Analyseer je iMessage-chats met iMessage Analyser.

Bekijk uitgebreide iMessage statistieken met iMessage Analyzer

Ben je benieuwd naar wie je de de meeste berichten stuurt via iMessage, of op welke tijd van de dag je het actiefst bent op iMessage? Met deze app kun je al deze gegevens in kaart brengen.

Analyseer je iMessage-chats met iMessage Analyser.

Als je berichten stuurt op je Mac of iOS is de kans groot dat je daar iMessage voor gebruikt. Apple’s berichtendienst staat standaard geïnstalleerd op ieder iOS- en OS X-apparaat, maar het is lastig om er uitgebreide statistieken over op te vragen. Een ontwikkelaar heeft met iMessage Analyzer een oplossing gevonden, zodat je precies kunt zien wie je het vaakst berichten stuurt, welke woorden je veel gebruikt en hoeveel berichten je in totaal verzonden hebt.


Als je iMessage Analyzer gratis installeert (via Github) kun je uitgebreide statistieken opvragen over je iMessageberichten. In de app kun je verschillende grafieken opvragen die je volledig naar eigen smaak in kunt delen.

Bekijk ook

iMessage: de Berichten app van Apple instellen en gebruiken

iMessage is de berichtendienst van Apple voor de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Je kunt hiermee ook sms'jes versturen naar mensen die geen Apple-producten hebben. Alles over iMessage lees je hier: hoe verstuur je berichten, welke functies zitten erin en hoe gebruik je stickers?

Hoeveel iMessage-berichten ontving jij vorig jaar?

Zoom bijvoorbeeld in op een periode, of vraag een taartdiagram op met alle verzonden en ontvangen berichten van een contactpersoon. Hetzelfde geldt voor het aantal woorden en het totale aantal berichten. In een staafdiagram kun je vervolgens zien op welke tijd van de dag je de meeste berichten/woorden verstuurt.

Bekijk alle berichten die je naar iemand hebt gestuurd.

Met iMessage Analyzer kun je zo bijvoorbeeld alle berichten van 2015 die je van iemand ontvangen hebt in een grafiek zetten, zodat je kunt kijken wanneer jullie veel via de berichtendienst gepraat hebben. Het nadeel van deze grafiek is uiteraard dat de statistieken beperkt blijven tot iMessage. Gesprekken in andere apps als WhatsApp en Telegram worden logischerwijs buiten beschouwing gelaten.

Doorzoek iMessage gemakkelijk met iMessage Analyzer

iMessage Analyzer gebruikt voor de analyses de database van iMessage op je Mac, waar de gegevens uit worden uitgelezen. De app bevat ook nog een functie die het gebruik van iMessage wat praktischer maakt. Zo kun je jouw chats met een zoekbalk doorzoeken, zodat je niet minutenlang terug hoeft te bladeren in een gespreksvenster.

iMessage Analyzer kun je gratis downloaden via GitHub. Daar kun je ook instructies vinden over het installeren en gebruiken van de app.

Via: Producthunt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.