iCulture speelt: GTA San Andreas is GvdW, KOTOR komt naar iPhone

GTA San Andreas is onze iPhone en iPad Game van de Week, Infinity Blade III krijgt een veelbelovende update en Warhammer Quest heeft die al.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GTA San Andreas iOS auto rijdenWelk spel kan er anders Game van de Week zijn dan… Grand Theft Auto San Andreas? Een volwaardige game met een volwaardige prijs die volwaardige beoordelingen krijgt. We leggen nog eens haarfijn uit waarom GTA San Andreas die eer toekomt. Sorry, besnavelde kartracers. Jullie finishen tweede. Verder in de iCulture speelt: goede games met goede updates. Star Wars: Knights of the Old Republic voor iPad komt via een update binnenkort ook naar iPhone, Infinity Blade III krijgt de ‘grootste update ooit’ en het geroemde strategiespel Warhammer Quest kreeg er nu al een, met verschillende pakketten vijanden.

Star Wars KOTOR komt naar iPhone

ICS Star Wars KOTOR iPad woestijnEen van de meest uitgebreide en lange games op de iPad dit jaar, maakt zijn opwachting op de iPhone. Star Wars: Knights of the Old Republic krijgt een update die de game universeel speelbaar maakt en dus optimaliseert voor het kleinere touchscreen. De Star Wars-game vereist wel minimaal een iPhone 4S of iPod touch 5de generatie. Knights of the Old Republic, in de volksmond ook wel KOTOR genoemd, moet binnenkort al verschijnen op de iPhone, maar een exacte datum is nog niet gegeven. Ook als je de game graag op de iPad speelt of blijft spelen, heb je wat aan de aanstaande update. Die belooft namelijk ook de beeldkwaliteit van de game op te poetsen met onder andere licht- en diepte-effecten, wordt beter afgestemd op Retina-beeldschermen en… krijgt misschien wel ondersteuning voor iOS 7-controllers. Dat is echter nog geen harde toezegging; ontwikkelaar Aspyr Media zegt er nog mee te experimenten. Hoe dan ook zal de interface van de game wel op de schop gaan, ongetwijfeld om beter af te stemmen op de iPhone.
Nu nog alleen voor iPad: Star Wars: Knights of the Old Republic (€8,99, zonder in-app aankopen, iPad 2+, iOS 6.0+)

ICS Star Wars KOTOR sneeuw

Warhammer Quest krikt uitdaging op

ICS Warhammer Quest iPad iPhone iOS 6Kijken we wat vervroegd terug op het jaar van iCulture speelt – voorheen de iOS game-update, dan is er één game die we wellicht te weinig aandacht hebben geschonken. Dat is Warhammer Quest, misschien wel het beste strategische spel op de iPhone en iPad dit jaar. De game waarin je beurtelingse gevechten houdt met ogres, skeletten, spinnen en andere fantasieschepsels die je doorgaans alleen in kerkers en grotten tegenkomt, heeft nu een behoorlijke update gekregen met daarin vier pakketten die de game uitbreiden. Het gaat niet voor de eerste keer bij een update, om pakketten die 2,69 euro per stuk kosten. Zo kan je spelen tegen skeletten en ondoden die skeletten weer tot leven wekken, dankzij het Necromancers and Skeletons Enemy Pack. Of haal je uit naar vampieren en zombies in een soortgelijk Enemy Pack. Het zijn niet alleen vijanden die Warhammer Quest verrijken. Je kan nu zelf een beroep doen op de Witch Hunter Warrior – heksenjager – die diens naam eer doet en er is een Vampite Count Tileset. Tegels, waarmee je de regels van het spel kan manipuleren, omdat de hele game je laat bewegen van tegen na tegel om te verdedigen of om aan te vallen. Verholpen stabiliteitsproblemen en fouten maken de update af.
Downloaden: Warhammer Quest (€4,49, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Infinity Blade III krijgt grootste update

Infinity Blade 3 47 RoninDeze week werd Infinity Blade III al voorzien van nieuwe content waardoor je met Keanu Reeves kan vechten in de game ter promotie van de nieuwe film 47 Ronin, maar volgende week wordt het zwaardvechtspel-met-swipes pas echt voorzien van een grote update. Ausar Rising zal twee nieuwe speltypes introduceren, een nieuwe draak om tegen te vechten, nieuwe omgevingen en liefst 60 nieuwe items. Het verhaal lijkt ook de moeite te worden. Ausar is de voorgeboorte van de huidige mannelijke held Sirus en de uitbreiding lijkt dus voort te borduren op het verleden van Infinity Blade III – al kunnen we er hier makkelijk helemaal naast zitten. In de achter-de-schermen video wordt alvast uitgelegd dat je vooral geprikkeld zal worden door Ausar Rising als je de bijbehorende boeken van de serie hebt gelezen. Ausar Rising komt 19 december uit en wordt een gratis update.
Downloaden: Infinity Blade III (€5,99, met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 6.0+)

Game van de Week: GTA San Andreas

Game van de WeekOceanhorn is niet de enige game dit jaar waar blind geld voor wordt neergelegd, no questions asked. In tijden van gratis te downloaden games die je vervolgens een poot uittrekken als je er een kans in wil hebben, is geld neerleggen voor een volwaardige game gelukkig nog geen probleem. Want een volwaardige game, die haal je met Grand Theft Auto San Andreas wel op je iPhone en iPad – en de game is een groot succes. Toen GTA San Andreas als laatste deel in de GTA III-trilogie uitkwam op spelcomputers, was het de grootste, meest veelzijdige en meest innemende GTA die er tot op dat ogenblik was en datzelfde gevoel bekruipt opnieuw bij het spelen van de mobiele versie na eerder GTA III en GTA Vice City in de vorige decembers. Of je nou met je auto en countrymuziek op in de desolate zandgebieden van Los Santos dwaalt, of rondhangt in de met bendes bezaaide achterwijken waar drive-by-shootings vanuit auto’s de normaalste zaak van de wereld zijn: je kan het allemaal zelf doen en het kan je allemaal overkomen. Als Carl Johnson begint het verhaal nog serieus met de moord op je moeder en verwikkelingen met corrupte politieagenten, maar verderop ligt de bal bij jou en is Grand Theft Auto precies de speeltuin als je ervan gewend bent. Of je nou naar de sportschool gaat om spieren te trainen, dames van plezier in je auto sleurt en weer op straat zet of de criminele missies van de game volgt – die beginnen op crossfietsjes: GTA San Andres is een hele wereld in je broekzak.
Downloaden: Grand Theft Auto: San Andreas (€5,99, zonder in-app aankopen, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=qeuE2biaVgk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2013, 20:40
Categorie Games
Onderwerpen grand theft auto, gvdw, iculture speelt, infinity blade, rockstar, star wars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.