HomePod 2023 review met HomePod mini

Reacties voor: Apple voegt geluidsherkenning toe aan de HomePod: krijg een melding als je rookmelder alarm slaat

De HomePod mini en grote HomePod hebben een nieuwe functie genaamd Geluidsherkenning. De functie was al eerder aangekondigd, maar wordt nu naar gebruikers uitgerold. Met deze nieuwe functie waarschuwt de HomePod als het alarm van je rookmelder af gaat, ook als het geen slimme melder is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Zou je hem ook als baby monitor kunnen gebruiken? Huilende baby staat ook bij de toegankelijkheidsopties.

  2. Mooie feature….. maar ehmm brand, mogelijk tengevolge van een elektrische storing, geeft grote kans op uitval van je stroomvoorziening?! Dus reële kans dat je de melding nooit zal krijgen!

    Ik houd het toch maar op mijn rookmelder die via mijn alarmsysteem (noodaccu) en SIM-kaart mij op de hoogte gaat stellen bij een fik.

    Nu maar hopen dat de kortsluiting niet in mijn alarmsysteem gaat ontstaan. 🤣

  3. Op de HomePod staat er in de instellingen tussen Intercom en en toegankelijkheid de optie Geluidsherkenning. Dit werkt hetzelfde als bij Intercom. Bij de HomePod Mini ben ik het nog niet tegengekomen.

  4. Ik heb het aangezet maar voor mij niet nodig omdat ik al ‘slimme’ rookmelders heb. Wel leuke functie.

  5. Ik heb inmiddels de melding in de woning app dat ik deze functie kan activeren.

  6. Volgens mij werkt deze functie ook gewoon op de originele Homepods, want ik kreeg ook een melding in de woning-app dat ik het gewoon kon aanzetten. Ook heb ik de schakelaar bij iedere originele Homepod staan die gewoon werkt.

    Ik kan ook geen reden bedenken waarom het niet zou werken, omdat het geluid gewoon via de microfoons wordt opgepakt, net als wanneer ik “Hey, Siri” roep.

  7. Goeie zaak snel met update komen

  8. @T: waar dan ? Aanzetten

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt met stappen om de functie in te schakelen. Ook is gecorrigeerd dat het op alle HomePod-modellen werkt.

  10. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: Dat weet ik. Maar omdat het om een functie ging die nog niet helemaal was uitgelegd vroeg ik het me af.

  11. Denk dat door updating mijn HomePods steeds uitvallen als ik radio luister (geen geluid meer links en of dan rechts)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.