbaar.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:04
Categorie iDevices
Onderwerpen betalen, creditcard, mophie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.