Hands-Free Control: Siri activeren met je stem (jailbreak)

De jailbreaktweak Hands-Free Control maakt het mogelijk om Siri te activeren met behulp van stemherkenning. Hierdoor hoef je niet langer de thuisknop ingedrukt te houden om dit in de auto te doen.

Siri iPhone 4SSiri op de iPhone 4S maakt het makkelijker dan ooit om in bijvoorbeeld de auto iemand te bellen, maar biedt nog niet een perfecte oplossing. Om de virtuele assistent te activeren moet je de thuisknop van je iPhone ingedrukt houden, waardoor je alsnog je ogen van de weg moet halen om je iPhone op te pakken. De jailbreaktweak Hands-Free Control biedt een oplossing: door Siri constant te laten luisteren, kun je haar activeren door alleen haar naam te zeggen.


De tweak zorgt ervoor dat Siri zelfs actief is wanneer je iPhone zich in slaapmodus bevindt. Door het woord ‘Siri’ uit te spreken, wordt er zo snel mogelijk door de assistent gereageerd met “Yes?”. Hierna is de dienst geactiveerd, zodat jij commando’s kunt geven. Je commando’s kunnen ook opgepikt worden door Bluetooth headsets of de bijgeleverde oordopjes van Apple.

Helemaal ideaal is Hands-Free Control niet. Omdat Siri zich altijd op de achtergrond bevindt, verbruikt je iPhone namelijk ook meer stroom. Het lijkt daarom vooral een oplossing voor de momenten dat je iPhone zich in de auto bevindt, waar hij wordt opgeladen via een stroomkabel. Een schakelaar in SBSettings maakt het mogelijk om de tweak snel aan en uit te zetten.

Voor informatie over het jailbreaken van de iPhone 4S kun je terecht bij onze uitgebreide handleiding.

Hands-Free Control is voor $2,99 beschikbaar in de Cydia Store.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bron: iClarified

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.