Hidden Folks woordpuzzel

Nederlandse game Hidden Folks is een moeilijke variant op Where’s Waldo

Hidden Folks is een nieuwe Nederlandse game van Adriaan de Jongh, bekend van de Bounden-balletgame. Je zoekt de mannetjes zoals in Where's Waldo, maar dan met extra moeilijke opdrachten.

Hidden Folks screenshot

Je zit urenlang naar een zwartwit-tekening op de Apple TV te staren. Je zoekt een mannetje met pet, die de letter A op zijn shirt heeft staan. Je blijft maar zoeken, maar er zijn te veel mannetjes die erop lijken en ze kunnen ook nog verstopt zijn. Opeens kom je erachter: als je een oplegger met dozen aan de kant schuift, komt het mannetje tevoorschijn.

Hidden Folks: zoeken naar mannetjes

Dat is het idee achter Hidden Folks, de nieuwste game van de Nederlander Adriaan de Jongh. De Jongh werd eerder bekend door de dansgame Bounden, waar we op iCulture ook al uitgebreid over schreven en de iPad-game Fingle, een variant op Twister. Nu heeft de Jongh een heel ander idee, dat hij samen met illustrator Sylvain Tegroeg (afkomstig van de Gerrit Rietveld Academie) heeft uitgewerkt tot een game voor iPhone, iPad en Apple TV.

Hidden Folks wordt een hedendaagse variant op de zoekgame Where’s Waldo. Maar dan met extra obstakels, zoals objecten die je aan de kant moet schuiven. De stijl van Tegroeg, die zijn werkelijke achternaam Georget heeft omgedraaid om Nederlandser te klinken, is goed te herkennen in de tekeningen. Hij tekende altijd al collages van kleine objecten:

Sylvain Tegroeg design

Where’s Waldo, maar dan moeilijker

In Where’s Waldo? (ook bekend als Where’s Wally?) moet je op zoek naar een ventje met een bril en een roodwitte muts. De zoekplaatjes werden vroeger gebundeld in papieren boeken, maar hebben ook de overstap naar iPhone en iPad gemaakt. Waldo is altijd ergens in de afbeelding zichtbaar, maar bij Hidden Folks wordt de moeilijkheidsgraad nog eens extra opgevoerd omdat het mannetje zich kan verstoppen achter een stapel dozen of in een garagebox:

De tekeningen zijn aanvankelijk klein en rustig, maar ze worden gaandeweg steeds drukker. Je krijgt op elke plaat een lijst met opdrachten om bepaalde karakters te vinden. Omdat de mannetjes erg op elkaar lijken moet je goed letten op de omschrijvingen. Ze moeten bijvoorbeeld een object in hun hand hebben of bezig zijn met een bepaalde activiteit. Op elke plaat moet je alle mannetjes vinden, door bijvoorbeeld een lopende band in werking te zetten, zodat de poppetjes die zich achter de dozen verstoppen tevoorschijn komen. Daarna kun je door naar de volgende plaat. Bijzonder is dat er ook woordpuzzels aanwezig kunnen zijn in een scene, bijvoorbeeld in de afbeelding hieronder.

Hidden Folks belooft een erg leuke game te worden. Later dit jaar op iOS, Apple TV en Steam.

Hidden Folks woordpuzzel

Via: The Verge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2016, 15:00
Categorie Apps
Onderwerpen bounden, games, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.