iCulture iKids logo

iKids week 40: Dan the Man, Curious George en Mulle Mecks auto’s

In deze iKids bespreken we de apps van tekenfiguren Mulle Meck en aapje Curious George en spelen we retro platformer Dan the Man.

iCulture iKids logo Een nieuwe week met nieuwe apps, die ditmaal twee tekenfiguren van weleer tot leven wekken. In Mulle Mecks auto’s (link) kunnen kinderen genieten van de kenmerkende stijl uit de Zweedse kinderboeken van George Johansson, die sommige ouders meteen zullen herkennen als ze deze app zien. En wat te denken van de nieuwste Curious George app (link), gebaseerd op het Nieuwsgierig Aapje, een tekenfiguur uit 1941 dat vast wel een belletje doet rinkelen. Tot slot lees je in deze iKids over een nieuw pareltje van de makers van Fruit Ninja: platformspel Dan the Man (link), waarin kinderen een retro wereld mogen ontdekken.

Dan the Man

In dit zorgwekkend verslavend spelletje kunnen kinderen van 12 jaar en ouder als vanouds van platform naar platform springen en boeven in elkaar timmeren, en tussendoor genieten van old school graphics. De twaalf verschillende levels draaien om rennen, vechten en verzamelen, het liefst allemaal tegelijk. Voor dat vechten kun je natuurlijk je vuisten inzetten, maar verderop in het spel ook messen, machinegeweren en werpsterren. Dat klinkt wellicht niet zo gezellig, maar de kleurige animaties en het jolige muziekje (wij hielden het precies een minuut vol) maken Dan the Man toch een vrolijk spel. Dan zelf is overigens een brutaal roodharig jongetje waarmee kinderen kunnen vechten; later in de app kunnen ze ook andere spelers uitkiezen of een eigen strijder ontwerpen. Een heerlijk spel, dat je niet snel weer weglegt. Voor €2,99 zet je de advertenties uit.

Mulle Mecks auto’s

Tekenfiguur Mulle Meck heeft overal een andere naam: in Engeland heet hij Gary Gadget, in België heet-ie Miel Monteur en in Nederland Karel Klus. Dat het om een handige jongen gaat moge duidelijk wezen. Mulle maakt eigen auto’s van schroot, om ze daarna te verven, schoon te maken en natuurlijk uit te testen. Elk voorwerp kan nuttig zijn voor een van zijn bouwsels, van de schoorsteen van een stoomboot tot de wielen van een koets. Door het enorme scala aan onderdelen – in Mulles garage vind je van alles – zijn meer dan 100 verschillende combinaties mogelijk. Aan variatie in het wagenpark dus geen tekort. Leuk gedaan: welk schroot je gebruikt heeft invloed op de besturing van de auto. Maar ja, dat merk je pas als je de weg op gaat. Zeker doen, zeggen wij.

Curious George Train Adventures

In deze nieuwste app over het Amerikaanse tekenfiguurtje Curious George, een aapje dat altijd van de hoed en de rand wil weten, stappen kinderen tot 5 jaar op de trein. Het ritje dat volgt is niet zomaar een rit, want onderweg komen George en zijn locomotiefje allerlei obstakels tegen. Aan jou de schone taak om die uit de weg te ruimen. Denk aan het bouwen van een brug zodat de boel niet in het water valt, of snel over het scherm vegen om hindernissen van de rails te halen. In totaal zijn er vier werelden met ieder tien levels te ontdekken, die elk weer nieuwe animatiefiguren met zich meebrengen. Curious George is (nog) niet Nederlandstalig, maar maakt gelukkig weinig gebruik van taal. Geen reden om deze vrolijke app niet eens uit te proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 oktober 2016 om 9:24
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.