iCulture iKids logo

iKids week 35: Sago Mini Baby’s Verkleden, Vocabubble en Superstar Soccer

In deze iKids gaan we een verkleedpartij houden met Sago Baby's verkleden, voetballen in Superstar Soccer en het alfabet leren met Vocabubble.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Leuk nieuws, want de nieuwste app van ontwikkelaar Sago Mini (link) is tijdelijk gratis te downloaden. In deze vrolijke applicatie kunnen kinderen tot 5 jaar oud aan de slag met vier jonge diertjes die in een luier zitten te wachten tot iemand ze komt aankleden. Verder in deze iKids: voetballen met alle animatiefiguren van Cartoon Network in Superstar Soccer (link) en het alfabet leren met Vocabubble (link).

Sago Mini Baby’s Verkleden

Wie in Sago Mini Verkleden op een baby tikt belandt op de verkleedafdeling, waar ze het kuiken, het konijn, de hond of de kat gekke pakjes kunnen aandoen en versieren met snorren en hippe zonnebrillen. Aan de vrolijke lach of droevige tranen van de baby’s zie je als speler meteen in hoeverre ze zich kunnen vinden in de door jou geselecteerde outfit. Als iedereen tevreden is wordt er op de veranda een groepsfoto genomen waarop de kleintjes ineens een gekke bek trekken. Sago Mini Baby’s Verkleden zit eenvoudig in elkaar, maar is een vermakelijke app voor peuters. Zeker even uitproberen.

Sago Mini Baby's Verkleden

Vocabubble

Franse ontwikkelaar Marbotic specialiseert zich in educatieve taal- en rekenapps met een bijzonder design. Hun app Vocabubble is sinds enkele maanden ook in het Nederlands beschikbaar en daarom zeker een kijkje waard. In de applicatie kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar het alfabet ontdekken en woorden leren. Bij elk woord hoort een bijzondere animatie. Zo zien kinderen bij het woord krab een dansende krab met sambaballen en gaat bij de slak zijn huisje open om een vrolijk monstertje te laten zien. Bijzonder aan de app is dat ouders ook houten letters kunnen aanschaffen op de site van Marbotic, die kinderen vervolgens kunnen gebruiken om het iPad-spel nog leuker te maken. De applicatie heeft geen reclame of in-app aankopen en is wat ons betreft een leuke methode om kleintjes op speelse wijze wat letters en woorden te leren.

Superstar Soccer: Goal!

Sportieve fans van Cartoon Network kunnen met deze nieuwste app van het animatieplatform hun hart ophalen. In Superstar Soccer komen alle personages uit de Cartoon Network tv-programma’s langs, maar dan als voetbalspeler. Denk aan de magische gele hond uit Tijd voor avontuur en Steven uit Steven Universe. Kinderen van 9 tot 11 jaar mogen kiezen als welk figuurtje ze willen spelen en kunnen het daarbij tegen de computer opnemen, maar ook via de mutiplayermodus de strijd aanbinden met andere spelers. Dit kan op hetzelfde apparaat, maar ook via wifi en online. Ook leuk gedaan: elk animatiefiguur heeft zijn eigen voetbalmoves en soepele trucs. Door de juiste spelers te kiezen kun je de ultieme prijs winnen: de Superstar Cup. Superstar Soccer is nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar dat hoeft zeker geen belemmering te zijn om dit vrolijke spel eens een kans te geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:50
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.