iculture-peilt
iCulture Peilt
iCulture: Peilt

iCulture peilt: wat is de oudste iPhone die nog in jouw gezin gebruikt wordt?

Er zijn inmiddels al flink wat generaties van de iPhone verschenen. Maar wat is de oudste iPhone die in jouw gezin nog actief gebruikt wordt? Stem in deze nieuwe editie van de iCulture peilt!

Ieder jaar in september kopen veel mensen meteen de nieuwste iPhone, maar er is ook een hele grote groep die wat langer met hun toestel doet. Dat is ook niet zo gek, want iPhones gaan steeds langer mee. We zijn daarom benieuwd wat de oudste iPhone in jouw gezin of huishouden is die nog dagelijks gebruikt wordt.

iCulture peilt: wat is de oudste iPhone in jouw gezin?

Apple staat erom bekend dat iPhones lang mee gaan. De iPhone is geen toestel die je na een jaar alweer moet vervangen, omdat er bijvoorbeeld geen software-updates meer uitkomen of dat de batterij dermate slecht is dat je er het einde van de dag niet meer mee haalt. Apple biedt met software-updates vaak nog ondersteuning voor toestellen van vijf of zes jaar oud. Een goed voorbeeld hiervan is iOS 12, die zelfs nog te installeren is op de iPhone 5s uit 2013. Zie ook ons overzicht van iOS-versies, waar je precies kan zien welke versie je nog op jouw iPhone (of iPad) kan installeren.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Wat mogelijk ook van invloed geweest is, is Apple’s goedkopere batterijvervanging van 2018. Zo kon je voor een paar tientjes je iPhone-batterij vervangen, zodat je weer een stuk langer met je toestel kan doen. Ook nu nog is service aan je iPhone-accu goedkoper dan voorheen, want voor de meeste toestellen betaal je nu €49.

Laat in de poll weten welk iPhone-model er binnen jouw gezin nog echt gebruikt wordt. Voel je ook vrij om in de reacties aan te geven waarom een bepaald model nog steeds gebruikt wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2019, 12:05
Categorie iDevices
Onderwerp iculture peilt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.