ING IBAN-Naam Check.

ING Bankieren helpt je bij het overschrijven: IBAN-Naam Check nu in de app

De nieuwste versie van de ING Bankieren-app werkt nu ook samen met de IBAN-Naam Check. Hierdoor checkt de app altijd of de naam wel hoort bij het ingevoerde rekeningnummer. Dit voorkomt fraude en verkeerde overboekingen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ING Bankieren-app met IBAN-Naam Check

Sinds iedereen overgestapt is van de eigen rekeningnummers naar de langere IBAN-nummers, is het lastiger geworden om deze uit je hoofd te kennen. Als je dus iets over moet maken, moet je een contact uit je adresboek kiezen of zelf handmatig invoeren. Dankzij apps betaalverzoeken is het al een stuk makkelijker geworden om iets aan een vriend of familielid terug te betalen, maar bij handmatige overschrijvingen komt de IBAN-Naam Check van pas. Deze is ontwikkeld door de Rabobank en wordt ingevoerd bij alle banken. Vanaf vandaag vind je dit dus ook in de ING Bankieren-app.

Update 29-08-2018: Na de ING heeft nu ook ABN AMRO de IBAN-Naam Check aan de app toegevoegd. Op de website van de ABN AMRO lees je meer over hoe dit in de app van de bank werkt.

De IBAN-Naam Check controleert dus of de naam van de persoon overeenkomt met het IBAN-nummer. Klopt er iets niet, dan krijg je daar nog voordat je de betaling verzendt, een melding van. Bij zo’n IBAN-Naam Check zijn er drie soorten meldingen:

  • Typefout: de check geeft aan dat er een typefout gemaakt is en stelt automatisch de juiste naam voor. Je kan dit dan meteen aanpassen en versturen.
  • Fout: de naam die je intoets komt niet overeen met het IBAN-nummer. In dat geval moet je de naam zelf controleren en wijzigen, maar je kan ook alsnog verzenden.
  • Geen check: de app geeft ook een melding als er geen check uitgevoerd kan worden.

In onderstaande introductievideo van de Rabobank zie je hoe de IBAN-Naam Check in zijn werk gaat. Bij ING gebeurt de check pas nadat je op de verstuurknop gedrukt hebt. Voordat je de betaling bevestigt met je vinger, gezicht of pincode, krijg je één van de drie hierboven genoemde meldingen als er iets niet klopt.

De IBAN-Naam Check werkt tussen alle Nederlandse rekeningnummers, dus het maakt niet uit naar welke bank je geld overmaakt. Je krijgt geen melding als je meteen de juiste naam bij het rekeningnummer ingevoerd hebt. Naast de IBAN-Naam Check kun je in de ING-app nu ook je verzekeringen verbergen en daarvan de volgorde wijzigen. Zoals bij de vorige update al beloofd werd, is de update van vandaag de laatste die iOS 9 ondersteunt. Wil je nog nieuwe functies blijven gebruiken, dan moet je dus minimaal een toestel met iOS 10 hebben.

ING Bankieren met IBAN-Naam Check.

Deze banken-apps hebben nu IBAN-Naam Check
Naast de ING zijn er nog meer banken die de IBAN-Naam Check in hun app ingevoerd hebben:

  • Rabobank
  • SNS Bank
  • ASN Bank
  • Regiobank
  • ING
  • ABN AMRO

Afwezigen in deze lijst zijn onder andere Triodos, Knab en bunq. Knab geeft aan dat ze na alle groot banken de functie in gaan voeren. Bij bunq staat de IBAN-Naam Check nog niet op de planning.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 29 augustus: Artikel bijgewerkt met toevoeging IBAN-Naam Check in ABN AMRO-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2018, 13:12
Categorie Apps
Onderwerp ing bankieren
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.