12 Dagen Cadeaus: Tiny Thief tijdelijk gratis te downloaden

In de actie 12 Dagen Cadeaus van Apple is Tiny Thief het tweede cadeautje. Eigenlijk was de game al een week gratis.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tiny-thief-12-dagen-cadeausOp de tweede dag van Apple’s 12 Dagen Cadeaus-actie kun je Tiny Thief downloaden als gratis cadeau. Tegelijk zullen veel mensen het niet als cadeau zien, want de game is al bijna een week gratis te downloaden. Dat heeft ermee te maken dat ontwikkelaars sinds 21 december geen prijswijzigingen mogen doorvoeren in de App Store. Tiny Thief is onder de vlag van Angry Birds-maker Rovio uitgebracht, maar is ontwikkeld door ontwikkelstudio 5 Ants. Toen de game in juli 2013 uitkwam, prezen we vooral de vrolijke stijl van deze game. Tiny Thief mengt puzzelen met een point & click-avontuur.

In Tiny Thief sta je als dief voor allerlei uitdagingen. In het eerste hoofdstuk moet je als tasjesdief aan de slag: je snaait een picknickmand voor een slapende bewaker weg en klimt op een steiger, terwijl een tuinman de plantjes sproeit. De eerste levels zijn vooral bedoeld om het spel te leren kennen en je te leren voortbewegen. Daarna moet je zelf uitzoeken hoe je een ladder beklimt en andere handelingen uitvoert. Tiny Thief is vooral een avontuurlijk puzzelspel met mooie animaties, een orkestraal achtergrondmuziekje en leuke afwisseling in de opdrachten. Mocht je Tiny Thief willen downloaden, dan had je de afgelopen zes dagen alle tijd om dat te doen. Omdat iTunes Connect (het backofficesysteem voor ontwikkelaars) bijna weer open gaat, raden we aan niet te lang te wachten want officieel geldt dit cadeau maar tot vanavond 23:59 uur.

Overigens is het cadeau vandaag niet in alle landen gelijk. In de VS kunnen ze een gratis aflevering van een tv-serie downloaden, namelijk de pilotaflevering van Once Upon a Time. Helaas heb je daar in Nederland en België niets aan, omdat er nog geen tv-series in iTunes worden aangeboden.

Update 12:30 uur: in sommige landen leidde het gratis cadeau vandaag tot verwarring. Na het klikken kwamen gebruikers terecht bij een BBC-documentaire over Afrika, die £12,99/€12,99 kostte. Het blijkt dat er sprake is van een technisch foutje: als je doorslikte naar de eerste aflevering van deze documentaireserie, dan kun je deze toch gratis downloaden. Je moet alleen iets meer zoeken dan gebruikelijk.

De 12 Dagen Cadeaus-actie duurt nog tot 6 januari en is (behalve op iPhoneclub) ook te bekijken via de 12 Dagen Cadeaus-app.

Downloaden: Tiny Thief (tijdelijk gratis, was €2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:32
Categorie Uncategorized
Onderwerpen itunes 12 dagen cadeaus, tiny thief

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.