iculture-peilt
iCulture Peilt
TV-kijken met Apple Shows

iCulture peilt: Zie jij een eigen tv-dienst van Apple wel zitten?

Het blijft een mysterie wat Apple met de komende streaming tv-dienst wil doen. Het bedrijf bestelt aan de lopende band tv-series, films en documentaires. Maar wat kan het bedrijf toevoegen aan het al bestaande aanbod?

We hebben op iCulture een speciale lijst gemaakt, waarin we bijhouden welke Apple-shows er in de maak zijn. Het werden er op een gegeven moment zoveel, dat het ons onzinnig leek om over elke nieuwe show een nieuwsartikel te schrijven. Dát Apple van plan is een eigen streaming tv-dienst te starten, mag wel duidelijk zijn. Ze investeren niet zomaar geld in allerlei films, documentaires en shows om er vervolgens niets mee te doen. Zo worden er meerdere miljoenen gepompt in een nieuwe versie van het sci-fi-drama Amazing Stories en zijn regisseurs van naam bezig om ‘gezellige’ tv-content te maken.

Want één ding weten we al wel over Apple’s tv-dienst: het moet geschikt zijn voor het hele gezin. Net als bij Disney zal het allemaal lekker positief en ook een tikje braaf zijn. Maar misschien is dat precies waar jij op zit te wachten

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Als Apple de tv-dienst echt interessant wil maken zullen ze wel flink wat geld erin moeten steken, want concurrenten als Netflix en Amazon proberen ook de beste en meest interessante shows binnen te halen. Voor Apple hoeft dat niet direct een probleem te zijn, aangezien ze toch genoeg geld op de bank hebben staan.

Nog veel vragen
Er zijn geruchten dat Apple’s eigen tv-dienst in de lente van 2019 van start gaat, al is nog onduidelijk of het dan ook meteen in Nederland en België te bekijken is. Bij Apple Music was dat wel het geval, maar bij tv-rechten kan het allemaal wat ingewikkelder liggen. Tot op de dag van vandaag kun je in de Nederlandse iTunes Store geen tv-series aanschaffen en ook diensten als Apple News kunnen jarenlang in beslag nemen voordat we er gebruik van mogen maken. Soms zijn diensten alweer opgedoekt voordat ze internationaal zijn uitgerold. iTunes Radio is daarvan het beste voorbeeld.

Daarnaast zijn er nog andere vragen onbeantwoord: hoeveel gaat het per maand kosten (waarschijnlijk een tientje), hoe gaat het heten (Apple Video?), komt er een aparte app voor of moet je in de bestaande Video-app kijken? En wat gaat Apple doen voor mensen die geen Apple-apparaat hebben? Maar misschien nog wel belangrijker: wat gaat Apple de mensen bieden wat écht nieuw en onderscheidend is, als je bedenkt dat er al genoeg op Netflix, YouTube, Vimeo en andere on-demand diensten te kijken is?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2018, 10:10
Categorie Diensten
Onderwerpen apple shows, iculture peilt, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.