Nieuwe hints wijzen op komst van ov-routes in Apple Kaarten voor België

Luxemburg al grotendeels toegevoegd
Krijgt België binnenkort eindelijk routes voor het openbaar vervoer in Apple Kaarten? De laatste tijd voegt Apple markeringen van haltes en stations toe. Tegelijkertijd is Luxemburg onlangs voorzien van ov-informatie, waardoor het erop lijkt dat het niet lang meer duurt voordat de hele Benelux ov-routes heeft.

Sinds het voorjaar van 2017 kun je ook in Nederland ov-routes in Apple Kaarten plannen. Een maand voordat dit in heel Nederland beschikbaar kwam, verschenen er al hints naar de komst van info over het openbaar vervoer. Datzelfde lijkt nu te gebeuren met België. In bijvoorbeeld Brussel en Antwerpen zijn de laatste tijd steeds meer haltes en stations aangegeven, zo ontdekte iCulture-lezer Tristan. Zal het dan nu niet lang meer duren?

Hints naar Belgische ov-routes in Apple Kaarten

In Apple Kaarten worden bijvoorbeeld tramhaltes en treinstations met een rode markering op de kaart aangegeven. Een maandje voordat de ov-routes in Nederland live gingen, verschenen steeds meer van deze rode markeringen in bijvoorbeeld Amsterdam. Deze markeringen bleken dus een goede indicatie te zijn dat er meer aan de hand is. Wie nu in Apple Kaarten naar Brussel en Antwerpen zoekt, zult zien dat ditzelfde nu in deze twee steden aan de hand is.

Stations Apple Kaarten in Brussel, België.

Het gaat vooral om metro- en treinstations die nu zichtbaar zijn. Je kan dit zelf controleren door Apple Kaarten te openen en rechtsboven op het i’tje te tikken. Selecteer vervolgens OV en zoek naar bijvoorbeeld Brussel of Antwerpen. Bij sommige haltes zie je alleen de rode markeringen, maar er zijn ook plekken waar al informatie toegevoegd is, zoals adres en website. Overigens was het al sinds de komst van ov-routes in Nederland mogelijk om een deel van de treinverbinding van Breda naar Antwerpen en Brussel te bekijken, omdat dit een lijn is die ook door de NS gebruikt wordt. De nieuw ontdekte rode markeringen voor haltes en stations bevinden zich echter ver buiten deze verbinding, waaronder dus ook in Antwerpen.

Of Apple heel België tegelijkertijd gaat voorzien van ov-routes, weten we nog niet. In Nederland was dat wel het geval, maar in veel andere landen gaat dit vaak per regio of stad. Hoe dan ook houden we de ontwikkelingen de komende weken in de gaten met betrekking tot de ov-informatie in België.

OV-routes in Luxemburg in Apple Kaarten.

Luxemburg wel al deels toegevoegd
iCulture-lezer Tristan meldde ons ook dat Luxemburg nu in ieder geval wel al voorzien is van ov-routes. In Apple’s lijst van beschikbare iOS-functies per land is dit nog niet te zien, maar op de kaart zijn nu wel al de grote lijnen van de treinverbindingen door Luxemburg te zien. Bij het station van Luxemburg-stad kun je zelfs de vertrektijden van meerdere vervoersbedrijven selecteren. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Apple Luxemburg ook toevoegt aan haar lijst van gebieden met openbaar vervoer-info, mogelijk tegelijk met België. Dat betekent dat vanaf dat moment de hele Benelux voorzien is van ov-routes in Apple Kaarten.

Bekijk ook

Ov-routes in Apple Kaarten: route plannen, lijnen volgen en meer

In Apple Kaarten kun je in Nederland, België en andere landen een route plannen via het openbaar vervoer. In deze tip lees je alles over hoe je een ov-route kunt plannen in Apple Maps. Ook lees je hoe je vervoermiddelen instelt en stations als favoriet kunt markeren.

Met dank aan iCulture-lezer Tristan!

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.