Datumprikker voor de iPhone.

Vernieuwde Datumprikker-app: afspraken plannen met vrienden nog makkelijker

Datumprikker voor de iPhone is helemaal vernieuwd. Met een nieuw fris design en handige agenda-opties moet het prikken van een datum een stuk makkelijker worden.

Afspraken maken met vrienden blijft altijd lastig, zeker als het om grotere groepen gaat. Datumprikker bestaat al een hele tijd en om het kiezen van een geschikte datum, tijd en locatie makkelijker te maken, is de app helemaal in het nieuw gestoken. Behalve de nieuwe vormgeving, kent de app ook enkele nieuwe functies.

Datumprikker voor de iPhone.

Er zijn voor iOS al heel wat apps beschikbaar die het makkelijker moeten maken om een afspraak met vrienden te plannen. Onlangs bespraken we nog twee van dit soort apps: Who’s In? en Djubble. Who’s In? is een gratis alternatief voor een datumprikker waar je vooral gebruikmaakt van emoji’s, terwijl Djubble een Belgisch alternatief is. De originele Datumprikker werd in 2014 nog overgenomen door de makers van Week Calendar. De app van Datumprikker is nu dus sinds die overname voor het eerst helemaal grondig vernieuwd.

Snel een afspraak plannen met Datumprikker

Het aanmaken van een afspraak in de vernieuwde Datumprikker-app is zo gepiept. Dankzij het nieuwe design van de app is het plannen van een afspraak erg overzichtelijk geworden. Kies een categorie, geef het een naam en omschrijving, stel geschikte data en tijden voor via de agenda-weergave, kies eventueel een locatie (al dan niet op basis van de suggesties) en nodig mensen uit. Met een mooie foto maak je de afspraak bovendien net wat persoonlijker.

Kies een type afspraak in Datumprikker. Kies een datum in Datumprikker.

Handig is dat je bij het aanmaken van een nieuwe afspraak ook andere mogelijke data en tijden van andere afspraken uit Datumprikker te zien krijgt, zodat je geen overlap hebt met je andere geplande activiteiten. Bovendien integreert de nieuwe Datumprikker-app met je agenda, zodat ook je andere afspraken in de app zichtbaar zijn. Via een nieuw hamburgermenu wissel je tussen je adresboek en je geplande afspraken, waar zowel onderscheid gemaakt wordt tussen jouw afspraken en jouw uitnodigingen.

Een afbeelding selecteren voor een afspraak in Datumprikker. Gekozen data in Datumprikker.

Datumprikker is helaas nog steeds alleen beschikbaar voor de iPhone en is dus niet geoptimaliseerd voor de iPad. Hierdoor blijf je dus gebonden aan je smartphone, terwijl je voor Datumprikker op de iPad toegewezen bent op de (eveneens vernieuwde) website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2016, 10:21
Categorie Apps
Onderwerp datumprikker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.