Harry Potter-boeken nu verkrijgbaar via Pottermore-website

De e-books van Harry Potter zijn vanaf vandaag eindelijk te koop. Deze boeken maken gebruik van ePub en zijn DRM-vrij, waardoor je ze ook op je iPad kunt lezen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Harry PotterDe website Pottermore verkoopt vanaf vandaag alle Harry Potter-boeken in het Engels als e-book. Tot vandaag was het niet mogelijk om Harry Potter op legale wijze digitaal aan te schaffen. De boeken maken gebruik van het ePub-formaat en zijn DRM-vrij, waardoor ze ook op de iPad te lezen zijn.


Schrijfster J.K. Rowling weigerde lange tijd e-books uit te brengen, uit de angst dat de boeken veel illegaal gedownload zouden worden. Een tijd geleden kwam daar verandering in, waarna bekend werd gemaakt dat de e-books eind 2011 beschikbaar zouden zijn. Deze datum ging echter zonder uitgave voorbij. Vanaf vandaag zijn de boeken wel eindelijk te downloaden.

Je kunt de Harry Potter-boeken niet via de iBookstore kopen. In plaats daarvan moet je naar de site Pottermore, een officiële Harry Potter-webshop. Nadat je het boek hier hebt gekocht kun je een bestand downloaden, dat je weer in iBooks of een andere e-book-app kunt zetten door je iPad met iTunes te synchroniseren.

De boeken worden verkocht voor een prijs tussen $7,92 en $11,10. Kies je ervoor om alle boeken in één keer te kopen, dan kan dit voor $61,34. Hierdoor bespaar je ongeveer tien procent. Je kunt de boeken alleen in Amerikaans en Brits Engels kopen. Kies je voor Amerikaans Engels, dan betaal je voor ieder boek $9,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2017, 12:35
Categorie Apps
Onderwerpen ebook, harry potter
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.