Lumera iPhone app

Lumera geeft je spiegelreflexcamera een Facebook-knop

De Lumera is een slim accessoire voor je spiegelreflexcamera, die met een iPhone-app verbindt. Hierdoor kun je snel foto's op bijvoorbeeld Facebook zetten.

Lumera iPhone appHoe indrukwekkend de camera in je iPhone ook is – veel fotografen kiezen nog steeds voor een spiegelreflexcamera. Maar je kunt deze professionele camera’s net zo slim als je iPhone maken met behulp van de juiste accessoires. Zo vind je op Kickstarter nu de Lumera, waarmee je een camera rechtstreeks met een iPhone-app verbindt. Dat is niks nieuws, maar de Lumera heeft een paar leuke extra’s. Zo kun je met een druk van de knop je foto’s delen op Twitter of Facebook, zonder dat je de iPhone uit je zak hoeft te halen.

De Lumera is een klein, zwart kastje dat je onderop je camera schroeft. Vervolgens verbind je het apparaat via Bluetooth en Wi-Fi met de iPhone, zodat je de camera vanuit de app kunt bedienen. In deze app log je ook in op je vertrouwde sociale media, zoals Twitter en Facebook. Deze sociale netwerken worden gekoppeld aan de rode knop die je op de Lumera vindt, zodat je snel foto’s kunt plaatsen. De verbinding van je iPhone wordt gebruikt om de foto te versturen, maar je hoeft na de knopdruk niks meer te doen.

Vanuit de app kun je ook camera-instellingen wijzigen en een foto op afstand maken. Alles wat de camera ziet wordt bovendien naar de iPhone gestreamd. Wil je een locatie aan een gemaakte foto koppelen? Dan kun je in een knop van de app tappen. Het zijn functies die we ook op alternatieven voor de Lumera hebben gezien: de Triggertrap biedt bijvoorbeeld een aantal van dezelfde mogelijkheden, maar verbindt je iPhone en camera via een kabel.

Je kunt de Lumera bestellen door op Kickstarter geld te doneren. Vroege vogels betalen 170 Canadese dollars, omgerekend ongeveer 120 euro. Daarmee is de Lumera een stuk duurder dan het bedrade alternatief van Triggertrap, dat wordt aangeboden vanaf 23 pond, oftewel ongeveer 30 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2014, 20:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.