iCulture eerste artikel

iCulture bestaat 10 jaar – en dat gaan we ook met jou vieren!

Het is vandaag 10 jaar geleden dat iCulture (destijds nog iPhoneclub.nl) van start ging, met een nieuwsbericht over de iPhone (maar niet die van Apple ...). Natuurlijk gaan we het 10-jarige bestaan vieren met jou - heel januari zal in het teken staan van 10 jaar iCulture (én 10 jaar iPhone!)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iCulture eerste artikel

Het is vandaag een bijzondere dag. Tien jaar geleden publiceerden we ons eerste artikel met als titel ‘De iPhone is er, maar niet van Apple’. We konden toen nog niet vermoeden dat iCulture zou uitgroeien tot zo’n bloeiende community die we dagelijks voorzien van het laatste nieuws rondom Apple. Vandaag vieren we het jubileum op kleine schaal op de redactie, maar in januari gaan we helemaal los om het 10-jarig bestaan van de iPhone én iCulture met jou te vieren.

10 jaar iCulture, bijna 10 jaar iPhone

iCulture jubileumlogoAls we alle dagelijkse bezoekers van iCulture samen zouden brengen, zouden we een voetbalstadion kunnen vullen. Het zou een mooi gezicht zijn, die lichtjes van tienduizenden iPhones. Lezers zoals jij die elke dag de moeite nemen om naar onze website te gaan of onze app te openen. Toch gaan we ons 10-jarige bestaan op een andere manier vieren: niet offline, maar digitaal, zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen meegenieten. De hele maand januari zal in het teken staan van 10 jaar 10 jaar iCulture én 10 jaar iPhone. We hebben heel wat gepland en ons eerste cadeau staat inmiddels voor je klaar!

Van huiskamer naar rode loper

iCulture is niet groot geworden door steeds achterom te kijken, maar toch willen we kort iets kwijt over onze begindagen, waarin we vooral bezig waren om mensen te helpen die hun gloednieuwe uit Amerika geïmporteerde iPhone aan de praat wilden krijgen. De eerste 5 jaar werkten we met z’n tweeën vanuit de woonkamer, die gaandeweg steeds meer werd omgebouwd tot werkruimte. We waren in de begindagen van ‘s ochtends vroeg tot vaak diep in de nacht bezig met het uitzoeken van de nieuwste tweaks om de Amerikaanse simlock te omzeilen en in de jaren daarna met tips & tricks toen de iPhone ook in Nederland beschikbaar werd. Totdat we ons realiseerden dat het tijd werd voor een ‘echt kantoor’.

We vonden een werkruimte op het Leidseplein, vlak naast de eerste Nederlandse Apple Store, die toen nog in aanbouw was. In 2011 (ons vijfjarige jubileum!) startten we daar met onze stagiair Leon, vlak daarna ging onze eerste redacteur-in-loondienst Bart (@Scarbir) van start vanuit het Launchcafé in Groningen en niet veel later mochten we Bas (@BasVroegop) op de redactieburelen verwelkomen. Sindsdien zijn we verhuisd naar het Rokin – de rode loper van Amsterdam met de Noord/Zuidlijn voor de deur. Met op de achtergrond het gedreun van heimachines en andere bouwwerkzaamheden groeide het aantal bezoekers van iCulture enorm en werden de artikelen en het aanbod van Apple gaandeweg steeds diverser, net zoals de iPhone zelf uitgroeide tot een smartphone voor een veel bredere groep mensen dan alleen de hardcore Apple-fans. Wij groeiden mee, door nadruk te leggen op onderwerpen die jullie écht interesseren, door meer nadruk te leggen op tips en gidsen en door uitgebreid verslag te doen van onze ervaringen met nieuwe accessoires voor smart home, gezondheid en dergelijke.

Eén ding is hetzelfde gebleven: achter de schermen wordt door Gonny (@gonny), Benjamin (@BenjaminRK), Jean-Paul (@JeanPaulH), Alex (@stayallive) en freelancers nog steeds elke dag keihard én met veel plezier gewerkt om alle Nederlandse en Belgische Apple-liefhebbers te voorzien van het laatste nieuws, de beste tips en een informatieve website en app.

Stay tuned, want ons 10-jarig bestaan laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan!


Jubileumlogo door @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

65 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.