Gerucht: ‘Apple gaat Gigabit Wi-Fi dit jaar in nieuwe apparaten gebruiken’

Volgens geruchten op de website Appleinsider zal Apple dit jaar de 802.11ac-standaard gaan gebruiken in nieuwe apparaten. Hierdoor zouden ze drie keer zo snel data met draadloze routers kunnen uitwisselen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Time CapsuleVolgens geruchten op de website Appleinsider gaat Apple dit jaar het 802.11ac-protocol gebruiken voor de AirPort, Time Capsule en Apple TV. Een nieuwe iPhone kan uiteindelijk ook volgen. Deze toekomstige standaard, ook wel Gigabit Wi-Fi genoemd, zou ervoor zorgen dat apparaten veel sneller draadloos data kunnen verzenden en ontvangen. Hierdoor zou de snelheid van Wi-Fi in Apple-apparaten worden verdrievoudigd ten opzichte van de huidige 802.11n-standaard.

Op het moment zijn er nog geen draadloze apparaten op de markt die gebruik maken van 802.11ac, maar Broadcom kondigde begin januari wel een aantal routers aan die worden ondersteund. Deze verschijnen pas in de tweede helft van 2012 op de markt. Apple kan daarom één van de eerste bedrijven zijn die hier gebruik van zal maken in zijn apparaten.

Toen 802.11n als nieuwe standaard werd gebruikt door Apple, maakte de technologie z’n debuut in de AirPort-router in 2007. Pas in 2010 werd de standaard ingevoerd in de iPhone 4. Het is daarom waarschijnlijk dat een nieuwe iPhone er pas over een paar jaar gebruik van zal maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2012, 17:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.