Modern Atlas iPhone-app

Modern Atlas wijst de weg tijdens je volgende vakantie

Met Modern Atlas kun je vakanties plannen. Met de app maak je een lijstje van dingen waar je naartoe wilt, op basis van allerlei vergaarde info.

Vliegtickets geboekt, auto ingepakt, klaar om binnenkort op vakantie te gaan? Dan heb je misschien nog wat hulp nodig bij de vraag wát je precies gaat doen. De app Modern Atlas (link) gaat je daarbij helpen. De app is bedoeld om je vakantie te plannen en reikt je daarbij allerlei ideeën aan. De nadruk ligt op het zoeken naar leuke bezigheden op de plaats van bestemming.

Modern Atlas: beschrijving bij bezienswaardigheden Modern Atlas: toelichting op de kaart

Modern Atlas wijst de weg

Je kunt natuurlijk de tips uit de reisgids volgen, maar dan kom je terecht op plekken waar iedereen al is geweest. Terwijl jij misschien wel van biologische boerenmarktjes, authentieke koffietentjes of Ierse pubs met livemuziek houdt. Modern Atlas is op twee manieren te gebruiken: je kunt vooraf kijken wat er op jouw vakantiebestemming te doen is, aan de hand van informatie op Wikipedia, Foursquare en Wikivoyage. Zo kun je vooraf al je hele vakantie dichttimmeren met een schema waar je op welk moment gaat ontbijten, koffiedrinken, eten en recreëren. Ook kun je op de plaats van bestemming kijken wat er in de buurt is.

Modern Atlas levert geen eigen informatie, maar vergaart het van allerlei andere diensten. Zo zijn de foto’s afkomstig van 500px en de restaurantinfo van Foursquare. Dat is wel zo slim, want informatie over toeristische plekken kan snel veranderen, zeker als je op zoek bent naar bijzondere ervaringen. Die gloednieuwe sandwichbar staat pas over drie jaar in de papieren gidsen, als het niet meer hip is en de locals alweer zijn vertrokken. Zit je het liefst op de typische toeristenplekken (dat kan ook), dan moet je in Modern Atlas een iets andere bril opzetten en kijken waar collega-toeristen uithangen. Niks mis mee trouwens: als je in de buurt van de Taj Mahal bent, wil je die natuurlijk wel even zien.

Modern Atlas bevat foto's van 500px Modern Atlas: bestemmingen met kaarten

De app geeft informatie hoe je van de ene bezienswaardigheid naar de andere komt, geeft achtergrondinformatie over historische plekken en biedt aanbevelingen wat je het beste daarná kunt gaan kijken. Je kunt plaatsen bookmarken en opslaan in lijstjes, zodat je later makkelijker kunt kijken wat er te doen en te zien is. Op een 3D-kaart kun je zien hoe de bezienswaardigheden verspreid zijn over de stad of de regio.

In onze Vakantiespecial lees je nog veel meer over handige apps tijdens de vakantie. Modern Atlas hebben we opgenomen in onze lijst met apps om de vakantie te plannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2016, 11:04
Categorie Apps
Onderwerpen atlas, kaarten, planning, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.