iCulture iKids logo

iKids week 41: Shuffle Cats, Tinkerblocks en Halloween

Met deze iKids leren kinderen coderen, kunnen ze kaarten met katten en zijn Halloween-updates te ontdekken.

iCulture iKids logo Met Halloween in aantocht wordt de App Store weer overspoeld met pompoenen, skeletjes, lampionnen en spookachtige figuren. Een paar applicaties voor kinderen kregen zo’n feestelijke update dat we ze graag nog eens aan jullie tippen (link). Verder in deze iKids: het verslavende kaartspel Shuffle Cats (link) en kindercodeerapp Tinkerblocks (link). Beide aanraders en beide bijzonder, want het zijn de laatste applicaties die wij in de rubriek iKids bespreken. Wees niet getreurd, de beste kinderapps zul je nog steeds in losse appbesprekingen tegenkomen, alleen niet meer in de wekelijkse rubriek iKids. Lees voor inspiratie gerust nog eens eerdere afleveringen van iKids!

Shuffle Cats

Dit verslavende spelletje laat kinderen van 6 jaar en ouder Rummy spelen, de kaartspelvariant van Rummikub. Ze verslaan spelers door setjes van kaarten te maken (denk aan een hartendrie, een schoppendrie en een klaverdrie) of reeksen van opeenvolgende kaarten binnen dezelfde kleur. Hun tegenstander kan een gezellige kat zijn, maar ook een andere speler tegen wie je het live kunt opnemen. In de eerste dertien levels legt jazzkat Walter het spel op een speelse manier uit, daarna kunnen kinderen door naar Lucky Lane, waar ze het tegen de échte Rummykoningen opnemen. Interactie met andere spelers is ook mogelijk, via de chatfunctie. Wie zich met Facebook aanmeldt kan zijn voortgang tussen iPhone en iPad synchroniseren. Shuffle Cats is Nederlandstalig en heeft in-app aankopen, maar die zijn gelukkig niet nodig om de kaartende katten de baas te worden.

Tinkerblocks

Na Robot School (link) doet ook Tinkerblocks een poging om kinderen aan het programmeren te krijgen. In de applicatie kunnen kinderen van 6 jaar en ouder zonder gebruik van taal eigen projecten en systemen in elkaar zetten, om zo het concept van coderen onder de knie te krijgen.

Er zijn twee modussen: eentje waarin kleine programmeurs “taakblokjes” met elkaar verbinden om zo een vloeiende lijn te creëren, en een modus waarin ze zien waar dat toe leidt. Van het maken van loops tot het oplossen van bugs, in deze nieuwe codeerapp leren kinderen de belangrijke beginselen van het vak. Alvast mooi meegenomen, mochten ze later in de wereld van bits en bytes willen werken.

Halloween in de App Store

Omdat het 31 oktober Halloween is hijsen de baby’s in Sago Mini Baby’s Verkleden zich sinds de laatste update ook in pompoenen- en heksenoutfits, wat natuurlijk nog meer verkleedplezier geeft. En in Jumpy Tree (sowieso een aanrader) zijn Sjakie en de normale bonenstaak nergens te bekennen, maar komen kinderen in plaats daarvan in een spookachtige nieuwe wereld terecht. Een wereld waar het nacht is, en de bonenstaak eenieder die hem probeert te beklimmen wil oppeuzelen. Ook leuk: vijf nieuwe halloweenfiguurtjes, onder wie een heks, Frankie Frankenstein, een mummie, Dracula en natuurlijk het pompoenhoofd. Nog meer redenen om deze herfstvakantie eens lekker weg te griezelen met gratis app Jumpy Tree.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 oktober 2016 om 9:55
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.