Confide blokkeert screenshots.

Dit bedrijf wil het maken van ongewenste screenshots onmogelijk maken

De technologie ScreenShield voorkomt dat je screenshots van een app kunt maken. De tool komt beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat iedere app deze functie kan benutten.

De makers van de extra beveiligde chatapp Confide hebben een tool gemaakt genaamd ScreenShieldKit. Van apps die deze tool gebruiken, kun je geen iPhone screenshots maken. Dit voorkomt dat je ongewenste iOS schermafbeeldingen maakt, bijvoorbeeld van een persoonlijk chatgesprek.

ScreenShield voorkomt screenshots

Als je iets aan iemand in vertrouwen vertelt, bijvoorbeeld via een berichtje in een chatapp, hoop je natuurlijk dat diegene het voor zichzelf houdt. Een screenshot van het gesprek die mogelijk verspreid kan worden, is dan niets iets waar je op zit te wachten. De veilige chatapp Confide heeft deze functie gekregen dankzij de technologie genaamd ScreenShield. Als je tijdens het gebruik van Confide toch een screenshot probeert te maken, krijg je hier een blanco afbeelding voor terug. Dit geldt ook als je screenshots probeert te maken via QuickTime of opnames maakt via de iOS schermopname in iOS 11.

De makers van de technologie hebben uiteindelijk besloten om het ook beschikbaar te maken voor andere ontwikkelaars via ScreenShieldKit, omdat het ook voor andere soorten apps van pas kan komen. In de aankondiging laat het bedrijf niet precies weten hoe de technologie in elkaar zit.

ScreenShield gif voor screenshots.

Mogelijk heeft de functie te maken met FairPlay Streaming, een optie van iOS. Je kunt bijvoorbeeld ook geen screenshots maken van apps als Netflix, omdat de video zelf dan zwart is. Dit voorkomt dat je bijvoorbeeld een video-opname maakt van een aflevering van een tv-serie en deze vervolgens deelt met anderen die geen abonnement hebben op Netflix. Het vermoeden is dus dat ScreenShieldKit hier ook mee samenwerkt of gebruik van maakt.

Volgens de makers voegt ScreenShieldKit maar 1MB extra aan een app toe. Ook worden er alleen publieke API’s gebruikt. Ontwikkelaars die de functie willen implementeren, kunnen op de pagina van ScreenShieldKit terecht. Hoewel je met deze tool dus kunt voorkomen dat er screenshots gemaakt worden, kun je altijd nog een tweede toestel erbij pakken om een foto van de desbetreffende app te maken, alhoewel het bedrijf claimt een patent te hebben dat zelfs een foto moet voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2018, 16:01
Bron Bron Confide
Via Via Daring Fireball
Categorie Diensten
Onderwerp screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.