Reacties voor: iCulture peilt: Ga jij Apple Music in 2016 nog gebruiken?

Apple Music bestaat bijna een half jaar, een mooi moment om de balans op te maken. Ga jij Apple Music nog gebruiken in 2016, of luister je via een andere muziekdienst? Laat het weten door onze poll in te vullen.
Lars Paymans -

Reacties: 65 reacties

  1. Heb een Spotify premium abonnement , betaalde ik altijd voor en krijg ik tegenwoordig gratis van KPN , ook al mijn apparaten thuis ondersteunen Spotify connect en nu ik meerdere Chromecast audio dongles heb die multiroom (fantastisch trouwens) ondersteunen zou ik niet snel naar een andere dienst overstappen

  2. Ik ga het pas nemen wanneer ik meer muziek ga luisteren. Nu nog niet.

  3. Als ik bij XS4ALL de keuze krijg, zal ik het overwegen. Maar nu heb ik Spotify premium dat bij mijn glasvezel wordt meegeleverd. Zou wel gek zijn als ik meer ging betalen.

  4. Ik geniet er al met volle teugen van! Mooiste is dat alles gewoon toegevoegd wordt aan iTunes samen met mijn’ eigen’ muziek!

  5. Nee. Ik heb spotify bij KPN

  6. Een paar weken geleden ben ik terug gegaan naar Spotify. In het gebruik van Apple Music vind ik nog veel bugs in zitten. Dit ging mij tegen staan.

  7. Voor ons was het een no-brainer. 15 euro per maand voor een familie abonnement. Werden redelijk gestoord van alle reclame via gratis Spotify en 2 gezinsleden gaven allebei al een tientje per maand aan Spotify uit. Dus een besparing en veel keuze. Zeker nu met kerstplaten … 🙂

  8. Beide diensten uitgebreid getest, maar nu toch gekozen voor Apple Music, aangezien dit toch een betere muziekkwaliteit heeft ondanks dat de bitrate lager is. Synchronisatie werkt inmiddels prima, als je de Mac en iPhone gebruikt.

    Werking op Sonos is ook goed voor een eerste beta!

  9. Gebruik het al naar volle tevredenheid.

  10. Absoluut niet.
    Ik zet mijn eigen muziek op de iPhone, ruimte genoeg.
    Kost niks, ook geen data 🙂

  11. Positief:
    – combineren van eigen muziek met muziek uit store
    – prijs, evenals Spotify, belachelijk laag

    Negatief:
    – playlists maken en bewerken kan simpeler
    – onnodige elementen zoals Connect en Beats zijn zéér irritant!

    Voor mij gaf het eerste positieve punt al snel de doorslag bij de overstap vanaf Spotify.

  12. Ik vind interface uitermate verwarrend vooral waar het gaat om het onderscheiden van eigen muziek en streaming music

  13. apple Music is zo traag

    nu weer een abo op spotify voor 3mnd/0,99
    wat is spotify toch fijn

  14. Misschien nog de optie ‘Nee, ik heb het nooit gebruikt en hoef het ook niet’?

  15. Ik blijf Apple music gebruiken.Ben er blij mee.Vooral nu ook op de Apple tv met Siri te gebruiken.Ziet er mooi uit

  16. Ik heb het sinds het begin en blijf het lekker gebruiken in 2016. Vind het gewoon fantastisch dat ik al m’n favoriete muziek direct via iTunes en de Muziek-app kan beluisteren. Spotify heb ik overwogen, maar haalt het gewoon niet bij de naadloze integratie van Apple Music. 😛

  17. Spotify zit bij mijn KPN inbegrepen. Zolang dat het geval is komt Apple music er niet in. Spotify is echt een super dienst!

  18. Na de proefperiode heb ik niet verlengd. Ik ben toen met Spotify verdergegaan, dat ik mag gebruiken van mijn overbuurvrouw. Toch vind ik de interface van Spotify niet prettig en niet mooi. Daarnaast vind ik het lastig om twee verschillende diensten te gebruiken voor mijn muziek. Een week geleden dus een maandabonnement genomen op Apple Music. Dat bevalt me een stuk beter. Het is soms wel iets traag, maar dat kan ook komen omdat ik Apple Music op een MacBook Pro uit 2009 gebruik. En natuurlijk het kostenplaatje.. (12 x 9,99) + 25= 145 per jaar voor m’n muziek. Ja, ik heb ook iTunes Match.

    Ik denk dat ik in de toekomst mezelf in de wintermaanden een Apple Music abo kado doe. De rest van het jaar alleen iTunes Match.

    Te lozen onderdelen van Apple Music: Connect en Beats Radio (Voornamelijk zwarte muziek voor mijn gevoel)

  19. Nee, ik luister geen MP3’tjes. Ik wil genieten in lossless-formaat, dus ik koop losse nummers digitaal op beatport.com en albums op een cd.

  20. Origineel geplaatst door Patrick Nijland
    Heb een Spotify premium abonnement , betaalde ik altijd voor en krijg ik tegenwoordig gratis van KPN , ook al mijn apparaten thuis ondersteunen Spotify connect en nu ik meerdere Chromecast audio dongles heb die multiroom (fantastisch trouwens) ondersteunen zou ik niet snel naar een andere dienst overstappen

    Niks gratis, je betaald er gewoon voor. Stel je pakket maar is samen uit losse onderdelen en zie het verschil.

  21. Origineel geplaatst door Jan
    Ik vind interface uitermate verwarrend vooral waar het gaat om het onderscheiden van eigen muziek en streaming music

    Hier kan je gewoon een afspeellijst voor maken: “Soort bevat Apple Music” en je hebt een afspeellijst met al je Apple-Music bestanden.

  22. Origineel geplaatst door Murgen Templar
    Voor ons was het een no-brainer. 15 euro per maand voor een familie abonnement. Werden redelijk gestoord van alle reclame via gratis Spotify en 2 gezinsleden gaven allebei al een tientje per maand aan Spotify uit. Dus een besparing en veel keuze. Zeker nu met kerstplaten … 🙂

    Dat is voor ons ook de rede om Apple music te houden. Inmiddels is men hier gewend aan de interface. Het waren echte spotify fans. Maar 15€ voor het hele gezin is een no brainer.

  23. Ik gebruik Deezer premium voor €6,95 per maand. Werkt perfect op al mijn devices en Android TV.

  24. Via mijn glasvezel provider krijg ik al Spotify.
    Heb de 3mnd proeftijd gebruikt, maar vindt Spotify persoonlijk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker.

    Geen overstap voor mij dus.

  25. Ik heb Apple music gebruikt tot maand geleden… Ben overgestapt naar tidal. Zowel vanwege het geluidskwaliteit als het begon me steeds meer te irriteren dat ik steeds de zelfde aanbevelingen kreeg en afspeellijsten Beyoncé bijvoorbeeld kreeg ik per week 5 keer dezelfde afspeellijst terwijl ik bijna geen muziek luister van haar… Tidal heeft ook meer exclusief zoals volledige concerten die te bekijken zijn.

  26. Zeer tevreden over Spotify…dus Nee

  27. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Absoluut niet.
    Ik zet mijn eigen muziek op de iPhone, ruimte genoeg.
    Kost niks, ook geen data 🙂

    Prcies, zo doe ik het ook

  28. Mijn favoriet: Qobuz.com.

    – lossless
    – ook groot aanbod jazz en klassiek
    – en met mijn qobuz sublime abo zelfs hi-res streaming
    – Europees

    Zolang Apple Music nog niet lossless aanbiedt, is het niet interessant voor mij.

  29. Nee: zet m’n eigen cd’s lossless op m’n NAS. Lekker streamen via de wifi op het werk. Thuis met Sonos connect op de stereo. Baas in eigen bestanden.

  30. Moet wel zeggen dat ik de Rolling Stones echt niet weg krijgt uit mijn aanbevelingen. Terwijl ik niet eens muziek van ze heb.

    Sommige mensen noemen dat ze vooral hun eigen muziek streamen. Dan is het inderdaad niet slim om een Apple Music abonnement te nemen. Dan denk ik eerder aan iTunes Match dat misschien meer van toepassing is. Het idee achter Apple Music – denk ik tenminste – dat je juist zo veel mogelijk nieuwe muziek leert kennen. In eerste instantie door de suggesties die Apple Music je doet en ten tweede door zelf lekker te grasduinen in het enorme aanbod.

  31. Origineel geplaatst door sander

    Origineel geplaatst door vuurvreter: Absoluut niet.
    Ik zet mijn eigen muziek op de iPhone, ruimte genoeg.
    Kost niks, ook geen data

    Prcies, zo doe ik het ook

    Hier ook, zo voor de hand liggend en toch geen aparte keuzemogeljkheid in de poll… beetje suggestieve/sturende vraagstelling zo 🤔

    Onderweg geen enkele behoefte aan streaming, zonde van de bundel, en thuis eigenlijk ook niet (in de top2000 periode al helemaal niet 😁, maar de rest van het jaar biedt streaming mij ook helemaal niets wat ‘ouderwetse’ ether-, kabel- en internetradio niet ook al biedt als ik ‘s geen zin in mijn eigen collectie heb)

  32. Nee ik Blijf bij spotify werkt veel fijner, ik heb na paar dagen al weer stop gezet.
    De hele interface niks beviel mij van Apple music, jammer maar goed niks aan te doen.

  33. Spotify premium zit bij bij KPN abo… Zal gek zijn om ook nog Apple Music te nemen.
    Helaas zijn ze echt een paar jaar te laat hiermee.

  34. Ik heb wel Connect uitgezet via beperkingen want dan krijg ik op die plaats mooi mijn afspeellijsten terug op de iPhone 😉

  35. Nu met sonos ondersteuning blijf ik zeker in 2016.

  36. Apple music gebruik ik vanaf de eerste dag en dat met volle tevredenheid. Groot voordeel vind ik de combinatie van de eigen muziek en muziek uit de store tot 1 lijst. Wel lang moeten wennen aan de interface anders dan Spotify heb je daar wel even voor nodig. Apple connect en radio gebruik ik niet.

  37. Ja. Ik hoop dat in 2016 nog veel functies worden toegevoegd en de mogelijkheid om via een website te luisteren.

  38. Ik zal wel moeten .. Omdat all mijn geripte cd’s van de afgelopen 15 jaar ! Weg zijn in iTunes ! Automatisch vervangen door Apple music nummers .,,

  39. Ik heb apple music 4 maanden gebruikt maar ben overgestapt op spotify omdat ik dan de muziek op djay kan gebruiken en ik heb niet te klagen over spotify muziek laad beter en als ik afspeellijsten offline zet bij spotify staan ze direct offline en bij apple music ging dat niet zo vlot en ook er waren nog al veel bugs in apple music

  40. @Gert: Beats 1 irritant? Prima, maar dan gebruik je het toch gewoon niet? Dat is dan toch geen minpunt voor deze muziekdienst?

  41. Ik heb altijd KPN gehad met daarbij Spotify premium, dit jaar een keer Ziggo geprobeerd (zonder Spotify), mooi dat Apple dus 3 maanden gratis aanbood, In februari zal ik weer terug overstappen naar KPN en dus ook weer met Spotify.
    Mijn huidige abonnement van Apple Music zal ik dan laten verlopen.

  42. Apple werkt nog steeds niet samen met de Samsung multirooms. Dus maar opgezegd en neem het misschien wel weer als ik er meer aan heb.

  43. Never change a winning team: Spotify dus. Het grootste voordeel is de overzichtelijke interface en de geluidskwaliteit (hogere bitrate). Integratie van Apple Music met itunes levert een onoverzichtelijke interface op. Weer terug bij Spotify dus.

  44. Eigen muziek op iPhone of iPod. Geen gedoe met data en abo’s. En als ik wat stream die ik het gratis

  45. Nee ik heb Spotify en zal nooit vertrekken mits er echt bizarre ontwikkelingen gebeuren. I 💚 spotify.

  46. Als je Sonos hebt is Deezer de beste oplossing. De elite versie biedt veel betere geluidskwaliteit dan Apple Music.

  47. Ik heb nog geen abonnement en ben ook niet van plan er eentje te nemen.

  48. Ik gebruik Itube nog steeds

  49. Voor mij beslist geen Apple Music: erg onoverzichtelijk en het gooit mijn iMatch compleet in de war. Was bij dat ik er na de proefperiode weer vanaf kon!
    Ook ik vind de enquete incompleet en suggestief.

  50. Apple music is veel te duur!

  51. 3 maanden proef waren fijn, vooral integratie in i-Tunes. Nu via KPN gratis Spotify Premium, daarom geen Apple Music meer. JAMMER, Spotify haalt ‘t bij lange na niet bij Apple Music

  52. Hier hadden ze veel eerder mee moeten komen!

  53. Ja ik blijf het zeker gebruiken. Ik hoop wel dat alle artiesten hun muziek op Apple Music blijven zetten en dat alles wat intuïtiever wordt.
    Hopelijk gaan ze ook de kwaliteit van de streaming upgraden

  54. Ja, ik blijf Apple Music gebruiken.
    Bevalt goed

  55. Ik heb Apple’s dienst nog niet gebruikt en ook niet gemist.
    Ook spotify heb ik niet.

    iTunes werd steeds vervelender qua interface dat ik tegenwoordig op mijn 64 GB nul muziek heb staan. Ik ben het geklooi in iTunes zat.

    Ik heb een paar radio apps nu op de telefoon en luister gewoon radio als ik muziek wil horen.

  56. Neen. Het aanbod klassiek (in ruime zin) is wel heel bedroevend!

  57. Heb ook spotify premium maar gebruik ik zéér zelden. Zat echt niet te wachten op nóg een streamingdienst. Heb over de jaren heen heel veel muziek aangeschaft die ik icm itunes match overal kan gebruiken. Vind het prettig dat ik alle muziek drm vrij bezit. Aanbod in store is toch nog nét wat completer en wordt vaak ook eerder aangevuld met nieuw materiaal.

    @Mark: Inderdaad. Is toch wel voor de hand liggende optie zou je denken. Beetje gemakkelijk van de auteur.

  58. Heb een premium account van Spotify (bij Telefoonabonnement in zitten) en heb ook nog steeds een abonnement op  Music. Ik geef het niet zo heel gauw op.
    denk ik. Als de een iets niet heeft, dan de ander vaak wel. Maar ik blijf ook gewoon trouw aan muziek kopen op cd of digitaal. Maar streamen is gewoon heel erg makkelijk.

  59. Eh, wat dacht je van de optie: “Nee, ik wil helemaal geen abonnement op een muziekdienst”?

  60. Origineel geplaatst door PJ
    Eh, wat dacht je van de optie: “Nee, ik wil helemaal geen abonnement op een muziekdienst”?

    Hier sluit ik me bij aan. Heel veel eigen muziek en anders genoeg (internet) radiokeuze voor deze muziekgek.

  61. Ik luister gratis spotify. Meer dan genoeg voor mij.

  62. Ik en mijn vriendin gebruiken het nu sinds release en het Music is een blijvertje. Ik vind het persoonlijk prettiger werken dan Spotify, die in de iOS app z’n cache nooit verschoonde en op OS X altijd bleef hangen en aanvoelde als een JAVA applicatie.

    Her en der kan er nog wat verbeterd worden, maar de gezinsprijs is voor ons gunstig.

    Ik denk dat veel mensen vergeten dat ‘gratis’ via provider niet bestaat, de kosten zitten gewoon in de maandelijkse abonnementsprijs verwerkt.

  63. @Frank: En hoe bedoel je dat precies? Hoe doe je dat?

  64. Apple music werkt gewoon niet beter dan Spotify, onoverzichtelijk en druk vormgegeven. Zoals zovelen Apple music geprobeerd, maar al snel links laten liggen.
    Dat Taylor Shit haar muziek van Spotify haalt en Apple music steunt in een open brief, tja.. Marketing. Muziekliefhebbers zullen haar niet missen.

  65. Liever Spotify, Het is simpel en gebruiksvriendelijk in gebruik. Bovendien is het design helder, mooi en Apple Music op een Ipad mini vind ik teveel gepriegel, jammer…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.