Reacties voor: iCulture peilt: wat verwacht jij van Apple in 2015?

Wat verwacht jij van Apple in 2015? We zijn benieuwd waar jij het meest naar uitkijkt in 2015. Zie jij dolgraag een Apple Watch om je pols, of toch liever een nieuwe Mac op je bureau?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 64 reacties

  1. De APPLE WATCH YEAAAAAAAAAAH

  2. Ik hoop op een nieuwe MacBook pro retina.

  3. Dat ze niet beter gaan worden. Updates bijvoorbeeld

  4. Ik hoop op een MacBook Air met Retinascherm en iOS 9

  5. iPad pro met OSX lijkt me de logische volgende stap.

  6. @Walden: een pro wel, maar reken er maar niet op dat daar osx op gaat zitten, gewoon iOS. OSX is niet gemaakt voor touchscreens.

  7. Nieuw thunderbolt display (4K resolutie) voor de MacBook Pro Retina!!

  8. Ik hoop dat Apple in 2015 komt met een goed update om te batterij te verbeteren en een nieuw iPod Touch 6g

  9. Nr. 1: Siri in het Nederlands
    Nr. 2: Apple watch
    Nr. 3: Apple pay in het Nederlands

  10. Origineel geplaatst door Walden: iPad pro met OSX lijkt me de logische volgende stap.

    Dat is een grapje toch? Als je dit meent dan snap je het niet helemaal volgens mij!

  11. Niets meer. Kan het alleen maar meevallen, hopelijk.

  12. Inderdaad ik verwacht mooie dingen maar mis niets dus alles wat nieuw en nuttig is is meegenomen. Maar Apple Watch ben ik erg nieuwsgierig naar…

  13. Dat iPhone 6 in ipad (of iPod touch) dat zou wel mooi zijn.

  14. Zoals aangegeven in de Poll: Anders, leg uit in de reactie.

    Een goedwerkende IOS 8
    Wi-Fi
    Apps die werken en niet uitvallen

  15. IOS mutlitasking op iPad..

  16. Ik heb voor iOS 9 gestemd in de hoop dat ze de focus daarin minder op nieuwe features gaan leggen.

    Ze moeten flink gaan werken aan de bruikbaarheid van de basis van de OS. Als voorbeelden…

    Multitasken: Bij switchen van en naar pagina’s of apps moet het niet opnieuw geladen worden. Het hoort direct beschikbaar te zijn. Wellicht kan dit niet alleen opgelost worden met software optimalisaties. Dan meer geheugen erin.

    De UI moet ook veel vloeiender. Net na herstarten is de 6 plus snel en soepel. Na verloop van tijd wordt alles steeds trager. Een herstart hoort niet nodig te zijn om alles soepel te houden. Ook bevriest het scherm soms als je ergens op drukt.

    Daarnaast nog steeds de wifi problemen. Zorg toch eens dat dat op orde is. Het is nu zo onbetrouwbaar als de ****.

    Configuratie: Als gebruiker moet je veel meer in kunnen stellen. Alleen al een switch om 4G te forceren. Nu is dat nog per provider verschillend of dat ‘mag’.

    Of bijvoorbeeld de silent mode via software in kunnen stellen. Als je dan op een bepaalde locatie komt kan de iPhone daar stil blijven.

    Wat ook niet gek zou zijn is als het standaard toetsenbord zelf indeelbaar is. De .-toets zit voor mij namelijk op een vervelende plek, maar voor de ander niet.
    De third party keyboards zijn nog steeds veel te traag.

    Open bestandssysteem op de iPad is ook een must. Ze kunnen blijven proberen om een tablet voor hun een tablet te houden, maar het kan op deze manier nooit productief worden.

    Ik wil ook gewoon elk fatsoenlijk soort audio of video op m’n apparatuur kunnen bekijken.

    Ook moeten ze niet generaties blijven wachten met het verstrekken van api’s voor toegevoegde hardware als Touch ID en NFC.

    Kortom, ze beloven perfecte productivity, maar tot nu toe hebben ze daar weinig aan gedaan. Een van de kernen van fijne apparatuur. Zonde.

    Ik hoop dat ze daar aandacht aan besteden al weet ik niet of ik dat kan verwachten.

  17. Ik neem aan dat jullie bedoelen met de iPad Pro een 12,9″

  18. Dat Apple goedkoper wordt met reparaties. Een reparatie van mijn mac mini 2011 is duurder dan een gebruikte.

  19. ik verwacht een buigbare iPhone 6s plus

  20. Ik verwacht van iCulture dat ze eens iets gaan doen aan de ios6 look… Jullie lopen behoorlijk achter

  21. Origineel geplaatst door Kevin
    Ik hoop op een nieuwe MacBook pro retina.

    Idem. Hoop dat er in febr een refresh komt!

  22. Ik heb Yosemite niet geïnstalleerd. En de laatste updates sinds dien eigenlijk niet.
    Op dit moment is mijn productiviteit nummer 1. En heb ik geen zin in ergernissen. Van Apple verwacht ik dat ze het os verbeteren onder de moterkap. Sneller stabieler minder resources benodigd. En niet perse wederom een nieuwe os maar vele verbeteringen.
    Want zoals ik er nu voor sta denk ik voorlopig niet aan updates en upgrades.
    Linux begint steeds aantrekkelijker te worden. Dus Apple mag wat mij betreft haar edge weer terug winnen. Ze zitten aan de top en de honger voor prestatie en kwaliteit lijkt gedaald op software gebied.

  23. Apple pay en Nederlandse siri

  24. Terug naar de 4inch.

  25. Trouwens nog een wens had het er net over in een andere post.
    Een top actie van Apple is wel de Apple pay. Van mij mogen we in NL wat meer adoptie zien zoals airmiles en bonuskaart van ah enzo. En yah Apple pay bij de Suppermarkt lijkt me heerlijk. Gewoon dat ding als pin pas. Geen gedoe met pasjes enzo. Daar mag Apple wat mij betreft zeker aan werken. De eerste goede stappen hebben ze al gezet.
    En op ios vooral iPad. Het toestaan van safari plug-ins apps die het display verder kunnen dimmen. Dan zou ik zeker een iPad max geheugen kopen. En de geheugen laten starten bij 32gb en of de 128gb goedkoper maken markt conform. Ik geef toch het geld uit aan andere Apple zaken dus is meer een kwestie van gevoel dat je een goede deal krijgt. Zo mijn wensen pff hahah

  26. Argh. Door een foute instelling heeft de poll enige tijd in privemodus gestaan. Dit is nu hersteld. Onze excuses voor het ongemak!

  27. Apple Pay!

  28. Origineel geplaatst door houtjes
    Dat is een grapje toch? Als je dit meent dan snap je het niet helemaal volgens mij!

    Haha ik hoop ‘t ja

  29. Origineel geplaatst door Peter Hoefnagel
    Ik verwacht van iCulture dat ze eens iets gaan doen aan de ios6 look… Jullie lopen behoorlijk achter

    Ja, ja goed idee

  30. Dat gewoon alles functioneert zoals het hoort. Wat mij betreft gaat alles stapjes achteruit ipv vooruit waarbij mijn Apple TV3 die ik met regelmaat moet opstarten mijn grootste ergernis. Wat “vroegah” gewoon perfect werkte, zit nu meer en meer storingen in.
    Daarbij het uitblijven van Siri als meest schandalige!

  31. Ik kijk uit naar de nieuwe intel processoren in de MBP.
    En ik hoop op een betere quality control bij met name software. En ik hoop op EOL van iTunes.

  32. Een 50inch TV van Apple.

  33. Ik denk dat we veel nieuwe talen kunnen verwachten voor Siri. Dit omdat de Apple Watch ook gebruik gaat maken van de vrouwelijke/mannelijke assistent van de iPhone.

    Siri gaat dan van 16 naar (ik gok op basis van ontwikkeltijd) 25 talen. Nu maar hopen dat Nederlands daar tussen zit… *schietgebedje*

  34. Apple Pay

  35. Natuurlijk kijk ik uit naar de Apple Watch, maar ik ben zoals altijd ook weer enorm benieuwd naar de volgende major-update voor iOS. Gek genoeg hoop ik eigenlijk ook dat er nieuwe iPods komen, al weet ik ergens heel zeker dat Apple deze productcategorie langzaam maar zeker zal laten vallen.

    Nieuwe iPhones staan ook op het lijstje, alleen ben ik deze keer niet van plan te upgraden. Ik bedoel, ik heb nu de iPhone 6 en daar wil ik zeker even mee doen. Desalniettemin kijk ik uit naar wat er nieuw zal zijn aan de volgende iPhone. Wellicht komt er een keuze voor een 4-inch model, dat zou toch mooi zijn voor degenen die de iPhone 6 te groot vinden.

    Hoewel ik aanvankelijk ook wel zou willen weten of de Apple TV nog een fatsoenlijke upgrade krijgt laat ik dat deze keer zitten. Het is en blijft een leuk hebbedingetje (ik heb er zelf dan ook eentje), maar ik hoef eigenlijk niet per se een nieuwe ofzo. En wat betreft de Macs en OSX ben ik helemaal niet geïnteresseerd (sorry iCulture, ik ben nou eenmaal een Windows-gebruiker haha). 😛

  36. Apple pay werkend in NL

  37. Origineel geplaatst door Paul
    @Walden: een pro wel, maar reken er maar niet op dat daar osx op gaat zitten, gewoon iOS. OSX is niet gemaakt voor touchscreens.

    En iOS is niet gemaakt voor grote schermen. Dus geen iPad pro, is dat wat je bedoelt?

    Op 12″ scherm is iOS in huidige vorm compleet nutteloos, dat is ooit ontworpen voor 3,5″ en schiet volgens velen al te kort op 7,9″ en 9,7″ (vandaar de hier al vaak verwoorde roep om split screen funtionaliteit). Touchscreen ondersteuning voor OSX is een kleinere aanpassing dan volwaardige windowing voor iOS, om een groter scherm zinvol te kunnen benutten. Bovendien is iOS app ondersteuning veel makkelijker in OSX te integreren dan omgekeerd (emulator bestaat zelfs al tbv dev tools), en de combi is echt nodig om er een bruikbare cross-over van te maken, waar een groot scherm om schreeuwt. Kijk maar naar Windows 8.1 vs RT, 8.1 werkt op laptop, cross-over en tablet, RT is echt ongeschikt voor alles behalve simpele tablet(apps). 8.1 is dan wel geen heel groot succes, maar RT echt volkomen mislukt.

    Origineel geplaatst door houtjes
    Dat is een grapje toch? Als je dit meent dan snap je het niet helemaal volgens mij!

    Wat een loze kretologie, zonder enige inhoud of onderbouwing. Waarschijnlijk begrijp jij het helemaal niet – dan is niet helemaal toch nog stukken beter ;-). iOS zou wel heel veel OSX features moeten krijgen om gebruik op een groot scherm alsnog zinvol en ‘pro’ te maken.

  38. Origineel geplaatst door Paul
    @Walden: een pro wel, maar reken er maar niet op dat daar osx op gaat zitten, gewoon iOS. OSX is niet gemaakt voor touchscreens.

    Ff googelen en je zou hebben kunnen zien dat het way back in 2009 al met snowleopard werkte. Voortaan eerst denken, dan reaguren graag 😉

  39. Ik hoop dat ze straks de iPhones van ieder formaat dezelfde specificaties zullen geven!

  40. @vuurvreter: Dat is precies wat ik ook wil.

  41. @Ferryman: … en dan had je hier op Patently Apple gevonden dat
    1 Apple er al mee bezig is
    2 Apple bobo’s wel vaker het één zeggen, en het ànder doen. Maw de ontkenningen bij Apple zelf zeggen helemaal niets
    3 Ook Patently Apple het één logische verklaring noemt voor twéé ogenschijnlijk verschillende geruchten over nieuwe 12.x” Apple devices

  42. Nederlandse Siri…?

  43. Natuurlijk ook benieuwd naar de Apple Watch, maar ik denk niet dat ik ‘m zelf koop omdat ik niet verwacht dat hij (nu al) echt iets toevoegt aan mijn iPhone 6 Plus. Als er meer biomedische sensors in komen met écht interessante gegevens, dan wordt het leuk, maar ik hoef niet op een Apple Watch te zien dat ik een berichtje binnen krijg. Verder ben ik natuurlijk primair geïnteresseerd in nieuwe iPhone en iOS, hopelijk ditmaal zonder grote bugs. Wat voor mij persoonlijk een échte klapper zou zijn is een Apple iTV – een echte grootbeeld tv met verrassende mogelijkheden. Maar ik twijfel er steeds meer aan of dat ooit gebeurt. Ik zou het wel verstandig vinden van Apple als het echt iets goeds is.

    Wat iCulture betreft hoop ik op wat vernieuwing in de app. Mogelijkheid om cursief en vette woorden te schrijven en vooral om foutjes te herstellen. Als je dat nu doet, wordt je héle bericht nog een keer geplaatst!

  44. Ik hoop al tijden op een nieuwe Apple TV met een interface die Apple-waardig is, verschillende services naadloos integreert.

    Daarnaast heb ik “anders” gekozen. Ik hoop dat Apple dit jaar de dwangmatige “major” upgrades van iOS en OS X loslaat en zich concentreert op stabiliteit en completeren van features die heel mooi klinken in de feature-lijst, maar vaak niet vlekkeloos werken. Wat mij betreft dit jaar dus geen iOS 9 en OS X 10.11, maar iOS 8.5 en OS X 10.10.5, bij wijze van spreken.

  45. Ik wil
    1. Nederlandse Siri
    2. iOS 9
    3.iphone 7

  46. Beter worden in update van iPhone iPad en de rest

  47. 1: Apple watch
    2: Siri in Nederlands
    3: iOS 9

  48. Macbook air retina

  49. Ik hoop op een nieuwe MacBook pro retina, een iPad pro en ook al verwacht ik het niet zou een nieuwe Apple tv ook cool zijn!!!!

  50. 1. Nederlandse SiRi (ook al heb ik de moed een beetje opgegeven)
    2. Apple Pay in NL

  51. als ze dan toch Siri in het nederlands uitbrengen, laat het aub niet een té “hollandse” accent hebben. Wij Belgen willen er ook wat aan (: niet discriminerend bedoeld, gewoon uit praktische overweging.

  52. Weer nostalgische games spelen op emulators dat apple heeft verbannen met ios 8.1!!!!!!

  53. iPhoto update.

    Weinigen hebben het door, maar Apple is bezig om een fantastisch systeem door te voeren dat ervoor zorgt dat jouw leuke foto’s bewaard worden en makkelijk te vinden en te delen zijn, terwijl de rest verdwijnt zonder ruimte in te nemen.

    Hier gebruik ik tot nu toe al ruim 10 jaar iPhoto voor, wat veel schijfruimte inneemt en veel werk is. De reden dat ik de hele zaak nog niet naar iOS plus iCloud heb overgezet, is dat ik er graag een groot scherm voor gebruik, en iCloud Drive nog in bèta is.

    Maar als iCloud Drive uit bèta is en iPhoto is geüpdatet, gaat bij mij de vlag uit!

  54. Origineel geplaatst door Arthur Peck
    Nieuw thunderbolt display (4K resolutie) voor de MacBook Pro Retina!!

    En voor mijn Mac Pro ’14 🙂

  55. Origineel geplaatst door Walden
    iPad pro met OSX lijkt me de logische volgende stap.

    eerder een nieuwe software osx nogal onlogisch iPad heeft touchscreen raar als apple ineens computersoftware voor Mac op een iPad zet

  56. Ik verwacht het eigenlijk niet, maar ik hoop op tv series in de Nederlandse iTunes Store.

  57. Er is verschil tussen een wensenslijst en een lijst van verwachtingen.
    Mijn wensen: ipad mini met betere camera en lichter gewicht,
    iphone 6/6+ met steviger behuizing, Nederlandse Siri.
    Ik verwacht: Apple Watch, nieuwe Mac Book Pro en een nieuwe iphone van 4″.
    Apple Pay hoeft van mij niet: ik betaal liever met mijn gewone bankpas i.o.v. met creditcard.

  58. @John A: haha

  59. Ik hoop echt heel erg op een nieuwe iPhone met een 4 inch scherm want ik heb nog een iPhone 5 en wil dit jaar graag een nieuwe maar vind de 6 te groot.De nieuwe iPhone 4 inch moet wel de nieuwste specs hebben (dus géén (plastic) budget model) en géén uitpuilende camera!!!Saffierglas zou heel wenselijk zijn…

  60. Ik hoop op een Nederlandse Siri en een verbeterde Apple TV

  61. @Walden: als er OSX op een ipad komt is het geen iPad meer maar een MacBook scherm met touchscreen.

    Origineel geplaatst door Frits
    Dat gewoon alles functioneert zoals het hoort. Wat mij betreft gaat alles stapjes achteruit ipv vooruit waarbij mijn Apple TV3 die ik met regelmaat moet opstarten mijn grootste ergernis. Wat “vroegah” gewoon perfect werkte, zit nu meer en meer storingen in.
    Daarbij het uitblijven van Siri als meest schandalige!

    Ik snap wel van apple dat ze wachten met Siri in het Nederlands uitbrengen want Nederland is zo klein en heeft dus minder apple klanten, dus richt apple zich op de landen met de meeste klanten.

  62. Waterdichte iphone!

  63. Een nieuw standalone 5K thunderbolt display voor de Mac Pro 2013. Ja, dat kan via twee kabels! Apple kennende verpakt deze twee kabels dan als één kabel en die pas aan het einde van de kabel uitmond in twee aansluitingen. Dat is mijn wens!

  64. Apple watch en een TV toestel van apple (ITV)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.