Reacties voor: Zo denken internationale media over de iPad Pro

De iPad Pro is nu verkrijgbaar en verschillende Amerikaanse websites hebben hun reviews zojuist gepubliceerd. Hoe denken zij over Apple's grootste tablet tot nu toe? Een overzicht.
Lees het complete artikel → Zo denken internationale media over de iPad Pro
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Duidelijk dat ze zich gericht hebben op de meer rijken in de samenleving vind ik en op de mensen die dergelijke zaken maken op prof vlak enz… Jammer.

    Ik vind het teveel geld voor iets dat nog niet alles kan. Liever dan toch nog steeds een macbook pro.

  2. Zijn deze journaliste omgekocht door Apple alleen maar positieve reactie maar nauwelijks negatieve reactie.

  3. @vroem: Ze hebben zich nergens op gericht. Ze hebben de iPad pro gerieviewd. Bijna allemaal vinden ze de prijs hoog, maar daar gaat het niet om. De iPad pro is een geweldig product dat voor veel mensen de laptop kan vervangen. Dat is voornamelijk wat er gezegd wordt.

  4. @metal: Je hebt het ding nog niet eens vastgehouden en oordeelt nu al dat het niet echt goed is.

  5. Origineel geplaatst door Pieter
    @vroem:
    Bijna allemaal vinden ze de prijs hoog, maar daar gaat het niet om.

    Nou de prijs, daar gaat het wel degelijk om, (beetje rare uitspraak van je)!

  6. @metal: Tsja, ze bewegen zich voor reviews natuurlijk in het spanningsveld tussen volledig onafhankelijke journalistiek en het (net voldoende) te vriend houden van de producenten om ook in het vervolg nog al in een vroeg stadium een reviewexemplaar te kunnen krijgen…

    Een uitgebreide review op dag 1 is onmogelijk als ze om hun onafhankelijkheid te garanderen alleen winkelexemplaren testen🤔

  7. Mijn vrouw en ik gaan het uitproberen: de iPads Pro i.p.v. laptops. Voornaamste software is voor ons MS Office 365.
    Toegegeven, 2 Pro’s met toetsenborden, Pencils en folies schiet een serieuze deuk in je banksaldo, maar ja als pionierconsument ben je het haasje.

  8. Origineel geplaatst door Pieter
    @vroem:
    Bijna allemaal vinden ze de prijs hoog, maar daar gaat het niet om.

    Origineel geplaatst door puccini

    Nou de prijs, daar gaat het wel degelijk om, (beetje rare uitspraak van je)!

    Voor de doelgroep (professionals) is de prijs een stuk minder belangrijk dan voor de gemiddelde consument.

    De functionaliteit, kwaliteit en snelheid zijn in dat soort gevallen veel belangrijker dan de prijs.

  9. Ben erg benieuwd naar jullie review. De reviews van jullie zijn altijd erg goed.
    Je schijnt hem nu al op te kunnen halen bij Amac.

  10. Origineel geplaatst door Pieter
    @vroem: Ze hebben zich nergens op gericht. Ze hebben de iPad pro gerieviewd. Bijna allemaal vinden ze de prijs hoog, maar daar gaat het niet om. De iPad pro is een geweldig product dat voor veel mensen de laptop kan vervangen. Dat is voornamelijk wat er gezegd wordt.

    Grappig, ik lees in dit artikel juist “Als je alle reviews bekijkt lijkt de algemene conclusie te zijn dat het een tablet is met geweldige prestaties, maar dat iOS teveel restricties heeft om een laptopvervanger te zijn.“, heb jij wel het (zelfde) artikel gelezen?🤔

    (En knap dat je al weet dat het een “geweldig product is” terwijl “je het ding nog niet eens hebt vastgehouden” 😁)

    Een weinig verrassende algemene conclusie trouwens, als je iOS, OS X en recente Windows versies een beetje kent… dezelfde conclusie was hier al eerder te lezen, in de reacties bijvoorbeeld 😄

  11. Voor veel mensen is een tablat inderdaad een betere oplossing voor een pc of mac. maar net die mensen kiezen eerder voor een ipad omdat die net minder kost dan een pc. de ipad pro kost meer dan een macbook air. waarom zou je die dan als gewone mens verkiezen boven een laptop/MB air, goedkopere prijs en meer mogelijkheden. mijn keuze zou rap gemaakt zijn als ik moet kiezen: ik verkies nog altijd mijn macbook pro boven mijn ipad. een ipad pro zal daar geen verschil in maken.

  12. Eigenlijk valt de prijs in dollars omgerekend nog best mee, ongeveer € 754.00. Wat ons dwars zit is dat we boven op de prijs eventjes een kwart belasting moeten betalen aan de Nederlandse overheid!
    Dan kom je inderdaad tot een totaalprijs van € 919.00

  13. Ziet er indrukwekkend uit, maar ik zou dit pas serieus gaan overwegen als je er een muis op aan kan sluiten.

  14. Nee leuk allemaal wat Apple zegt maar ik zal altijd voor een Macbook (air) kiezen. Ziet er ook nog beter uit dan de Ipad Pro met cheap ass toetsenbord (net als de Surface toetsenborden)

    En de prijs die op geen enkele manier goed te praten is dat ding is bijna 3x zo duur als een normale Ipad Air.

    En zelfs als je het zakelijk zou gebruiken dan koop je toch geen Ipad Pro maar dan kies je toch gewoon voor een Macbook (air).

    Ik denk dat dit net zo’n fail ding word als de Macbook (12 inch).
    Ziet er mooi uit maar totaal nutteloos vergeleken Macbook pro en Air.

  15. @Julian: Hoezo is de rMacbook een fail? Ik heb er een, en ding werkt echt geweldig. Perfecte companion voor onderweg, en via Back to my Mac gebruik maken van de power van mijn iMac, mocht dat noodzakelijk zijn. Al heb ik de afgelopen maanden heel wat afgereisd en heeft die noodzaak zich nog niet aangediend. Nee, de Macbook 12 inch is verre van een fail maar voldoet precies waar ie voor gemaakt is.

    De iPad Pro daarentegen, ik zie er het nut niet van in.

  16. John Gruber (Daring Fireball) is uiterst kritisch over (lees: maakt gehakt van) de mate waarin iOS is afgestemd op gebruik met keyboard.

    Als je je bedenkt dat hij welhaast de iconische Apple fan(-boy) is, zegt dat veel.

    http://daringfireball.net/2015/11/the_ipad_pro

  17. @Ferryman: Vandaar VOOR VEEL MENSEN. En niet voor IEDEREEN. En dat het geweldig is weet ik niet, maar lees ik in de reviews.

  18. Vanmiddag heb ik er eentje opgehaald bij A-Mac in Den Haag maar ook de Apple Store verkoopt ‘m al gewoon vandaag.

    Vervangt bij mij een oude iPad 3. Al dat gezeur over de prijs, voor mij is ‘t gewoon een nieuwe grote en snelle iPad die daarom duurder is. En ik had ‘t er voor over, jij niet dan gewoon niet kopen. Heel simpel.

    Een laptop, NAS, HTPC en een normale desktop heb ik ook, deze is gewoon voor op de bank, in bed, bad etc.

  19. Apple is, en stat voor gebruiksvriendlijheid, sterke, krachtige hardware van beste material, die och mooi zijn, iOS is nu en standaard voor normale mensen (niet Tech nörds) en er word gekozen voor en “laptopvervanger” dat niet gecompliceerd is, kortom: makkelijk is koning.

  20. Ik geloof best dat een iPad Pro voor velen een laptopvervanger kan zijn. Het probleem dat ik er mee heb is dat het OS op een iPad pro na 3 jaren niet meer te updaten is en het een ‘end of line’ product is. Vervolgens worden apps niet meer geupdate en ben je bijna verplicht om een nieuwe te kopen. In die zin is het dus echt een vervanger voor een PC. Een Mac echter gaat vele malen langer mee. Mijn Mac uit 2009 draait op OSX 10.11. Die hoeft de deur nog niet uit. Voor het geld van een iPad pro zou ik dus kiezen voor een MacBook.

  21. De iPad Pro anno nu zal voorlopig de MacBook Pro niet kunnen vervangen. Dat neemt overigens niet weg dat het er over circa 5 jaar wel anders uit kan komen te zien.

  22. Ha! Ideaal voor mn Clash of Clan! Weg met die leesbril…

  23. Ik zou wel eens een vergelijking van Apple iPad Pro en Microsoft Surface 4 willen lezen. Ik vind het jammer dat de iPad pro geen OSX ondersteundt.

  24. Ik heb nu de Air 2 maar wacht op de Air 3 met dezelfde specificaties als de iPad Pro met pencil!

  25. Als Apple nou ook nog Xcode op de iPad beschikbaar maakt…

  26. Wat een gezeur allemaal over de prijs. Apple is nog steeds een premium product. Dat bijna heel Nederland een Apple Device heeft zegt meer over hoe goed we het hebben dan over Apple.
    Een surface vergelijken met een iPad is als Apples met peren. Een Ferrari en een Audi zijn ook beide auto’s en brengen je van A naar B. En toch is een Ferarri veel duurder. Voor elk product is er een doelgroep. Als je een Apple product alleen maar kunt beoordelen op de prijs ben je duidelijk niet de juiste doelgroep.

  27. Origineel geplaatst door John
    Eigenlijk valt de prijs in dollars omgerekend nog best mee, ongeveer € 754.00. Wat ons dwars zit is dat we boven op de prijs eventjes een kwart belasting moeten betalen aan de Nederlandse overheid!
    Dan kom je inderdaad tot een totaalprijs van € 919.00

    Zucht….. Hoe vaak is hier al niet uitgelegd dat de dollarprijzen altijd exclusief sales tax (gemiddeld zo’n 7%) zijn. Sommige mensen zouden zich vooraf ‘ns beter moeten laten informeren alvorens ze iets roepen.

  28. @Michael: Wat wonderlijk om bezwaar te maken tegen 🍎🍎 en 🍐🍐 vergelijkingen, en vervolgens zelf precies dàt te doen. Een auto is geen tablet, laptop of hybride. Dat moet je niet met elkaar vergelijken – je zei het zelf al…

    En op autogebied kom je niet verder dan wat misleidende vooroordelen om je punt te ‘onderbouwen’. Een Audi is echter niet per sé goedkoper dan een Ferrari, vergelijk deze Audi maar eens met deze Ferrari, en dan is de laatste itt de eerste nog een cabrio ook – waar je normaal meer voor betaalt. Zelfs met de (top)snelheid zit je er naast 😂

    Een Surface (Pro of Book) vergelijken met een iPad èn Macbook ligt echter juist wel voor de hand, omdat de eerste de mogelijkheden van de andere twee daadwerkelijk verenigt in één apparaat waar de geciteerde reviews vrijwel unaniem oordelen dat de grote iPad Tim Cook’s grootsprakige kreet ‘laptopvervanger’ niet waarmaakt.

    Zo’n Surface is daardoor weliswaar een beetje schizofreen, maar wel praktischer dan de krampachtige scheiding waaraan Apple vasthoudt… Enige (subjectieve) nadeel is Windows, maar dat is (objectief) gigantisch verbeterd tussen Vista en 10 waar de ontwikkeling van OS X en iOS in dezelfde periode is gestagneerd (om het nog maar vriendelijk te zeggen).

  29. @Michel: Hmm misschien is het slimmer om er eerst eentje te kopen om te zien of die bevalt…

    Tja of het een laptopvervanger is/wordt… ik weet het niet. Dat dacht ik ooit ook in eerste instantie van mijn iPad 1. Maar ben daar toch op teruggekomen, simpelweg doordat iOS toch teveel beperkingen heeft. En deze iPad is wel heeeel erg groot en daardoor nog onhandelbaarder om even onder de arm mee te nemen. Een Macbook is dan net zo groot maar biedt meer mogelijkheden, dus valt het mobiele voordeel weg.

    Moet trouwens eerlijk bekennen dat ik ook een iPad mini heb, maar deze vrijwel nooit gebruik. Het is 90% iPhone, 9% laptop en 1% iPad mini hier…

  30. Origineel geplaatst door Ruud
    Ben erg benieuwd naar jullie review. De reviews van jullie zijn altijd erg goed.
    Je schijnt hem nu al op te kunnen halen bij Amac.

    Ik gok zomaar dat’ie bij iCulture er goed gaat uitkomen….

  31. Lees mijn blog over de (mogelijke) voordelen voor muzikanten, leesbaardere schermen en vensters van DAW’s, krachtiger synthesizers, multitasking, het lezen van bladmuziek voor toetsinstrumenten en partituren van ensembles op een groter scherm, betere interne, speakers etc.: https://bitly.com/1Polke8

  32. Er zijn nog veel apps die aangepast moeten worden qua schermgrootte … Sodeju, sommige apps en schermen geven me pleinvrees op de pro.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.