Instago: populaire plekken bekijken op Instagram-foto’s

De iPhone-applicatie Instago toont je foto's van populaire locaties met behulp van Instagram en Foursquare.

Instago iconDe iPhone-applicatie Instago bundelt informatie van Instagram en Foursquare, zodat je op ontdekkingstocht kunt op bepaalde locaties. Door in de applicatie bijvoorbeeld te zoeken naar een bepaalde stad, krijg je alle populaire plekken te zien. Met een tap op één van deze locaties krijg je alle Instagram-foto’s te zien die daar zijn gemaakt. Op deze manier geeft Instago je een snel beeld van bepaalde sleutellocaties in grote steden en andere toeristentrekpleisters.

Instago 1Wanneer je Instago voor het eerst opstart, wordt je aangeraden om zowel Instagram als Foursquare in te loggen. Vervolgens kun je met de grote explore-knop bovenin beeld zoeken naar bepaalde locaties. Na een zoektocht krijg je een lijst van alles wat daar in de buurt is, met aan de rechterzijde een balkje dat aangeeft hoe populair een bepaalde locatie is. Dat laatste is handig, maar zal je lang niet altijd de gewenste resultaten tonen: omdat er wordt gekeken naar het aantal check-ins, krijg je vooral de plekken te zien waar mensen veel Foursquare en Instagram gebruiken. Bij vijf verschillende steden stond daardoor bij ons het lokale treinstation stipt bovenaan, terwijl dit wellicht niet de meest interessante plek is. Omdat er op stations zoveel meer wordt ingecheckt, zijn de populariteitsbalkjes voor andere locaties een stuk kleiner. Hierdoor is het moeilijk om te zien wat er dan precies ook interessant is.

Instago 2Zodra je op een locatie tapt krijg je een raster te zien met alle foto’s die daar zijn gemaakt. Onder de foto’s staat welke Instagram-gebruiker hem heeft gemaakt en hoe lang geleden hij op het fotonetwerk is geplaatst. Met een tap op een foto wordt hij schermvullend gemaakt, waarna je naar links of rechts kunt swipen om de andere beelden te bekijken. Een grijze Instagram-knop laat je de foto in de officiële app bekijken.

Vanuit de Instagram-app kun je al langer op basis van hashtags en gebruikers zoeken naar foto’s gemaakt door anderen. Instago biedt een manier om juist op locatie te zoeken en daarbij ook te zien welke locaties het populairst zijn. Hierdoor zie je makkelijk in één oogopslag waar andere Instagram-gebruikers zich het meeste hebben beziggehouden. Of je de app ook veel zult gebruiken om bijvoorbeeld een leuke eettent te vinden is een tweede vraag: applicaties zoals Lunchbox laten je dit immers al langer doen met enkel Foursquare-integratie.

Downloaden: Instago (gratis, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2012, 16:50
Categorie Apps
Onderwerpen foursquare, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.