Maak je klaar voor de uitrol van Harry Potter: Wizards Unite vanaf 21 juni

Harry Potter komt eraan. Vanaf aanstaande vrijdag is de game in de eerste landen beschikbaar. Het is het nieuwste paradepaardje van de makers van Pokémon Go.

Ben je al een tijdje uitgekeken op Pokémon Go en ben je toe aan iets nieuws, maar tegelijkertijd iets soortgelijks? Als je ook nog fan bent van Harry Potter, dan komt dat helemaal goed uit. Het langverwachte Harry Potter: Wizards Unite is vanaf aankomende vrijdag beschikbaar in de eerste landen. De maker onthulde in een tweet dat de wereldwijde uitrol vanaf 21 juni van start gaat.

Harry Potter: Wizards Unite downloaden

Helaas is de kans wel groot dat je nog even geduldig moet zijn. De game komt op 21 juni namelijk eerst beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waarna andere landen snel volgen. Hoe snel dat is, is nog afwachten. Bij Pokémon Go duurde het destijds tien dagen voordat de game in Nederland beschikbaar was, dus de kans is groot dat je er nog deze maand mee aan de slag kan. Als je echt niet kan wachten, kun je natuurlijk altijd nog via een Amerikaanse Apple ID de game downloaden.

In Harry Potter: Wizards Unite ga je de straat op met andere spelers. Je stapt in de schoenen van een tovenaar en leert spreuken om allerlei wezens te verslaan. Net als in Pokémon Go speelt augmented reality een grote rol. In de game kom je bekende personages en omgevingen tegen uit de Harry Potter- en Fantastic Beats-series. Je werkt in het spel ook samen met andere spelers.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In de trailer die tegelijkertijd met het nieuws is vrijgegeven, komt goed de sfeer van de game naar voren. Het is allemaal iets duisterder dan Pokémon Go en lijkt goed te passen bij de typische Harry Potter-sfeer.

Bekijk ook

Harry Potter: Wizards Unite stuurt je de straat op

Harry Potter: Wizards Unite wordt een game waarbij je in je eigen buurt gaan rondlopen om magische opdrachten uit te voeren. Het wordt een augmented reality-game in de stijl van Pokémon Go.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.