Gorilla Glass 6.

Gorilla Glass 6 komt eraan: steviger glas is beter bestand tegen vallen

Corning, de maker van het bekende Gorilla Glass, komt met de zesde versie van het smartphoneglas. Gorilla Glass 6 is beter bestand tegen vallen. Zien we dit type glas in de nieuwe iPhones?

Gorilla Glass 6: beter bestand tegen vallen

Sinds vorig jaar bestaat de iPhone uit meer glas dan ooit: niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant bestaat voor een groot deel uit glas. Apple werkt al jaren nauw samen met Corning, de producent van het Gorilla Glass. Het bedrijf belooft met Gorilla Glass 6 smartphones beter te beschermen tegen vallen, zelfs op grotere hoogtes.

Volgens een recent onderzoek laten smartphonebezitters hun telefoon gemiddeld zeven keer per jaar vallen. Met de glazen voor- én achterkant is het laten vallen van je telefoon een groot risico als je daar geen hoesje bij gebruikt. Om smartphones beter te beschermen heeft Corning Gorilla Glass 6 twee keer sterker gemaakt dan de vorige vijfde versie die twee jaar geleden aangekondigd werd. Voor deze zesde versie hebben ze een nieuw soort materiaal ontwikkeld, zodat je beter beschermd bent als je je iPhone meerdere keren laat vallen.

Gorilla Glass 6 vallen.

Volgens Corning blijkt uit testen dat toestellen met Gorilla Glass 6 vijftien keer tegen een val van één meter bestand zijn. Je kan je toestel daardoor meerdere keren laten vallen op harde ondergronden, zonder dat het scherm meteen in duizend stukjes valt. Het glas is verder ontwikkeld met de huidige toestellen in het achterhoofd, waardoor ook draadloos opladen mogelijk is en het scherm er glashelder uit ziet.

Komt dit ook naar de toekomstige iPhones?
De vraag is of Apple dit type glas ook gaat gebruiken op toekomstige iPhones. Apple werkt al jaren nauw samen met Corning en deed vorig jaar nog een investering van 200 miljoen dollar. Voor de iPhone 8 en iPhone X heeft Apple, in samenwerking met Corning, een speciaal type glas laten ontwikkelen. We zullen zien welk type glas Apple voor de 2018 iPhones gaat gebruiken, maar het is in ieder geval een goede ontwikkeling dat glazen panelen alsmaar steviger worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2018, 20:52
Bron Bron Corning
Categorie Achtergrond
Onderwerpen glas, gorilla

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.