Honderdduizend banen in Brazilië dankzij de iPad

De Apple iPad zal vanaf november 2011 geproduceerd worden nabij Sao Paulo in Brazilië en dat moet zorgen voor 100.000 nieuwe banen in het land. Na drie maanden overleg kwam producent Foxconn erover uit met de Braziliaanse regering.

iPad in BrazilieApple gaat vanaf november iPads produceren in Brazilië. De producent Foxconn is daar na drie maanden overleg met de Braziliaanse overheid uit gekomen. Dat maakte de Braziliaanse president Dilma Rousseff gisteren bekend. Volgens persbureau Reuters overweegt Foxconn 8,3 miljard euro te investeren voor de assemblage van schermen in de omgeving van hoofdstad Saõ Paulo. Apple zoekt al langere tijd naar goedkopere productiemogelijkheden. De keuze zou op Brazilië zijn gevallen vanwege gunstige invoerrechten van onderdelen.

Door het belastingvoordeel op in te voeren onderdelen is het relatief goedkoop om een eindproduct te assembleren in Brazilië. Met die truc heeft het land ook al vele autofabrikanten aan zich gebonden.

De investering van beide partijen betekent een grote impuls voor de werkgelegenheid in het land. De deal zou goed zijn voor 100.000 banen, waaronder 20.000 ingenieurs.

Foxconn is geen onbekende in het Zuid-Amerikaanse land. Ze maakt er momenteel al producten voor HP, Sony Ericsson, Sony en Dell.

Apple in Brazilie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2011, 12:41
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen brazilië, foxconn, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.