Nederlandse rechter: Oude Galaxy-smartphones schenden Apple-patent

De rechter heeft bepaald dat bepaalde oude Galaxy-smartphones ook een patent van Apple schenden.

GalaxyDe Nederlandse rechter heeft bepaald dat oude Samsung Galaxy-smartphones met Android 2.2.1 tot Android 3.0 inbreuk maken op een patent van Apple. Het gaat hierbij om Android-versies waarbij de laatste foto in een galerie ‘terugveert’ als je verder probeert te bladeren. Samsung zal aan Apple een nog niet nader bepaalde schadevergoeding moeten betalen. Volgens IDG is er ook sprake van een verkoopverbod van alle betreffende Galaxy-smartphones die nog te koop zouden zijn.

Het vonnis van de rechter is gepubliceerd door Webwereld. De vergoeding die Samsung aan Apple moet betalen zal niet zijn gebaseerd op alle winst die Samsung maakte met de Galaxy-smartphones, maar enkel op de winst die teruggeleid kan worden naar het gebruik van de gepatenteerde techniek. Er zal later worden bepaald wat voor bedrag dit precies zal zijn. Samsung is wel gesommeerd om binnen acht weken de nettowinstcijfers van de betreffende smartphones te delen met Apple. Als dit niet gebeurt, moet Samsung 100.000 euro per dag betalen.

Het betreffende patent leidde er afgelopen jaar toe dat de rechter de verkoop van de Galaxy S, Galaxy S II en Galaxy Ace verbood in Nederland. De smartphones bleven echter te koop, omdat Samsung de app die inbreuk maakte wist aan te passen. In de Verenigde Staten leidde een rechtszaak tussen Apple en Samsung tot een boete van meer dan 1 miljard dollar, maar Samsung ging in hoger beroep.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2012, 15:01
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.