Instagram geboortedatum

Reacties voor: Instagram wil je geboortedatum weten, anders stopt de app

Instagram vereist dat alle gebruikers hun geboortedatum opgeven. Het is bedoeld om een "veiliger ervaring' te kunnen garanderen, vooral voor jonge gebruikers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. De meest relevante reden om als schapen je geboortedatum door te geven: “It also helps us show you more relevant ads”……….

    Weer een reden om die sociale rommel verwijderd te hebben.

  2. Laat maar lekker stoppen dan die app

  3. Nou dus gewoon 1-1-1900 zoals met alle internet accounts?

  4. Origineel geplaatst door jw
    Nou dus gewoon 1-1-1900 zoals met alle internet accounts?

    Internet Guru.

  5. Ik gebruik overal lekker 1 april 1999 voor. 😏

  6. Haha prima haal de app er gelijk af

  7. Je moet bij 1001 instanties je leeftijd opgeven, zelf bij de kassa van Albert Hein als je een biertje wil kopen. En dan gaan we hier bezwaar tegen maken? Wat zeuren en zaniken we toch graag met z’n allen, en maar huilen over privacy waarvan iedereen weet dat we die toch niet hebben.

  8. Gewoon bedoeld om gericht op leeftijd met producten te kunnen adverteren en net als met whatsapp weer zo’n loos dreigement er bij, wat op zich al een rede is om die app te verwijderen. Blij dat ik die rommel niet meer op mijn toestel heb staan.

  9. @loyd: 👍👍🏿🖖

  10. @Henk Noordzij: Het begint me op te vallen dat je iedere keer reageert met ‘privacy bestaat toch al niet meer’. Echter, als jij al je privacy wilt opgeven, hoeft de rest dit toch niet te doen? Laat ieder verdedigen wat hij/zij belangrijk vindt. Ik weet in ieder geval dat als ik van jouw dienstverlening gebruikt moet maken, mijn privacy niet is gegarandeerd. Ik zal kiezen voor iemand die niet zo loopt te spuien dat het allemaal toch niet uitmaakt.

  11. Nog ff en ze willen je pin code

  12. Origineel geplaatst door Henk Noordzij
    Je moet bij 1001 instanties je leeftijd opgeven, zelf bij de kassa van Albert Hein als je een biertje wil kopen. En dan gaan we hier bezwaar tegen maken? Wat zeuren en zaniken we toch graag met z’n allen, en maar huilen over privacy waarvan iedereen weet dat we die toch niet hebben.

    Privacy bestaat in dit artikel in het klein: schijnbaar weet het almachtige fb een heleboel geboorte data nog niet… wat triest is is dat dwangmatige. Maar ik kan me niet heugen dat ik ergens ooit mijn geboorte datum heb achtergelaten. Zeker niet bij google / fb e.d. Geldt trouwens ook voor mijn woonplaats, naam, email adres, telefoonnummer etc. Ik gebruik voor dat soort apps al decennia nep accounts.

    Anyway; het artikel bevestigd dat je geen gelijk hebt. Doe ermee wat je wil. Maar wanneer je naam echt ‘henk noordzij’ is, heb je eigenlijk geen recht van praten…

  13. @Henk Noordzij: Onzin. Het is deze vorm van gelatenheid die in het voordeel van data hongerige bedrijven speelt. Je privacy kan je wel degelijk bewaren, je moet er alleen een beetje moeite voor willen doen maar daar zit dikwijls het probleem. Het is veel makkelijker om als een dom schaap met de massa mee te lopen en te blèren ‘Ik heb niets te verbergen’ , ‘Privacy bestaat niet’ of ‘Iedereen zit erop’.
    Dat is nu juist waar men op rekent. Meer mensen zouden op hun recht op privacy moeten staan of een beetje meer nadenken in plaats van zomaar alles te slikken zeker als men het verpakt in termen als het is voor uw veiligheid of ter verbetering van uw ervaring. Dus mijnheer Henk veel succes in de kudde, mij zal je er niet zien. En uit de commentaren, waarschijnlijk een aantal andere lezers ook niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.