‘Intel levert chips voor iPhone 7’

Apple zou plannen hebben om modemchips van Intel te gebruiken in bepaalde modellen van de iPhone 7, naast Qualcomm. Maar waarom?

Apple gaat in een deel van de iPhone 7-modellen een Intel-chip inbouwen, beweert Bloomberg op basis van informatie van ingewijden. De modemchips komen terecht in de Amerikaanse toestellen voor het netwerk van AT&T en in iPhones die buiten de VS worden verkocht. Andere exemplaren van de iPhone 7 zullen net als voorheen worden voorzien van modemchips van Qualcomm.


Intel Inside iPhone 7

Intel-chips in nieuwe iPhone

Helemaal verrassend zijn de nieuwe geruchten niet, want eerder werd al bekend dat er 1.000 Intel-medewerker bezig waren
modemchips voor de iPhone 7. Sterker nog: een topman van aartsrivaal Qualcomm gaf zelfs aanwijzingen dat Apple voor Intel zou kiezen.

Bekijk ook

'Intel Inside': 1.000 Intel-mensen werken aan iPhone 7-chip

Intel heeft een team van 1.000 medewerkers aan het werk gezet om de LTE-modemchip voor de iPhone 7 te maken. Voorheen werden de chips geleverd door Qualcomm.
Bekijk ook

Qualcomm-topman geeft hints: iPhone 7 krijgt Intel-modem

De LTE-modem van de iPhone 7, dat zorgt voor de internetverbinding van het toestel, wordt binnenkort niet meer gemaakt door Qualcomm maar door Intel.

Nu blijkt dat het waarschijnlijk gaat om een deel van de iPhone 7-productie. De toestellen voor het Amerikaanse netwerk van Verizon en de toestellen die in China worden verkocht krijgen een Qualcomm-chip. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de CDMA-netwerken die deze toestellen moeten ondersteunen. Qualcomm maakte tot nu toe altijd de communicatiechips in de iPhone.

Twee fabrikanten, minder risico

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom Apple nu voor twee fabrikanten kiest. Enerzijds kan het zijn dat Apple minder afhankelijk wil zijn van één fabrikant. Anderzijds kan Apple de twee fabrikanten in de toekomst makkelijker tegen elkaar laten opbieden, waardoor ze een betere prijs kunnen bedingen. Maar het kan ook zo zijn dat Intel nieuwe technieken heeft ontwikkeld waardoor ze betere chips kunnen leveren.

Qualcomm zou per verkochte iPhone ongeveer 15 dollar ontvangen voor de geleverde modemchips. Volgens analisten presteren de modemchips van Qualcomm momenteel beter dan die van Intel qua datadoorvoer. Maar het feit dat Intel 1.000 medewerkers op het project heeft gezet, wijst erop dat ze flink aan het investeren zijn.

We zullen nog tot september moeten wachten op officiële aankondigingen van Apple omtrent de iPhone 7. Het is de vraag of Apple dan ook meer details geeft over de gebruikte chips. Meestal ontdekken partijen zoals iFixit pas wanneer het toestel in de verkoop is gegaan welke componenten er daadwerkelijk zijn gebruikt.

Bekijk ook

iPhone 7: alles over dit toestel uit 2016

Wil je alles weten over de iPhone 7? Dan vind je op deze pagina alles over de specs en functies van de iPhone 7. Wat is er verbeterd ten opzichte van zijn voorganger? En is de iPhone 7 nog steeds een goede keuze?

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.