Red Pop geeft je iPhone een echte cameraknop

Red Pop is een rode cameraknop voor je iPhone. Dit project wordt via Kickstarter ontwikkeld: voor 75 dollar kom je straks in bezit van een behuizing met cameraknop voor je iPhone.

red pop iphoneDe iPhone is een camera die je altijd op zak hebt. Alleen mist er iets: een herkenbare fotoknop. Beep Industries wil er iets aan doen met de Red Pop, een accessoire waarmee je bovendien meer grip hebt. De Red Pop sluit je aan op de 30-pins connector van de iPhone, waarna je op de fraaie rode sluiterknop kunt drukken. Red Pop is bedacht door een team, dat fan is van het fotograferen met de iPhone. Verjaardagen of baby’s eerste stapjes, alles leg je tegenwoordig met de iPhone vast. De gebruikerservaring wordt volgens de uitvinders van Red Pop nóg beter met deze knop.

Om de Red Pop te gebruiken heb je een gratis applicatie nodig, die automatisch opstart zodra je de Red Pop aansluit op je iPhone. De foto’s die je maakt gaan meteen naar je camerarol, waar je ze kunt tweeten, uploaden naar Facebook, of delen via je favoriete camera-app. Het team is ook van plan om ontwikkelaars van andere foto-apps mee te krijgen. Er wordt al 12 maanden aan Red Pop gewerkt, maar het project is nog niet gerealiseerd. Het gaat hier namelijk om een Kickstarter-project, waarvoor 20.000 dollar nodig is om de eerste productieronde te draaien. Bijna 40 mensen geloven al in de Red Pop en hebben 25 dollar of meer gedoneerd om het project te steunen. Prijzig is het wel, want pas als je 75 dollar doneert krijg je een exemplaar uit de eerste productieronde.

red pop grootHet plan is om Red Pop begin september op de markt te hebben. Op de foto’s is een behuizing van geborsteld aluminium te zien, bekleed met een zwarte rubberachtige strip. Je krijgt er een polsbandje en een beschermhoesje bij. Verder hebben de bedenkers ontwerpen liggen voor allerlei accessoires, waaronder hoesjes en statieven. Alle ontwikkelwerk is uit eigen zak betaald, inclusief het maken van prototypes en het aanvragen van patenten. Voor de productie wordt de hulp van het publiek ingeroepen: geloof je in dit project, dan heb je 29 dagen de tijd om je als sponsor te melden.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2011, 19:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.