iCulture default featured image

Reacties voor: De iCulture Web-app – dit hebben we de afgelopen tijd gedaan

De opvolger van de gestopte iCulture-app
Er is veel gebeurd sinds we hebben aangekondigd dat de iCulture-app gaat stoppen. Sindsdien hebben we hard gewerkt aan onze web-app, zodat deze zo goed mogelijk de oude iCulture-app kan vervangen. In dit artikel vertellen we welke voortgang we in de tussentijd hebben geboekt.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Is er ook een mogelijkheid om de webapplicatie donker te maken ipv wit?

  2. Heel tevreden met deze oplossing. Als jullie terug de mogelijkheid bieden voor de advertentie vrije versie steun ik jullie zeker terug. Heb wel 1 vervelend probleem. Als ik op een foto klik in een artikel, ga die open op een nieuw tabvenster vanwaar ik niet terug kan naar het artikel. App afsluiten is dan de enige oplossing.
    https://share.icloud.com/photos/03c7ujeg_mVTBl1zpc5R1p1Rg

  3. Grootste reden om het niet te gebruiken is dat de artikelen op de hoofdpagina zo veel ruimte in beslag nemen. De app staat lekker compacter op elkaar.

    Te grote letters, te veel witruimte.

    Heb overigens ook het idee dat er veel meer advertenties in artikelen staan?

  4. Origineel geplaatst door Jensen
    Te grote letters, te veel witruimte.
    Heb overigens ook het idee dat er veel meer advertenties in artikelen staan?

    Helemaal mee eens. Veel te grote letters in de kopjes en absoluut meer (bijna half-schermvullende) advertenties.

    @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Wat jij beweert over het aantal lijkt dan misschien telefoon afhankelijk, maar op mijn iPhone 14 pro zie ik op het volle scherm via de original app ruim 6 artikelen in de lijst en via de web-app zijn dat er net geen 5 (helemaal), het scheelt dus bij mij echt aanzienlijk in de ‘ruimte’.

  5. Net voor het eerst de PWA weer eens getest en dat is een goede vooruitgang! Ja, er staan nog advertenties, terwijl ik die in de app al jaren niet meer heb, maar dat komt vast goed.

    Het voelt voor mij al wel goed “app”, onder andere door het kunnen swipen tussen artikelen ipv dat enkel met de knopjes bovenaan te kunnen; TOP!

    Is er misschien ook een optie om artikelen herkenbaar als gelezen te markeren? Of staat dat nog op de roadmap?
    Ik lees vaak in mijn pauze een paar artikelen en dan is in de app goed te zien welke ik gehad heb. Dat mis ik in de PWA (Prins Willem Alexander? 😉) een beetje.

    Zoals het er nu uitziet heb ik er alle vertrouwen in dat het straks ook weer prettig werkt, maar dan niet in de App…

  6. Is/komt er ook een manier om de lijst met opgeslagen artikelen uit de app óf over te zetten naar de webapp, of anders in ieder geval de lijst de exporteren?

  7. @Jensen: Ja precies, daar ben ik het met Jensen eens, de compacte versie in de app vind ik ook heel fijn.
    In de Web-app zit veel meer loze ruimte en moet je dus meer scrollen en heb je minder overzicht.

    Op mijn iPhone 12 mini zie ik op de app 5/6 artikelen, en op de web-app 3/4 artikelen.

    Als het net zo als de app kan worden, ben ik om!

  8. Een vraagje over de web-app: hoe ververs ik de pagina? pull down to refresh werkt niet en er is geen zoekbalk met het refresh icoontje. Zelfs met de tweakers web-app.

  9. Komt er wellicht ook nog een optie voor een donker app-icoon? Vond ik een fijne optie van de app.

  10. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Jammer, was overigens meer een nice to have. Houden we dat als mooie toevoeging voor een toekomstige versie mocht die mogelijkheid er komen. Dank voor je antwoord.

  11. Sluit me aan bij de feedback over de grote letters en vele witruimte. Een absolute no go voor mij om de web app te gebruiken. Snap de hele trend van de vele witruimte en grote letters niet. Het komt schreeuwerig over, vroeger was dat alleen bij de Telegraaf zo, tegenwoordig bijna overal. Benauwd is het buiten in de zomer niet op een website. Een zeer slechte ontwikkeling.

  12. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Hey Jean-Paul, PWA ziet er goed uit! Het grootste wat ik mis: publicatiedatum van de artikelen in het nieuwsoverzichten. Dit maakt het in 1 oogopslag duidelijker of er iets nieuws is bijgekomen sinds laatste keer bekijken.

    Verder is de header van een artikel in het nieuwsoverzicht aardig aan de forse kant.

  13. Pffff dit is niet goed, iCulture gaat om deze dingen, dit is een stap terug in de tijd. Zelfde als een vogelvereniging die zegt we gaan vogel huisjes van de bomen afhalen want we kunnen ze niet meer onderhouden…. snelkoppeling plaatsen dan maar, kan wel tot gevolg hebben dat ik de app van de concurrent vaker ga gebruiken, net hoe dat gaat bevallen

  14. @Cas: ik hoop dat de app op termijn terug keert , want dit past niet bij een site met dit onderwerp. Zelf praten ze er al over wanneer iemand anders met een watch app stopt. En ze zeggen nu ook dat nieuwigheden direct op elk platform zijn, ja logisch wanneer je nog 1 platform hebt.

  15. Beste iCulture,
    Ik heb geprobeerd om een artikel te sharen, volgens het artikel: Web Share API: artikelen delen via het iOS Deelmenu
    Helaas zie ik het share icon niet, evenmin de WhatsApp share. Wel FB, Twitter e.d.
    Moet ik daar nog iets voor doen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.