telegram-stickers

Telegram Messenger voegt stickers toe

Telegram Messenger heeft stickers toegevoegd, zodat je je berichten kunt verrijken met plaatjes. Maar het aanbod is nog beperkt en het werkt nog niet bij iedereen.

telegram-stickersDe Telegram Messenger-app heeft vandaag een update gekregen, waarin je op experimentele wijze stickers kunt plakken. Het houdt in dat je je chatberichten kunt opfleuren met een emoji, smiley of ander passend plaatje. Momenteel werkt het nog niet bij iedereen en zijn de mogelijkheden beperkt.

Maar de makers beloven dat er nog eens tientallen gratis stickers in de app beschikbaar komen. Om een sticker te plakken moet je op de normale wijze een emoji invoeren, dus via het emoji-toetsenbord van de iPhone. Als er een sticker beschikbaar is, zal deze in plaats van de emoji verschijnen. Op de voorbeelden hieronder die je stickers met afbeeldingen van Steve Jobs en Marilyn Monroe (met dank aan @michellusthof).

telegram-messenger-stickers-2

telegram-messenger-stickers-1

Daarbij bleek ook dat de stickerfunctie nog niet voor iedereen werkt, want terwijl Michel naar hartenlust stickers kon plakken, werden mijn emoji’s gewoon als normale emoji’s getoond. Er waren voor Telegram al sticker-apps, bijvoorbeeld de niet-officiële app Telesticker. In de update van de app vind je ook een nieuw menu voor fotobijlagen. De app moet daarvoor toegang hebben tot je camerarol.

Telegram wordt vaak genoemd als het gedoodverfde alternatief voor WhatsApp Messenger, na de overname van WhatsApp door Facebook. Heel wat mensen stapten over, waardoor de app een trouwe gebruikersgroep kreeg. Maar tegelijk bleven de meesten toch ook nog WhatsApp gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2015, 21:23
Categorie Apps
Onderwerpen messenger, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.