Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite stuurt je de straat op

Harry Potter: Wizards Unite wordt een game waarbij je in je eigen buurt gaan rondlopen om magische opdrachten uit te voeren. Het wordt een augmented reality-game in de stijl van Pokémon Go.

Pokémon Go wordt nog steeds veel gespeeld door de trouwe fans, maar er is ook een groep mensen die wel weer aan iets nieuws toe is. Dat komt mooi uit, want nog dit jaar moet Harry Potter: Wizards Unite verschijnen. Dit is een nieuwe augmented reality-game die al in november 2017 werd aankondigd door Warner Brothers. Je gaat hierbij in je eigen buurt op stap. De game wordt gemaakt door Niantic, in samenwerking met Warner’s Portkey Games.

Harry Potter: Wizards Unite in je eigen buurt

Je ontdekt in Wizards Unite de magie in je eigen buurt, waarbij gebruik wordt gemaakt van de films en boeken over Harry Potter én Fantastic Beasts. Je moet magische wezens en voorwerpen vinden, die je moet terugbrengen. Ook moet je betoveringen uitvoeren op het scherm van je iPhone. Met Portkeys kom je terecht op bijzondere plekken uit het Potter-universum. Er zijn ook locaties bij jou in de buurt die in de augmented reality-weergave opeens een kroeg zijn geworden.

Met andere spelers kun je een team vormen om duels uit te vechten en daarbij kun je betoveringen en toverdranken gebruiken. Bij The Verge hebben ze meer details over hoe de gameplay eruit gaat zien.

Harry Potter: Wizards Unite

Hetzelfde succes als Pokémon Go?
Android-gebruikers kunnen zich alvast registreren via de Google Play Store, maar iOS-gebruikers zullen nog even moeten wachten tot Niantic er klaar voor is. Niantic’s vorige game Pokémon Go was een enorm succes in 2016 en bracht zo’n 300 miljoen spelers op de been. Nu zijn er nog 60 miljoen actieve spelers. Niantic zal er niet rouwig om zijn dat het aantal spelers is gezakt; de game levert nog steeds miljoenen op. Met Wizards Unite hopen Niantic en Warner op een soortgelijk succes. Dat zou best wel eens kunnen lukken, want Harry Potter is een jeugdheld van heel wat mensen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.