Apple haalt machine learning-expert weg bij Google

Apple heeft zijn AI-team weer uitgebreid. De machine learning-expert Ian Goodfellow maakt de overstap van Google naar Apple. Hij voegt zich bij Apple's Special Projects Group.

Apple’s Special Projects Group is een speciaal team dat werkt aan allerlei projecten, waaronder Project Titan. Kunstmatige intelligentie speelt een grote rol in dit speciale team en daarom heeft Apple Ian Goodfellow binnengehaald. Hij was voorheen Seniour Staff Research Scientist bij Google.

Google’s machine learning-expert naar Apple

Goodfellow maakte in maart 2019 de overstap, zo blijkt uit zijn LinkedIn-pagina. Zijn nieuwe baan werd ontdekt door CNBC. Bij Apple is hij nu directeur machine learning bij het speciale team, maar waar hij zich exact mee bezig gaat houden is nog niet bekend. Voor zijn baan bij Google werkte hij bij OpenAI, een onderzoeksbureau dat gefinancierd werd door onder andere Elon Musk.

Goodfellow is ook de geestelijk vader van zogenaamde General Adversarial Networks, oftewel GAN’s. Dit systeem kan onder andere kunst maken door middel van kunstmatige intelligentie. Door de kwaliteit is het bijna niet te onderscheiden van echte kunst. Zijn werk bij OpenAI is regelmatig geciteerd in wetenschappelijke artikelen over kunstmatige intelligentie.

Mogelijk gaat hij bij Apple aan de slag met Siri of het autoproject. Hij zal in ieder geval te maken krijgen met oud Google-collega John Giannandrea, die sinds december de nieuwe AI-topman bij Apple is. Eerder haalde Apple ook al de Tesla-engineer Michael Schwekutsch in huis, die zich ook bij Apple’s speciale team voegde.

Bekijk ook

Apple haalt Tesla-engineer in dienst, mogelijk voor eigen auto

Apple heeft Michael Schwekutsch in dienst genomen, die voorheen bij Tesla een topfunctie op het gebied van aandrijfsystemen had. Is Apple nog steeds van plan om een 'Apple Car' te maken?

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.