Reacties voor: Instagram beweert dat cameralampje in iOS 14 werd geactiveerd ‘door bug’

Instagram beweert dat door een bug de camera en microfoon ongewild geactiveerd konden worden in iOS 14. Er werd volgens moederbedrijf Facebook geen actief gebruik van gemaakt.

Reacties: 5 reacties

  1. Als Facebook zegt dat het een bug is geloven we dat natuurlijk direct.

  2. Best wel knap on “per ongeluk” een code te schrijven waarin je “per ongeluk” de camera API steeds roept. Zeker een kat die over het toetsenbord liep ofzo.

    Net zo knap als de Facebook “bug” waarin de app een stil audio fragment op de achtergrond afspeelt, zodat de app steeds actief blijft. En waarom ze steeds onopgemerkt actief willen blijven laat ik aan jullie over.

  3. Bij de asos app gebeurt dit ook als je op zoeken klikt. Dan gaat het groene lampje aan. Die blijft de rest van de tijd als je aan het shoppen bent aan.

  4. Dit is het zelfde als dat andere apps er een handje van hebben om je klembord uit te lezen… google chrome bijvoorbeeld🙄

  5. Gelukkig gebruik ik veel van deze apps niet maar andere apps die ik heb zullen ook wel dit soort geintjes doen. En eigenlijk ben ik dat toch wel bijzonder zat aan het worden. Dat hele verdien model van ons bespioneren en data verzamelen gaat toch gewoon de spuigaten uitlopen. En maar excuses maken en er mee weg komen. Steeds vaker zie je het gebeuren en dan zitten we op het redelijk veilige IOS.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.