HomePod software-update 16 Update

Reacties voor: HomePod software-update 16.3 is hier: dit is er nieuw op alle modellen

Iedereen met een HomePod kan deze updaten naar de nieuwste versie, namelijk HomePod software-update 16.3. In deze versie heeft Apple wat nieuwe functies gestopt en een aantal daarvan zijn beschikbaar op alle modellen. Dus zelfs de eerste generatie uit 2018!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Gek, ik heb versie 16.2 al geïnstalleerd. Er wordt nu gedetecteerd dat er een nieuwe versie is van het OS maar daarin wordt aangegeven dat versie 16.2 wordt geïnstalleerd. Raar…

  2. Updates uitgevoerd maar zie geen nieuwe sensors….

  3. Origineel geplaatst door Bollie
    Updates uitgevoerd maar zie geen nieuwe sensors….

    Staan er wel als je op klimaat klikt en vervolgens op temperatuur of vochtigheid in de Home app. Alleen nog geen waarden. Staat “kalibreren”

  4. Temp en vochtigheid sensor blijven maar op kalibreren staan.

  5. @Wil: Bij mij ook al een 1/2 uur nu. Afwachten maar denk ik

  6. De sensoren zijn actief en gekalibreerd. Maar heb ook nog een Tado v3 ernaast hangen en die heeft eveneens een temperatuur sensor aan boord. Tado geeft 14.5 graad aan en HomePod 18 graden. Denk denk dat Tado hier een betere waarde geeft. Iig een behoorlijke marge. De vochtigheidsensor liggen dicht bij elkaar 44-43%

    Update na 25 minuten. Temperatuur HomePod is inmiddels gezakt naar 14 graden. Dus geduldig wachten.

  7. Duurde lang maar geeft nu temp en vochtigheid aan. Maar wat moet ik er mee. Volkomen zinloos.

  8. De eerder beschreven geluidsherkenning lijkt er niet in te zitten?

  9. Zit 6 graden verschil in met mijn Eve Room…
    HomePod mini waar ik naast zit “dit accessoire reageert niet”…

  10. Origineel geplaatst door Wil
    Duurde lang maar geeft nu temp en vochtigheid aan. Maar wat moet ik er mee. Volkomen zinloos.

    Nou ik vind het wel geinig. Weer een wat parameters die je kunt gebruiken. Verwarming in bepaalde ruimtes aan of uitzetten. Op basis van bochtigheid (slaapkamer bijv).
    Of mn kelder. Luchtontvochtiger aan / uitzetten.
    Of gewoon inzicht in je woning.

  11. Geeft de USB-C adapter warmte af? (Ik heb de mini op een 3D geprint blokje staan met de adapter in het blokje) verschil is 3 graden..(met Eve Room)

  12. 1 nadeel

    ik heb 2 HomePod mini in stereo paar in 1 kamer staan en geeft 2 aparte metingen aan (wat een nadeel is) maar je kans ze niet 1 uitschakelen om van 1 HomePod aangeeft welke je wil zien.

    geen ideaal manier voor als je stereo paar heb

  13. Alle update’s geïnstalleerd maar geen parameters van temp. En luchtvochtigheid..

  14. Nog steeds geen fix mbt geen verbinding, geen internet, dergelijke? Word daar helemaal gek van. Nog even en ik breng hem weg, beetje klaar mee.

  15. Origineel geplaatst door Bollie
    Updates uitgevoerd maar zie geen nieuwe sensors….

    Ik zie ook niets extra na de updates 🤷‍♂️

  16. Alles werkt en wordt goed weergegeven. Wel opmerkelijk dat nergens iemand wist dat deze sensoren er in zaten, daar hoor je dan niemand over. Voor degene die klaar zijn met hun homepod en steeds schrijven dat ze hem weg doen: de kringloopwinkel is er blij mee… Ga dan 🙂

  17. Gaat ook zeker gebeuren mocht het product niet goed blijven functioneren. Maar dan terug naar de winkel. Heb de Minj gekocht voor simpel prima geluid en voor
    HomeKit. Maar als continue de verbinding weg is, geen internet heeft en dergelijke dan ben je er snel klaar mee. Ik ging er vanuit dat het perfect zou werken zoals al mijn andere apparatuur van Apple. Nu na wat Google gebruik zie ik dat het al een tijd speelt en ik dus niet de enige ben met deze problemen.

    Origineel geplaatst door Michel
    Alles werkt en wordt goed weergegeven. Wel opmerkelijk dat nergens iemand wist dat deze sensoren er in zaten, daar hoor je dan niemand over. Voor degene die klaar zijn met hun homepod en steeds schrijven dat ze hem weg doen: de kringloopwinkel is er blij mee… Ga dan 🙂

  18. Origineel geplaatst door Bollie
    Updates uitgevoerd maar zie geen nieuwe sensors….

    Origineel geplaatst door Koen Proost
    Ik zie ook niets extra na de updates 🤷‍♂️

    Hier ook niet, al kreeg ik gisteren wel (eenmalig) een antwoord toen ik de vraag direct aan de juiste HomePod stelde…

  19. @Bollie @Koen Proost @Willem: Aan iedereen die geen sensoren ziet: open na het downloaden en installeren van de update de Woning-app en tik op de desbetreffende HomePod. Je komt dan bij de muziekbediening, maar scroll dan naar onderen. Onder de optie Kamer zie je als het goed is Accessoires staan, met een 2 erachter. Tik hierop om de temperatuur- en luchtvochtigheidssensor te zien. Zie je het kopje Accessoires niet, scroll dan op die instellingenpagina helemaal naar onderen en check of Versie 16.3 wel geïnstalleerd is.

    Je kan ook naar een specifieke kamer gaan in de Woning-app en daar bovenaan op Temperatuur of Vochtigheid tikken om de waardes te bekijken.

    Helpt dit niet, haal de HomePod dan even uit het stopcontact en start hem opnieuw op.

  20. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: Dank voor de tips, maar het helpt allemaal niet. Ik ga ze vanavond wel even helemaal verwijderen en weer toevoegen

  21. Ik heb de complete woning app verwijderd alles opnieuw geïnstalleerd. Werkt super. En vind het toch leuk om dat te doen in de vrije uurtjes. Heb 5 HomePod mini’s 4 in stereo paar. Ik kan niet wachten tot de 2 grote HomePod’s 2 komen BIJNAAA.

    Bij mij werken alle sensoren prima al duurde het calibreren wel lang. En je kunt alle sensoren op de HomePod’s de juiste naam geven. Bijvoorbeeld HomePod mini geel temperatuur sensor.

  22. M’n Nest v3 staat op 19 graden en m’n homepod mini staat er een meter vanaf en geeft 17,5 aan. Voor m’n gevoel is het ook rond de 17 graden. Ziet een van jullie verschil thuis?

  23. Heb nu al meerdere keren het volgende probleem: sensoren staan in Woning en geven waardes. Maar na enige tijd verdwijnen de sensoren en ook de optie Accessoires…
    Pas na herstart komen ze weer terug en begint het kalibreren weer opnieuw. Enige tijd (paar uur?) later verdwijnen ze weer 🤔. Ook de HomePod mini al van het stroom gehad.

    Iemand anders die dit herkent?

  24. Ik hoop dat ik na deze update de Woningapp weer kan gebruiken voor bedienen lampen. Doe nu alles via losse apps omdat de nu functie niet werkt. Geen enkel accessoire reageert in de Woning-app. App weggooien en opnieuw installeren, HomePod uit/aan, nieuwe woning geconfigureerd, maar hielp allemaal niet….

  25. Origineel geplaatst door Willem
    @[Benjamin Kuijten | iCulture.nl](#comment-897452): Dank voor de tips, maar het helpt allemaal niet. Ik ga ze vanavond wel even helemaal verwijderen en weer toevoegen

    Dit was de truc, ze doen het!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.