Reacties voor: iCulture peilt: drie maanden later – wat is jouw favoriete iOS 7-functie?

In iCulture peilt maken we drie maanden na het verschijnen van iOS 7 opnieuw de balans: wat is nu jouw favoriete functie in iOS 7?
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Dat is wel duidelijk

  2. Mijn favoriete functie is de mogelijkheid voor apps om met elkaar in verbinding te staan. Als je bijvoorbeeld een YouTube link aantikt dan wordt het in die app geopend.

  3. Dataverbruik over 3G per app UITschakelen

  4. Origineel geplaatst door Lars
    Mijn favoriete functie is de mogelijkheid voor apps om met elkaar in verbinding te staan. Als je bijvoorbeeld een YouTube link aantikt dan wordt het in die app geopend.

    Tja. Openen met is nog prettiger en een default kiezen. Zal wel nooit gebeuren vrees ik

  5. Ik vind iOS 7 in heel veel opzichten goed.

  6. En welke functie die weggehaald is mis je het meeste?

    Het niet meer ondersteunen van youtube’s op de achtergrond afspelen is mij echt een doorn in het oog. Nu steeds safari openen is echt irritant

  7. Eigenlijk vind ik alleen control center een verbetering. Verder is iOS 6 gewoon een beter OS. Ik zou m’n iPhone een stuk meer gebruiken als er nog iOS 6 op stond, het doet nu te veel pijn aan mijn ogen.

  8. Zaklamp!! 😛

  9. Telefoon functie

  10. @Bram: Dit is de schuld van én Apple én Google. Apple heeft de oude YouTube app uit iOS gehaald, maar je zal nu bij Google moeten gaan klagen als je de background dingen wil, want het is hun app waar ze niet in hebben gestopt.

    @Lars: Dit heeft YouTube (=Google) geregeld. Ze doen het ongeveer zo volgens mij: als men naar YouTube.com gaat in Safari dan denkt YouTube: ‘De YouTube app moet geopend worden! Die is veel beter dan de site!’ En dat gebeurt dan. Dit heeft Google dus geregeld.

  11. Ik gebruik nu een week iOS7 sinds en ben al iOS gebruiker van het eerste uur, maar ik vind alles slechter geworden tov iOS6

    Veel dingen zijn me nog steeds onduidelijk hoe en waarom ze op een bepaalde manier werken, knoppen zijn tekentjes geworden die ik regelmatig misdruk, de hele look en feel is er op achteruitgegaan. Echt enorm spijt dat ik vorige week heb geupdated en erg jammer dat ik niet terug naar iOS6 kan..

    Als er geen verbetering inkomt stap ik straks over naar een ander platform (wat ik voor mijn telefoon al heb gedaan)

    Jammer maar helaas…

  12. Origineel geplaatst door Jelmer
    Dit heeft YouTube (=Google) geregeld. Ze doen het ongeveer zo volgens mij: als men naar YouTube.com gaat in Safari dan denkt YouTube: ‘De YouTube app moet geopend worden! Die is veel beter dan de site!’ En dat gebeurt dan. Dit heeft Google dus geregeld.

    Idd, want dit gebeurde ook al bij iOS 6.x

  13. Antwoord quote:
    Het fijnste aan iOS7 vind ik dat hè de openstaande apps van je scherm kunt vegen en niet meer dat kleine kruisje aan hoeft te raken

  14. Het niet goed werken van de jailbreak #sarcasme

  15. Dataverbruik en mobiele netwerk niet gebruiken voor bepaalde apps blijft nog steeds het beste van beste.. Heb heeel veel mb’tjes gespaard door dit.. & natuurlijk de bedieningspaneel.. Vind dit echt een geweldige optie zonder al te veel gedoe.

  16. mist alleen data knop in snel menu beetje jammer als je iets snel nodig voor navigatie of iets dergelijks is dat een must maar verder toppie

  17. itouch

    Hoewel de scanner niet in elk toestel zit. Werkt het erg fijn en snel. Je went er super snel aan.

  18. Het strakke van ios 7 vind ik mooi. Nu toch nog wat meer zakelijk maken. Daar valt nog veel te doen. Denk aan agenda, mail, en contactpersonen.

  19. Zeker weten bedieningspaneel!
    Dat was de enige reden voor mij om te jailbreaken.

  20. Zaklamp!!

  21. Origineel geplaatst door Arie
    Ik gebruik nu een week iOS7 sinds en ben al iOS gebruiker van het eerste uur, maar ik vind alles slechter geworden tov iOS6

    Je mag best kritisch zijn en uiteraard kun je niet met alles happy zijn maar om te roepen dat alles slechter is geworden is natuurlijk de allergrootste onzin.
    Gevolg zal zijn dat niemand je reactie’s serieus zal nemen.

  22. Het swipen vanaf de rand in safari om een pagina terug of vooruit te gaan. Ideaal!!

  23. De swipe van onder naar boven, voor de quick toggles

  24. IOS 7 is geweldig het enige jammere is dat als je bv je bluetooth aan zet maar je toch nog naar het instellingen scherm moet om je iphone te koppelen met bv autoradio

  25. … iets anders, nl.

    … evasi0n Nu nog even wachten op de 64bit Apps, maar dan is iOS7 helemaal naar mijn zin 🙂

    Kan niet wachten tot ik weer biteSMS op mijn iPhone heb …

  26. Ik vind het raar dat als ik gebeld word en dan na het gesprek de verbinding verbreek het toegangscherm eerst even tevoorschijn blijft terwijl in iOS 6 meteen het scherm weer uitging

  27. Origineel geplaatst door Bob
    Het swipen vanaf de rand in safari om een pagina terug of vooruit te gaan. Ideaal!!

    Bedankt, dit wist ik niet en is idd heel makkelijk.

    Mijn favoriete functie is ook de swipe van onder naar boven. Wifi uit als ik lang van huis weg ben, zaklamp aan,bluetooth, enz….
    Lekker snel bij de hand allemaal.

  28. Had de hoop dat mijn telefoon ook om de ‘unlock’ code zou vragen als je deze uit wil zetten en het is jammer dat je geen ICE nummer kan instellen. Ik had ook gewoon ios6 kunnen behouden (Ice: in case of emergency)

  29. Wat ik er ook nog bij wou zetten was de oneindige maps

  30. Als ik dit zo hoor ben ik blij dat ik nog IOS 6 draai op m’n IPhone 4s.

  31. ik ook .. ik blijf verlopig nog op 6 ..

  32. Niks werkt goed op mijn iphone 4

  33. Los van de benodigde en goede aanpassingen, baal ik van de vertraging in iOS 7 door de visuele effecten. Breng die effecten naar iOS 6 niveau terug omdat alles weer vloeiend loopt zoals voorheen. En tegelijkertijd dat hoop ik dat ze de vele crashes eruit halen in iOS 7.1.

    Gepost vanaf mijn iPhone 5S

  34. Swipen in Safari, settings en Mail. De visuele effecten heb ik zo veel mogelijk uitgeschakeld, maar verder vind ik het na een weekje of twee wennen best aardig er uit zien (het blijft toch een stuk gereedschap zo’n iPhone 🙂

  35. Ik mis de deelwidget in Berichtencentrum of tussen bedieningspaneel. Hoop dat ze dat snel weer er tussen zetten.

  36. Vooruit en achteruit in safari for the swipen.

  37. Ik vind een nieuw item aanmaken in herinneringen nu een ramp. Eerst was het op + drukken! nu op een lege regel. Heb je veel items dan moet je dus eerstejaars beneden scrollen. Ik hoop dat in een volgende release het + weer terugkomt.

  38. Origineel geplaatst door Guillaume
    Los van de benodigde en goede aanpassingen, baal ik van de vertraging in iOS 7 door de visuele effecten.

    In je instellingen – algemeen – toegankelijkheid – verminderde beweging, ben je van die helse visuele handicap af

  39. Origineel geplaatst door michael
    IOS 7 is geweldig het enige jammere is dat als je bv je bluetooth aan zet maar je toch nog naar het instellingen scherm moet om je iphone te koppelen met bv autoradio

    Ligt wellicht aan instelling van je radio, heb zelf gekoppeld aan pioneer autoradio, maar moest daarbij wel opgeven dat hij automatisch verbinding moet maken. Vanaf dat moment maakt hij verbinding als de radio aangaat

  40. Het uiterlijk! Bedieningspaneel; wat een gemis dat je mobiel data niet kunt beheren!

  41. Het is irritant als je in safari aan het scrollen bent dat dan de boven en onderbalk weggaat. Waardoor als je naar een ander tabblad wil gaan je eerst dat balkje weer tevoorschijn moet zien te halen door weer op de klok te tikken. Want alleen als je bovenaan de pagina bent is t er weer. Dat is het enige. Niet beter niet slechter
    gewoon goed!

  42. Origineel geplaatst door josh
    Had de hoop dat mijn telefoon ook om de ‘unlock’ code zou vragen als je deze uit wil zetten en het is jammer dat je geen ICE nummer kan instellen. Ik had ook gewoon ios6 kunnen behouden (Ice: in case of emergency)

    Ja inderdaad, als je hem verliest of hij word gejat dan zet men hem zo uit. Wat heb je dan nog aan de “Find my iPhone” functie?

  43. iTouch.. een geweldige tool op de nieuwste iPhone 5S en ben het al ontzettend gewoon

  44. De heerlijke traagheid op de iPhone 4!
    Voelt gewoon weer aan als de iPhone 3 met iOS 4 🙂

  45. Het swipen om terug te gaan naar het vorige scherm in Safari, Whatsapp, Settings, etc. Dat is echt een enorme verademing ten opzichte van het linksboven in de hoek op back te moeten klikken.

  46. Zoals bij vele wijzigingen is het altijd wennen. Als je er eenmaal aan bent gewend ga je er fluitend mee om. Wat blijft is uiteraard dat de één een bepaalde functie meer of minder waardeert. Blijft altijd een persoonlijke mening. De enige reden waarom ik IOS7 (nog) niet op ipad2 heb staan is dat ik mij afvraag in hoeverre IOS7 vertragend werkt. Kan iemand mij hierover serieus iets vertellen?

  47. Ik ook niet tevreden op mijn iphone 4. Het verschil met een iphone 5 is enorm!
    Niks werkt nog hoe het was en zeker niet zo intuïtief meer als tervoren! Ik overweeg ook om een ander merk aan te schaffen.

  48. Ik zou graag willen weten hoe ik op mijn iphone 5S de gebruikersagent van Safari aanpas zodat er geen mobiele websites worden weergegeven.

    via de geavanceerde instellingen van safarivop mn iphone zou je ook via het ontwikkelmenu op safari desktop wat kunnen aanpassen maar dan geeft ie op mijn iphone nog steeds mobiele versies van websites aan.

    Wie kan mij vertellen wat de beste manier is om dit aan te passen?

    Alvast bedankt!

  49. @Daniel: Dan zou ik hem maar eens na laten kijken? Bij mij werkt het allemaal vlot, dat had ik eigenlijk niet verwacht met mijn iPhone 4.

  50. Origineel geplaatst door Nick
    Het is irritant als je in safari aan het scrollen bent dat dan de boven en onderbalk weggaat. Waardoor als je naar een ander tabblad wil gaan je eerst dat balkje weer tevoorschijn moet zien te halen door weer op de klok te tikken. Want alleen als je bovenaan de pagina bent is t er weer. Dat is het enige. Niet beter niet slechter gewoon goed!

    Als je gewoon even naar boven scrolt krijg je ook je ook de balk terug hoor.

  51. Beste toevoegingen zijn voor mij het bedieningspaneel en de berichten app waarin je eindelijk het tijdstip van ontvangst/verzenden kan terug vinden (door tekstballon naar links te slepen).

  52. De vormgeving vind ik een vooruitgang. Alleen sinds 7 loopt mijn batterij enorm snel leeg en dat vind ik echt irritant.

  53. De niet storen functie. Ideaal!

  54. Hoe kan “Verbeterde antidiefstal-functies” niet nummer 1 zijn? De rest was allemaal met jailbreak allang beschikbaar!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.