iCloud.com krijgt nieuwe diensten: Herinneringen en Notities

Apple heeft iCloud.com uitgebreid met de nieuwe functies Herinneringen en Notities. Eveneens is Zoek mijn iPhone uitgebreid met een Verloren-modus, waarmee je een nummer kan versturen naar een kwijtgeraakte iPhone.

iCloud.com nieuwe functies uit beta faseApple heeft haar website iCloud.com uit de betafase gehaald. De website is vanaf vandaag voorzien van nieuwe apps zoals je ze ook in OS X Mountain Lion voor de Mac tegenkomt: Notities en Herinneringen. Ook kan je pushberichten ontvangen in de webinterface en zijn er wijzigingen doorgevoerd in Zoek mijn iPhone. Daarin beschik je nu over de nieuwe Lost Mode. Die stelt je in staat een telefoonnummer te versturen naar een kwijtgeraakte iPhone.

Telefoon gestolen bel me iCloud vernieuwingMet het verzenden van je telefoonnummer, kan je ook een persoonlijke boodschap toevoegen. De ontvanger van het bericht ziet de waarschuwing als pushbericht binnenkomen en kan meteen een groene knop drukken om het nummer te bellen. Overigens wordt de telefoon verder automatisch vergrendeld. De vinder kan dus niet in je privégegevens en apps neuzen. Saillant detail: de dienst maakt nog steeds gebruik van Google Maps en niet van Apple’s nieuwe kaarten die in iOS 6 worden geïntroduceerd.

Herinneringen en Notities lijken sterk op de versies die we kennen van de iPad en Mountain Lion. Daarnaast werken ze hetzelfde en dus meteen vertrouwd. Bij Herinneringen zie je links een balk met categorieën van taken en/ of meldingen. Rechts zie je de lijst die in een categorie huist groot in beeld. Ook Notities ziet er bekend uit, met een soortgelijke beeldverdeling. Net als in Mountain Lion, kan je ook afbeeldingen in de notities zien, kan je de uitlijning van je tekst aanpassen en kan je documenten als bijlage toevoegen, zoals zip-bestanden. Overigens moet je daarvoor net als Mail een e-mailadres aanmaken bij Apple vanuit OS X of de iCloud-instellingen op je iPhone. Zodra je dat hebt gedaan, synchroniseren alle apps vanzelfsprekend tussen alle apparaten.

iCloud pushbericht herinneringHandig en nieuw is dat je pushmeldingen te zien krijgt in de iCloud.com-interface. Nieuwe herinneringen, e-mails en agenda-afspraken worden bovenin het scherm weergegeven op de manier die bekend is van iOS. Met een klik erop ga je meteen naar het bericht dat erbij hoort. Daarnaast zie je het aantal berichten per app ook weergegeven in de rode indicator als op de Mac en iPhone.

Mail is ook aangepast en voorzien van een nuttige archief-functie. Daarnaast neemt het venster waarin je een nieuwe e-mail schrijft, niet langer het volledige scherm in beslag. Eveneens loopt de toepassing vooruit op de iOS 6-functie VIP Mail, waarbij je belangrijke personen kan markeren met een ster.

Directe link: iCloud.com

Afbeeldingen 2 en 3: MacStories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 11:06
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen find my iphone, herinneringen, notities, zoek mijn iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.