Reacties voor: Google werkt aan digitale krantenkiosk met abonnementen

Volgens The Wall Street Journal is Google van plan om een digitale krantenkiosk te openen, voorzien van abonnementen. Het wordt een concurrent van Apple's kiosk.

Reacties: 6 reacties

  1. Google is evil als ik het zo hoor. Bereid om gegevens door te spelen aan derde om geld te verdienen… Ze kunnen een backfire verwachten.

  2. wat bedoel je met backfire?

  3. Waarom zou dit evil zijn van Google? Ieder bedrijf heeft een verdien-model nodig, dat van Google is voornamelijk gebaseerd op de verkoop van advertenties. Zolang Google de gebruikers van een dienst duidelijk maar onder welke voorwaarden een dienst wordt aangeboden, is het aan de gebruiker om daarmee in te stemmen. Bovendien: krantenuitgevers zijn gewend deze gegevens te hebben en te gebruiken voor de verkoop van advertenties, er verandert dus feitelijk niets aan de situatie, behalve dat de krant niet door een krantenjongen wordt bezorgd, maar door een service van Google.
    De concurrentie tussen Apple en Google kan ik alleen maar toejuichen. Het zorgt ervoor dat beide partijen blijven innoveren en de prijzen laag houden om marktaandeel te behouden c.q. winnen.

  4. Moeilijke materie maar ik ben het met iedereen die hierboven geschreven heeft eens. Lastig, een verdienmodel is logisch, heeft ieder bedrijf nodig. En als je verdient dan betalen de klanten er uiteindelijk wel voor. Zulke overwegingen moet je ook weer meenemen. Lastige materie.

  5. Verder zou Google tegen de uitgevers hebben gezegd, dat ze een kleiner percentage willen dan de huidige 30% die Apple nu bij verkopen via iTunes verdient.

    Het is bijna Appels 😉 met peren vergelijken. Google introduceert geen kiosk al ze daar ook geen advertentie model aan kunnen koppelen.

    Dit zou best dus en – en – en kunnen worden. En minder dan 30 procent vangen en advertenties verkopen en marketingdata verkopen. Apple doet dat nu alleen met gratis content (iAd) als je geen opt-out hebt gedaan.

  6. Prima dat er eens concurrentie komt.
    30% is op de lange termijn absurd hoog.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.