Reacties voor: Gratis iPhone of iPad winnen? Apple hanteert strenge regels

Apple hanteert strenge regels voor organisatoren die een gratis iPad of iPhone willen weggeven. In de richtlijnen staat onder andere dat je het lettertype Myriad Set niet mag gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Wat een onzin.. Ik wens Apple veel plezier met de handhaving.

  2. Ik vraag me af of dit wettelijk is toegestaan. Als ik een product koop mag ik volgens mij zelf beslissen wat ik daarmee doe. Als ik het wil verloten onder inzenders van mailadressen dan moet dat juridisch gezien volgens mij best kunnen. Dat je bij aankoop van een product akkoord gaat met de algemene voorwaarden wilt niet zeggen dat die algemene voorwaarden niet aan de letter van de wet hoeven te voldoen.

  3. Zeker een goede zet van Apple. Wat mij betreft mogen alle fabrikanten dat doen!

  4. Beste Tim, dus als jij een pak koekjes koopt bij de supermarkt en er bestaat een algemene voorwaarde dat de fabrikant bepaalt dat je de koekjes alleen mag gebruiken als je ook thee van dezelfde fabrikant drinkt, dat vind jij een goede ontwikkeling?

    Apple is geen democratie maar een dictatuur.

  5. Waarschijnlijk kan dit alleen in Amerika, lijkt me niet dat dit wettelijk in Nederland of zelfs in Europa mogelijk is.

  6. Origineel geplaatst door iPhonehenk
    Beste Tim, dus als jij een pak koekjes koopt bij de supermarkt en er bestaat een algemene voorwaarde dat de fabrikant bepaalt dat je de koekjes alleen mag gebruiken als je ook thee van dezelfde fabrikant drinkt, dat vind jij een goede ontwikkeling?Apple is geen democratie maar een dictatuur.

    Stel je niet aan.. dictatuur :’)

  7. Ik las net over een deal die een Chinese jongen had gemaakt. Hij kreeg een iPad en gaf een nier als ruilmiddel. Zou dit mogen van Apple?

  8. Die Steve waant zich steeds meer als God in de Apple hemel en heeft de touwtjes graag in handen ofnie? wat belachelijk!!!!!! De iPad of iPhone is toch eerst gekocht door degene die hem kado geeft? Moet ie toch lekker zelf weten als het daarna een kado wordt!
    Alleen daarom al jailbreak ik m’n iPhone! omdat ie van MIJ is, van MIJ hoor je Steve, niet meer van Apple!

  9. @Nilles: In principe wel maar het veranderd wanneer commerciële belangen een rol spelen. Bij weggevertjes zoals wedstrijden is dat vaak het geval. Dan is er al snel sprake van meeliften op het succes van een ander en dat is iets wat volgens de wet niet zonder meer mag. Ik denk dat in dit geval de materie nog best wel eens complex in elkaar zal steken en er niet een eenduidig antwoord is.

  10. @allen: het gaat simpelweg om het gebruik van Apple’s merk- en handelsnamen, logo’s et cetera. Het spreekt vanzelf dat niet iedereen die zonder meer in een commerciële context mag gebruiken. Het is veel te lekker weer om je boos te maken over zaken die
    1 volstrekt normaal zijn, en
    2 minimale invloed op jou hebben, en
    3 op geen enkele manier worden beïnvloed door jullie hopeloze rants.

  11. Oh en @*bear*: jij wordt niet oud zo. Relax man, het gaat echt nergens over.

  12. Apple geeft niets om juridische obstakels. Groot deel hiervan is onzin!

  13. @Larss: Ja dokter 😉

  14. Big Brother is Watching You!
    More… And more…..

  15. “iPhone winnen voor niks” ?

    Is het lettertype gemaakt door apple? Zo niet , kan je daar dan van eisen dat mensen het niet altijd mogen gebruiken?

  16. Apple is hier volledig in zijn recht, een perfect voorbeeld je doet mee aan zo een actie en STEL je wint een iPhone. Je neemt de iPhone in ontvangst en het blijkt om een kopie gegaan of het toestel is beschadigd, etc etc. Wie krijgt dan de slechte naam? Inderdaad Apple want hun product werkt niet

  17. Ik beheer zelf een website waar ik al deze acties plaats. Heb nog niets van Apple gehoord en dat zal ook nooit gebeuren denk ik. Hoe kunnen ze dit nu afdwingen…lijkt me een onmogelijke zaak.
    Ik snap wel dat ze hun producten en succes willen beschermen maar dit is wel erg overdreven.

  18. Wat een onzin.
    Ik geef een paar Intel processors weg.
    Dat daar nu een verpakking van Apple omheen zit (die zich niet aan de huisstijl van Intel heeft geconformeerd) is hun eigen probleem.

  19. Apple kan van alles en nog wat in zijn/haar AV zetten, echter zodra er een artikel/lid niet overeenkomt met de EU-wetgeving, dan zijn hun AV bij voorbaat al ontkracht.

    Tevens toen ik mijn twee iPads en 4 iPhones had gekocht, kreeg ik niet voor aankoop een av onder mijn neus geschoven om deze maar even te onderteken, nee ik kreeg een totaal bedrag te zien bij de kassa of ik het vertoonde bedrag even met de pin wou betalen.

    Bij het activeren van de devices ( volgens Apple alleen mogelijk via iTunes ) kreeg ik wel AV te zien, deze heb ik afgewezen en heb iTunes van mijn computer verwijderd, vervolgens mijn gekochte devices geactiveerd met andere software mogelijkheden die niet om av acceptatie vroegen.

    Dus nu mijn vraag aan Apple: welke av heb ik geaccepteerd, en welke av wilt Apple dat ik volgens hun moet doen naleven?

    Naar mijn idee: geen!

  20. @Vinzei: In ieder geval niet de algemene voorwaarden waardoor Steve een HumancentiPad van jou kan maken. Denk dat ze in Cupertino toch wel hebben gelachen om die South Park aflevering!

  21. Jongens, het gaat hier om zaken als online kansspelen met als prijs een iPhone / iPad/ iPod. Daar zijn in Nederland ook al regels aan verbonden.

    Je mag nog steeds gewoon een iPad weggeven aan wie dan ook, maar het wordt lastiger als je daarmee je eigen bedrijf of dienst wil promoten.

  22. Ik ben zo blij dat dit het laatste jaar Apple word, geeneen Apple product komt er bij mij meer in na 3 iPhones en een iMac dus ga zo door Apple ik weet zeker dat er hele hoop net zoals mij denken. kots

  23. @Snader: net even gekeken op internet inderdaad lachen ja

  24. Origineel geplaatst door iPhonehenk
    Apple is geen democratie maar een dictatuur.

    Dude, dat geldt voor ieder bedrijf.

  25. Toch is het beter dat Apple dit doet.

    Zoals in het artikel staat, door deze promotie zijn een hoop mensen slachtoffer geworden van een bel/abbodienst of ontvangen ze veel spam.

    Natuurlijk is het hun eigen risico, dat ze meedoen. Maar de mensen die dit aanbieden moeten wel toestemming aan Apple vragen hiervoor, de producten zijn van Apple. Het product kan wel van jou zijn maar dat betekent niet dat je er alles mee mag doen. Bij een kleine familiegelegenheid mag je er wel eentje verloten of weggeven, maar bij grote internetcampagnes zoals dit moeten ze echt toestemming vragen, vind ik.

  26. er gebeuren niet enkel acties met apple producten, maar apple is toch wel één van de weinigen die hier echt een punt van maken. ze zijn daar wat controle freak achtig.

    ik begrijp dat ze hun merk willen beschermen, maar mogen dan bv ook geen negatieve artiekels meer over apple gaan verschijnen? straks mag ik het woord ‘apple’ enkel nog gebruiken in een zin die door apple goedgekeurd is. er is een grens tot hoe ver je je merk kan beschermen en ik vind dat apple ze wat te ver legt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.