Fingle: Nederlandse variant op Twister voor de iPad verschenen

De Nederlandse indie-game Fingle is vandaag voor de iPhone verschenen. In dit spel moeten jij en je tegestander vingers op een bepaalde manier op het scherm plaatsen, waarna je van punt A naar punt B moet bewegen.

FingleDe Nederlandse iPad-game Fingle werd op 10 januari genomineerd voor de Nuovo award op de Independent Games Festival. Opmerkelijk, want het spel is vandaag pas in de App Store verschenen. Bij Fingle leg je de iPad tussen jou en een tegenspeler in, terwijl je je vingers zoals door het spel aangegeven op het scherm beweegt. Uiteindelijk moet je van punt A en punt B bewegen, terwijl de handen van jou en je tegenstander in elkaar verstrengeld raken. Hierdoor doet Fingle vooral denken aan een kleine en interactievere variant op het bekende familiespel Twister.

Omdat de handen van jou en je tegenstander elkaar tijdens het spelen al snel aanraken, zouden er volgens ontwikkelaar Game Oven intieme momenten ontstaan. Fingle is om zijn nominatie te vieren tijdelijk in prijs verlaagd. De nieuwe app kost je op het moment maar 79 eurocent, in plaats van de beoogde €2,39.

Let wel op: om Fingle goed te kunnen spelen moet je de multitasking gestures op je iPad niet hebben ingeschakeld. Deze kun je uitzetten vanuit het instellingenscherm.

Downloaden: Fingle (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 17:52
Categorie Games
Onderwerpen game, muziek, puzzel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.