iculture-peilt
iCulture Peilt
App Store op iPhone

iCulture peilt: hoeveel geld besteed jij in de App Store?

Er gaan dit jaar dingen veranderen in de App Store: apps kunnen een vast bedrag per maand vragen. Maar hoeveel geef jij nu eigenlijk per maand uit in de App Store? Stem in deze nieuwe iCulture peilt.

App Store op iPhone
Als je net een dure iPhone of iPad aangeschaft hebt, heb je de grootste investering wel gehad. Maar toch ben je er nog niet helemaal: zonder apps heb je met je iPhone en iPad nog maar de helft van de mogelijkheden ontdekt. Veel apps zijn gratis, maar aan een hele hoop nuttige apps hangt vaak een prijskaartje. Hoeveel geef jij eigenlijk per maand uit aan de App Store? Daar zijn we benieuwd naar in deze nieuwe ‘iCulture peilt’.

Nieuwe abonnementsvormen zorgen voor nieuwe manier van betalen

Hoewel het merendeel van de apps een vrij laag prijskaartje heeft, kan het gedurende de maand toch vrij snel oplopen. De App Store hanteert voor apps vaste prijzen van €0,99, €1,99, €2,99 en ga zo maar door. Dankzij de Mac App Store en App Store op de Apple TV zijn er meer plekken dan ooit waar jij je zuurverdiende centjes kunt besteden. Met de aankondiging van het nieuwe abonnementsmodel in de App Store komen er straks nog meer mogelijkheden bij om je geld uit te geven, want veel meer apps kunnen straks maandelijks geld gaan vragen voor het gebruik. Het duurt nog wel even voordat dit nieuwe abonnementsmodel grote invloed gaat hebben op jouw uitgaven, want Apple gaat deze zomer eerst experimenteren.

Hoeveel geld geef jij nu eigenlijk per maand gemiddeld uit aan apps, games en andere soorten apps? Het gaat dus alleen om aankopen uit de App Store of in-app aankopen in apps,

http://www.wedgies.com/question/575ac910effbdd1600ffd6b6

Het is bovendien interessant om eens te kijken aan welke apps het meeste geld besteed wordt. Gezien de nieuwe abonnementsvormen straks voor bijna alles apps mogelijk zijn, is het voor appmakers niet meer nodig om bijvoorbeeld extra content te verstoppen achter een in-app aankoop. Denk aan reisgidsen, nieuwsapps en andere soorten apps waar een abonnementsvorm passend zou kunnen zijn. Voor games zou je bijvoorbeeld een abonnement af kunnen sluiten zodat je onbeperkt een bepaalde serie kunt spelen. Maar geef jij wel geld uit aan dit soort apps?

https://www.wedgies.com/question/575ad020dde0201500b18669

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2016, 11:30
Categorie Apps
Onderwerp iculture peilt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.