Harry Potter: Wizards Unite

Alohomora! Wordt de Harry Potter-game de volgende klapper van Niantic na Pokémon Go?

Pokémon Go-maker Niantic komt volgend jaar met iets nieuws: een AR-game in de wereld van Harry Potter. In Harry Potter: Wizards Unite ga je de straat op met andere tovenaars om spreuken te leren.

Harry Potter: Wizards Unite
Na het grote succes van Pokémon Go kon een opvolger natuurlijk niet uitblijven. Niantic heeft bevestigd te werken aan nieuwe augmented reality-game in de wereld van Harry Potter. De game heeft de titel Harry Potter: Wizards Unite en verschijnt net als Pokémon Go voor smartphones, waaronder de iPhone. Wordt dit de volgende klapper?

Harry Potter: Wizards Unite aangekondigd

Een jaar geleden verscheen er al een gerucht dat Harry Potter het volgende project van Niantic wordt, de ontwikkelaar achter de succesvolle games Pokémon Go en Ingress. Dit gerucht werd toen ontkracht, maar nu is de officiële aankondiging toch daar. In 2018 verschijnt volgens planning Harry Potter: Wizards Unite, een nieuw deel dat net als Ingress en Pokémon Go volop gebruikmaakt van augmented reality. In de game kruipen spelers in de huid van tovenaars. Je moet spreuken leren, de echte omgeving verkennen en samenwerken met andere spelers om monsters te verslaan. Niantic werkt daarmee samen met Warner Bros. Interactive Entertainment en WB Games, die de rechten van de Harry Potter-serie beheren.

Net als Pokémon Go maakt de nieuwe Harry Potter-game gebruik van het Niantic Platform dat voor het eerst gebruikt werd voor Ingress. De keuze voor Harry Potter komt niet geheel uit de lucht vallen. Net als Pokémon is de Harry Potter-serie al jarenlang een populaire reeks met veel trouwe fans. Zowel de boeken als de films waren een groot succes. In de hoogtijdagen van de Harry Potter-serie zijn er al veel games uitgebracht voor onder andere de spelcomputers, met wisselend succes. Vooral de LEGO-games waren kwalitatief gezien prima in orde, waarin je het leven van Harry Potter zelf volgde. Harry Potter: Wizards Unite gaat dus een hele andere richting op.

Harry Potter in een kasteel.

In Wizards Unite moeten spelers dus de straat op, waarbij je iPhone zomaar als toverstaf gebruikt kan worden. Het is nog onduidelijk welke personages precies hun opwachting maken in de game.

Verder zijn er meer Harry Potter-games aangekondigd. Die worden gemaakt door Waneer Bros. Interactive Entertainment onder de naam Portkey Games. Deze games verschijnen zowel voor mobiel als voor consolegames, maar wat voor games dit precies zijn is nog onduidelijk.

Ben jij van plan om straks de straat op te gaan met Harry Potter: Wizards Unite of laat jij de magie aan je neus voorbij gaan?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2017, 12:55
Categorie Apps
Onderwerpen augmented reality, harry potter, pokemon
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.