Lego Harry Potter Years 5-7 verschenen op de iPad

Lego Harry Potter Years 5-7 is een uitgebreid spel voor de iPad, iPhone en iPod touch waarin je de drie laatste en meest duistere schooljaren van de tovenaarsleerling doorloopt. Er valt van alles te ontdekken in deze avonturengame.

Lego Harry Potter iPad gevechtDe opvolger van het veelgeprezen Lego Harry Potter Years 1-4 op de iPhone, iPod touch en iPad is zojuist voor de iPad verschenen. In de jaren 5 tot en met 7 keer je als Harry, Ron en Hermelien terug naar Zweinstein. Je doorspeelt dan de verhalen van de schooljaren van de boeken 5 tot en met 7, die wat duisterder van toon zijn dan de eerste jaren. De camera zorgt ervoor dat Years 5-7 iets meer als een actiespel aanvoelt dan zijn voorganger, maar door allerlei geinige trucjes en de prachtige Lego-animaties is het spel nog steeds lekker luchtig en leuk.

Lego Harry Potter Ron blust vuurLego Harry Potter Years 5-7 is qua concept precies hetzelfde als andere recente Lego-games, ongeacht op welk platform ze verschijnen. Je kruipt in de huid van verschillende personages uit het Harry Potter-universum, schiet objecten overhoop om muntjes te sparen en je maakt dingen van Lego om nieuwe geheimen te ontdekken en verder te komen in het spel. Dat doe je vooral om toverspreuken los te laten op de omgeving. Andere toverspreuken zijn bijvoorbeeld weer effectiever voor het verslaan van bepaalde vijanden.

De knopjes van Lego Harry Potter staan klein en transparant in beeld, maar zijn wel goed gepositioneerd. Hooguit is het lopen over een dunne richel wat lastig, door de cameravoering en het sturen met het pookje links in beeld. Er zijn aparte knoppen voor springen, het uitvoeren van een spreuk en het in elkaar zetten van Lego-bouwwerkjes. Als je duelleert met een ander personage uit de boeken, komen daar nog aparte actieknoppen bij. Door op Harry’s hoofd te drukken, wissel je van personage en door op de spreuk te drukken in de hoek, wissel je tussen magische verwensingen.

Lego Harry Potter Years 5-7 is een prachtig uitgevoerd spel voor de iPad, iPhone en iPod touch en lijkt, gezien de vier films die het spel bestrijkt, ook behoorlijk lang speelbaar. Zo kan je bijvoorbeeld extra bonussen vrijspelen door veel munten te sparen. Nadat je elk level eens hebt doorgespeeld, kan je het herspelen met meer personages en spreuken. Zo ontdek je weer talloze nieuwe dingen en blijf je wel even bezig met dit toverachtige spel.

Downloaden: Lego Harry Potter Years 5-7 (€3,99, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2012, 16:38
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, game, harry potter, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.