Reacties voor: Honderdduizend banen in Brazilië dankzij de iPad

De Apple iPad zal vanaf november 2011 geproduceerd worden nabij Sao Paulo in Brazilië en dat moet zorgen voor 100.000 nieuwe banen in het land. Na drie maanden overleg kwam producent Foxconn erover uit met de Braziliaanse regering.
Bart Breij -

Reacties: 6 reacties

  1. Logische stap! Productie risico spreiden bij natuur- en andere rampen. Werkgelegenheid scheppen etc.

    IT en IT gerelateerde bedrijven en Customer Services in Zuid-Amerika, hebben tegenwoordig de voorkeur boven bijvoorbeeld India i.v.m. de tijdzones en grotere affiniteit met Noord-Amerika.

    Apple ziet nu ook de voordelen. Prima ontwikkeling voor alle partijen.

  2. En met de belastingvoordeel worden iPads ook goedkoper in Brazilië. De goedkoopste die je daar kan krijgen kost al 1600 reais, ongeveer 800 euro

  3. “De deal zou goed zijn voor 100.000 banen, waaronder 20.000 ingenieurs.”

    1 op de 5 werknemers is ingenieur? Ik had verwacht dat het voornamelijk lopende-bandwerk zou zijn.
    In elk geval goed nieuws voor Brazilië.

  4. binnenkort achterop de apple devices:
    designed by Apple in California
    assembled in Brazil

  5. De goedkoopste iPad kost hier (in Reais) R$ 1.699,-, zeg, zo’n € 740,- agv inderdaad allerlei import heffingen. (een minimum loon is R$ 650, per maand… even voor het vergelijk) Gezien de exorbitante prijzen van overige elektronica zal het belasting voordeel een iPad hier waarschijnlijk niet goedkoper maken, de winsten van wie dan ook zullen wel stijgen….

  6. Het is wel bijzonder dat men de regio rond Sao Paulo op het oog heeft. Veel van de computers daar worden in het Amazonegebied rond Manaus gemaakt, in de daar speciaal Gecreerde belastingvrije zone. Sao Paulo is een veel beter ontwikkeld gebied met een hoger opleidingsniveau en hogere salarissen. Misschien wordt er daar dan toch meer gedaan dan alleen maar assembleren?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.